Kotimaa

Kokoomuksen Häkkänen: Maailmalle viesti, ettei Suomi ole kääntymässä populismin tai pro­tek­tio­nis­min puolelle

Kotimaa 28.1.2018 22:22
STT

Kokoomuksen varapuheenjohtajan, oikeusministeri Antti Häkkäsen mielestä Suomen vaalitulos antaa maailmalle viestin, ettei Suomi ole kääntymässä populismin tai protektionismin puolelle tai Venäjä-mieliseksi.

Valitsijayhdistyksen ehdokas, kokoomustaustainen Sauli Niinistö oli sunnuntain presidentinvaalien ylivoimainen voittaja. Toiselle sijalle nousi vihreiden ehdokas Pekka Haavisto.

–  Iso viesti muulle maailmalle oli nimenomaan se, että Suomessa populistit ja Venäjä-mieliset eivät saaneet kannatusta. Sellaiset voimat, jotka esittävät EU:sta tai läntisestä yhteistyöstä irtaantumista eivät saaneet kannatusta, arvioi Häkkänen STT:lle.

Häkkänen sanoo viittaavansa populisteilla ja Venäjä-mielisillä perussuomalaisten presidenttiehdokkaaseen Laura Huhtasaareen ja valitsijayhdistyksen presidenttiehdokkaaseen Paavo Väyryseen.

–  Suomessa Sauli Niinistö sai ylivoimaisen suuren kannatuksen sillä politiikalla, että hyvät yhteistyösuhteet Venäjään, mutta (että ollaan) tinkimättömästi länsimaa, sanoi Häkkänen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eikö tämä "isonokkainen juoksupoika"ymmärrä ,että melkein puolet Suomalaisista oli erimieltä ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

245 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kylläpä sattui orpoon Rinteen maininta peruskoulun vastustamisesta kuuskymmentä luvulla. Ansio Suomen nousulle ja vakiin... Lue lisää...
elli persley

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image