Kotimaa

Ko­koo­mus­joh­ta­ja Orpo odottaa oi­keus­kans­le­rin selvittävän, oliko pääministeri Sipilä esteellinen

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) Mikkelin torilla lauantaina. KUVA: Lauri Nurmi
Kotimaa 26.11.2016 14:42 | Päivitetty 26.11.2016 16:27
Lauri Nurmi

Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kertoo pitävänsä tärkeänä, että kaivosyhtiö Terrafameen liittyen selvitetään, onko pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ollut esteellinen, kun hallitus on tehnyt päätöksiä yhtiön rahoittamisesta sadoilla miljoonilla euroilla.

Sipilän lähisukulaisten omistama yritys on saanut merkittävän tilauksen kaivosyhtiöltä.

– Olen lähtenyt siitä, että kun Sipilä ilmoitti vuonna 2013, että hän luopuu kaikista omistuksistaan, se mahdollistaa hänen toimimisensa politiikassa niin, ettei ole esteellisyyksiä. Se on ollut lähtökohta ja on lähtökohta.

– Tähän kyseiseen asiaan liittyen minulla ei ole vielä sellaista tietoa, että voisin osoitella, onko tuo nyt oikein vai väärin, mutta kuitenkin julkisen keskustelun tähden on hyvä, että esteellisyyskysymys selvitetään. Juha Sipilä on siihen oman näkemyksensä kertonut, mutta varmasti asia selviää, Orpo toteaa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on sanonut, että hänellä on puhdas omatunto. KUVA: Petteri Kivimäki

Orpo pitää pääministerin esteellisyyskysymyksen selvittämistä välttämättömänä.

– Pidän sitä päivänselvänä, kun siitä käydään nyt sellaista keskustelua. Varmuus siihen tulee. Juha Sipilähän on itse sanonut, että näistä järjestelyistä johtuen hänellä ei esteellisyyttä ole, mutta katsotaan sitten, kun on tarkempi tieto. Käsittääkseni oikeuskansleri on sitä varten olemassa, että hän antaa tästä lausunnon, Orpo arvioi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Hyviä näyttelijöitä tulisi, osaavat kyllä näyttää säälittävää, mutta eivätpä sääli suomalaista köyhää eläkeläistä eikä muita pikkurahalla toimeentulevia ihmisiä, ne ovat vain sitä sakkaa, joka häiritsee, mutta miten suu menisi kun ei olisi työtä tekevää kansaa ollenkaan. Kaikki käyvät kouluja opiskelevat, kuka ne paskahommat tekee sitten, on siinäkin pohdittavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka sitä ny niin utelias on ,että omien lastenkin tekemisistä välittäis.
Tätä se nykypäivä on lapset saa touhuta mitä sattuu ja vanhemmat kärsii...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä ihmeestä Juha voi tietää kelle siellä urakoita annetaan.Orpo mene pilttuuseen ole hiljaa.Tämä on tätä suomalaista hiekkalaatikkoleikkiä.Ottakaa Trumpista mallia elkäää joka risauksesta iniskö.Ovatko kokoomuslaisetkin inisijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko ministerit esteellisiä toimimaan kunnanvaltuustoissa. Kuitenkin ovat jakamassa rahaa ko järjestelmille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpo puhuu asiaa. Selvitys pitää tehdä. Olisi sopivaa jos Sipilä pidättäytyisi tehtävistään selvityksen ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anna mä arvaan...EI OLLUT ESTEELLINEN....ja taas tuhlataan ihan suotta vero varoja ja resursseja....silmänlumetta taas koko touhu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitäisi oikeuskanslerin selvittää??? Asiahan on selvä kuin pläki.. syytön mies.. ei edes moitteita. Tapahtuisi se "ihme" jos tästä jotain sanktioita tulisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen syvästi loukkaantunut, että joku vielä epäilee minua sukulaisten suosimisesta. Heh heh heee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Orpo. Sipilän esteelisyys pitää selvittää. Ei voi olla niin tietämätön missä lapset ja sukulaiset työskentelee ja on osakkaana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on toki asian juridinen puoli mutta myös poliittisten päättäjien pitäisi osoittaa, että kansalaisia kuohuttaneeseen epäilykseen päättäväisesti reagoidaan. Voisivatko puheenjohtajat vaikka julkituoda lausuman, jossa he sanoutuisivat irti nepotismista ja hyväveliverkostojen hyödyntämisestä bisneksessä? Tähänhän liittyisi myös sukupuolten välistä tasa-arvoa edistävä ulottuvuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpollakin kova kiire ottaa "pisteitä" asiasta, joka ei tule aiheuttamaan mitään seuraamuksia. Sipilä toiminut tässä Terrafame asiassa lakien mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykä tässä taas samanlailla kuin aina ennenikin Oikeskansleri antaa vastauksen "ei ole ollut esteellinen". On täysin toimimaton virasto muutoinkin. Aina siunaus tulee vääryyksistä. Omassa asiassa kantelimme kunnanviranomaisten toiminnasta neljä ja puolivuotta meni vastaus oli aivan muuta mistä kantelimme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

204 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image