Kotimaa

Kommentti: Berner ja Finavia toimivat osaavasti, periaatteiden vastaisesti

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berneriä (kesk.) kohtaan ei esitetty juridisia toimia. KUVA: Valtioneuvoston kanslia
Kotimaa 17.2.2017 13:53 | Päivitetty 17.2.2017 13:54
Pekka Mikkola

Eduskunnan tarkastusvaliokunnan perjantaina julkistaman Finavia-mietinnön merkittävin poliittinen seuraus on, että liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) ura maan hallituksessa jatkuu. Mistään juridisista toimista häntä vastaan ei valiokunnalta tullut esitystä.

Tarkastusvaliokunnan mietintö oli yksimielinen. Poliittiset jännitteet nousivat kuitenkin pintaan heti perjantain tiedotustilaisuudessa.

Valiokunnan puheenjohtaja Eero Heinäluoma (sd.) totesi, ettei liikenneministeriö toiminut Finavian ohjauksessa ”vakiintuneiden omistajaohjausperiaatteiden” mukaisesti. Ministeri Anne Berner oli esimerkiksi ryhtynyt operoimaan Finavian tilintarkastusyhtiön suuntaan vahingonkorvauskannekysymyksessä ohi  Finavian hallituksen puheenjohtajan.

Ei kahta sanaa siitä, etteikö Heinäluoman esiin tuoma näkemys olisi ollut diplomaattisesti muotoiltu moite Bernerille.

Entä miten tapahtumia kommentoi tarkastusvaliokunnan varapuheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä (kesk.) Häneltä lähti oma tiedote asiasta jo ennen valiokunnan tiedotustilaisuuden alkua. Sen otsikkona oli: ”Ministeri Anne Berner toiminut osaavasti Finnavian osalta.”

Ala-Nissilä muistutti, etteivät Finavian karseat johdannaiskauppatappiot syntyneet Bernerin aikana. Se onkin syytä huomata. Bernerin toimintaa syksyllä 2015 Ala-Nissilä taas luonnehti ”määrätietoiseksi”. Ilmaus taitaa olla jopa vähättelevä.

Yleisvaikutelma tilaisuudesta oli, että puheenjohtaja puhui aidasta, varapuheenjohtaja aidanseipäistä. Tai toisin päin.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Poliittista korruptiota jossa poliitikko suojelee poliitikkoa. Suomessa pitäisi luoda perustuslakituomioistuin joka käsittelisi nämä asiat ja voisi erottaa epärehelliset poliitikot. Tällä tavalla politiikkaan tulisi hieman tasapainoa jossa poliitikot joutuisivat tekemisistään vastuuseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei edellinen hallitus puuttunu asiaan kun nuo kaupat tehtiin heidän aikana, nyt tää vihervasemmisto yrittää sysätä vastuun muille,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älytöntä poliittista vainoamisa nää vihervasurit ja toimittajat harrastaa, nyt taasen on syytetty todettu syyttömäksi niikun siinä Terramejutussakin kävi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

He "osasivat" lakaista satojen miljoonien tappioita tehtailleiden hyvävelikerholaisten syytteet maton alle. Se on sitä "kepuliosaamista", jota kepuleilta kyllä aina löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon melua, vähän villoja! Heinäluoma venytti tahallaan käsittelyä, vaikka päätös olisi voitu julkistaa jo viime vuonna.
Heinäluoma halusi, että media velloo asiaa julkisuudessa. Nyt on saatu yksimielinen lausunto, eikä siinä edes mainita Bernerin nimeä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä ihmettähän ei tulla koskaan näkemään että kepulainen toista haukkuisi. Sellaista ei tule tapahtumaan koska heille tärkeintä on puolueen virheetön kiiltokuvamainen ulkokuori vaikka se edellyttäisi jakuvaa vaihtoehtoiseen totuuteen julistamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bernerin töppäilyt siliteltiin taas.

Ja taas ihmisten luotto poliittiseen eliittiin heikkeni rajusti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevakin vain jatkaa tätä kieroa tiedotusta, eihän Bernerin todettu syyllistyneen mihinkää, täysin poliittinen ajojahti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ugh hyväveli verkosto on puhunut,vaikka tekis minkälaista kuprua ,niin aina katotaan läpi sormien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on sitä maankuulua "politikointia". Saa siinä sitten ihmetellä kun kansalaisten äänestysprosentit laskee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos ois ollut riippumaton ulkopuolinen arvioija olisi tulos ollut taatusti toinen.

kaverit kaveria tutkii,ei kai siitä muunlaista voinut odottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jälleen megaluokan epäonnistuminen ja väärän tiedon levittäminen medialta. Berner, kuten Sipilä, tuomittiin ja haukuttiin median toimesta aiheettomasti. Mikä on median vastuu? Jotain syytteitä nyt pystyyn. Valta(valhe)median vasemmistolainen haitan aiheuttaminen hallitustoiminnalle pitää loppua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

En todellakaan arvostele ketään työtätekevää, vaikka maksaisi kuinka vähän veroja tulojen pienuudesta johtuen. Jokainen... Lue lisää...
+

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

23.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image