Kotimaa

Mainos

Kokoomuksen Orpo läksytti opposition vaihtoehtoja: "Joulupukin kontista kaikkea mukavaa kaikille - joku muu maksaa"

Kotimaa 15.11.2017 2:19 | Päivitetty 15.11.2017 15:57
STT

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kritisoi opposition vasemman laidan talouslinjauksia "joulupukin kontiksi". Orpon mielestä vasemmalle kallistuvien oppositiopuolueiden varjobudjeteissa luvataan mukavia asioita kaikille, mutta laitetaan samalla joku muu, kuten yritykset, maksajaksi.

Kokoomuslainen Orpo ja keskustalainen pääministeri Juha Sipilä arvioivat eduskunnassa, että suurimman oppositiopuolueen SDP:n vaihtoehtobudjetin rahoituksesta puuttuu realismia ja siinä on "höttöisyyttä".

Hallituksesta kritisoitiin muun muassa SDP:n varjobudjetin ehdotusta, että budjettipanostuksia rahoitettaisiin Sitran ja Suomen Pankin taseista. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että varoja tarvittaisiin kotimaisiin investointeihin ja talouskasvun vahvistamiseen.

Rinteen mielestä keskustan, kokoomuksen ja sinisten muodostaman hallituksen talouspolitiikka suosii muun muassa rikkaita ja hyvätuloisia yrittäjiä. Rinne sanoo, että valtion talouspolitiikkaa linjattaessa pitäisi huomioida ennen kaikkea pienet ja keskisuuret yrittäjät.

Pääministeripuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen vakuutti, että hallituksen politiikasta hyötyvät myös pienemmät yritykset.

Valtiovarainministeri Orpo torjui suuren salin vasemmalta laidalta jälleen esitetyt vaatimukset kilpailukykysopimuksen avaamisesta ja palkansaajien aseman parantamisesta sopimuksessa.

- Ei voi perua tehtyjä päätöksiä, Orpo painotti.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.11.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image