Kotimaa

Kolmelle ihmiselle vakavia vammoja puukotuksesta Joensuussa – poliisi etsii kahta miestä

Kotimaa 13.7.2018 4:10 | Päivitetty 13.7.2018 11:33
STT, Kaleva

Joensuussa yökerho Ilonassa viime yönä tapahtunut puukotus sai alkunsa ravintolan tupakkakopista, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Johanna Halttunen.

Kaksi toisilleen tuttua miestä oli alkanut selvitellä välejään tupakkakopissa kello kahden aikaan yöllä. Paikalle tuli kaksi järjestyksenvalvojaa, joista toinen loukkaantui puukotuksessa vakavasti, poliisi kertoo.

Välejään selvitelleen miehet loukkaantuivat myös vakavasti. Heitä epäillään tapon yrityksestä. Molemmat onnistuivat pakenemaan paikalta. Toisin kuin poliisi aiemmin kertoi, heitä ei toimitettu sairaalaan.

Tilanne kesti Halttusen mukaan useita minuutteja ja paikalla tupakkakopissa oli noin kymmenkunta ravintolan asiakasta. Poliisi epäilee, että loukkaantuneita on lisää, mutta heitä ei ole vielä tavoitettu.

Epäiltyjä, noin 20–30-vuotiaita miehiä, ei ole saatu vielä kiinni, mutta heidän henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa. Miehet ovat kotoisin Joensuun seudulta ja heillä molemmilla on Halttusen mukaan aiempaa rikostaustaa muun muassa väkivaltarikoksista.

Tekoväline on poliisin mukaan ollut ilmeisesti ollut puukko ja se on lähtenyt miesten mukana pois ravintolasta. Ravintola tyhjennettiin heti tapauksen jälkeen.

Järjestyksenvalvoja ei ole poliisin mukaan hengenvaarassa.

Restamax: Järjestyksenvalvoja uhrasi oman turvallisuutensa

Ilonaa pyörittävän Restamaxin toimitusjohtaja Aku Vikström ei muista yhtä vakavaa tapausta omalta uraltaan. Hänen mukaansa tärkeintä on nyt, että henkilökunta saa kriisiapua.

– Työvuorossa olleet henkilöt pääsevät kaikki työterveyshuollon piiriin ja tapahtumat käsitellään ammattilaisten avulla. Jatketaan sitten elämää pikkuhiljaa.

Vikströmin mukaan järjestyksenvalvoja toimi ensiluokkaisesti mennessään väliin tilanteeseen.

– Järjestyksenvalvoja on toiminut erittäin nopeasti ja uhrannut oman turvallisuutensa.
Tilanne käydään kuitenkin vielä järjestyksenvalvonnasta vastaavan yhtiön kanssa läpi ja katsotaan, onko vastaavissa tilanteissa kehittämisen varaa, Vikström kertoo.

Vikströmin mukaan vielä ei ole päätetty, onko Ilona auki viikonloppuna. Joensuussa järjestetään viikonloppuna Ilosaarirock-festivaali.

Poliisi kaipaa havaintoja

Poliisi pyytää mahdollisia muita puukotuksen uhreja ilmoittautumaan mahdollisimman pian.

Poliisi etsii edelleen kahta epäiltyä, jotka ehtivät paeta paikalta juosten etelään päin.

Paikalta paenneista miehistä toinen on hoikka ja siilitukkainen. Yllään hänellä oli valkoinen t-paita, farkkushortsit ja tennarit. Toinen miehistä on poliisin mukaan ruumiinrakenteeltaan tukevampi ja pukeutunut vihreään kauluspaitaan, lippalakkiin sekä tummiin, polvipituisiin housuihin ja tennareihin. Kumpikin miehistä on poliisin mukaan noin 175–180 senttiä pitkä.

Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikista tiedoista ja havainnoista Itä-Suomen poliisille numeroon 0295 456 461.

Joensuussa puukotettiin yökerhossa myös huhtikuun lopussa. Parikymppisen joensuulaismiehen epäillään puukottaneen niin ikään paikallista 18-vuotiasta miestä. Karjalaisen mukaan tämä tapahtui ravintola Bepopissa.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

225 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Hyvä kirjoitus. Hyviä esimerkkejä siitä, miten työstä on tehty ahdistavaa on kotisairaanhoitajat ja siivoajat, joiden ty... Lue lisää...
Liian suuret alueet ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image