Kotimaa

Keskustan uusi Nato-kanta: ”Ei lähivuosina Natoon” – keskustajohto esittää Seinäjoella päinvastaista linjaa kuin kokoomus

Lännen Median tietojen mukaan keskusta ei kannata Natoon liittymistä. Kuvassa pääministeri ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 10.6.2016 15:14
Lauri Nurmi

Keskusta hyväksyy Seinäjoella puoluekokouksessaan puolueen uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen linjan.

Lännen Median tietojen mukaan keskustan ulko- ja turvallisuuspoliittisen kannanoton ydinsisältö on, että ”Suomi ei hae lähivuosina puolustusliitto Naton jäsenyyttä”.

”Ei lähivuosina Natoon”-muotoilu on kirjoitettu kannanoton valmiiseen luonnokseen, jota puoluejohto esittää puoluekokoukselle hyväksyttäväksi. Muotoilun hyväksymistä pidetään erittäin todennäköisenä, koska keskustan puoluejohdon asema on tällä hetkellä hyvin vahva.

Keskustalähteiden mukaan muotoilu on samalla vastaus kokoomukselle, jonka odotetaan hyväksyvän Lappeenrannassa samaan aikaan pidettävässä puoluekokouksessaan linjauksen, jonka mukaan Suomen pitäisi hakea Nato-jäsenyyttä lähivuosina.

Keskustan uutta Nato-kantaa ei ole aiemmin kerrottu julkisuudessa.

Kahden hallituspuolueen, keskustan ja kokoomuksen, päinvastaiset lähivuosien Nato-kannat maustavat ensi viikolla alkavaa keskustelua Suomen virallisesta ulko- ja turvallisuuspoliittisesta linjasta.

Lännen Median tietojen mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko julkistetaan hyvin todennäköisesti ensi viikon perjantaina. Julkistamista seuraavana sunnuntaina ja maanantaina Naantalissa käydään Kultaranta-keskusteluita ulko- ja turvallisuuspolitiikasta tasavallan presidentti Sauli Niinistön johdolla.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyvä kirjaus. Tähän yhtyy hyvin moni perussuomalainenkin vaikka Soini ja Niinistö (ps) ajavatkin laput silmillä Natoa kohti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ihmeessä tämä asia halutaan lyödä suuntaan tai toiseen etukäteen lukkoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NATOlla ei ole samanlaista merkitystä kuin kahdenvälisillä suhteilla Yhdysvaltoihin. Ja jos lasketaan jälkimmäistä sotaharjoitusten ja sotilasyhteistyön määrässä, niin juoksu on kyllä hiljattain parantunut ja selvästi. USA:n agendaan sotilaallisesti omavoimainen länsimielinen valtio Baltian pohjoisella sivustalla sopii paremmin kuin hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, Keskusta nyt on kantansa ilmaissut. En oikein ymmärrä miksi jotkut siitä herneen vetävät nenäänsä.
Vapaa maahan tämä on, ja jos vähemmistö alkaa syyllistämään enemmistöä siitä, mihin enemmistö haluaa kuulua, herran lettas huonoja häviäjiä.
Diktatuuriin on huonommatkin selitykset kuin ne mitä muutama valtameren takaa turvallusuutta haikaileva antaa ymmärtää.
Pelkuruudella on myös monta nimeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No oikeastaan yksi ja samahan tuo enää on mitä kukin on mieltä Natosta. Useammat ovat uutisia sen verran seuranneet, että tietävät mitä tapahtuu kun Donald Trump astuu Yhdysvaltain presidentiksi. Trump ajaa naton alas ja se joka suunnittelee tulevaisuuttaan Naton varaan, niin sama kuin suunnittelisi tulevaisuuden tyhjän päälle. Kuten Trump sanoi: Nato on vanhentunut ja järjettömän kallis instituutio jolla ei ole enää paikkaa modernissa maailmassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhdysvaltain presidentti ei ole yksinvaltias kuten Venäjän presidentti. Useimmat uutisia seuranneet tietävät, että aika vähän Jenkkilässä muuttuu, kun presidentti vaihtuu. Yhdysvaltain presidentti kun ei pysty yksin kääntämään koko systeemiä päälaelleen.

Näkee kyllä, milloin kommentoija on Venäjältä lähtöisin: He kun luulevat kaikkien maiden presidenteillä olevan absoluuttinen valta maassaan, aivan kuten heidän omassa kotimaassaan. Totuus ei voisi olla kauempana tästä harhaluulosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta on palannut Kekkosen-Väyrysen linjalle. Lieneekö Paavon pelossa tätä asiaa on korostettu...?

Toivottavasti takataskussa ei ole muita linjaan liittyviä yllätyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että äänestäjillä on nyt selkeä vaihtoehto. Natoilijat äänestävät kokoomusta tai rkp:tä, sotilaallista liittoutumattomuutta kannattavat Kepua ja demareita. Vaaleissa sitten äänestetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alakaa jo väsyttämään jokapäiväinen sotailu intoilu.Me sotapolven syntyneet tiedämme mitä tarkottaa ylenmäärin täyttävän median palstat.Ei muuta kuin kiihotetaan mielipiteitä ja hakemaan varautumia sotaan.Ei mielestäni kuuluisi jokapäiväinen keskustelu kansalaisille ainoastaan presidentin , valtioneuvoston ja polustushallinnon kesken.Me elämme nytkin rauhallisia aikoja ilman Natoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elämme valtiossa, jossa sananvapaus on maailman kärjessä. Siksi täällä puhutaan avoimesti kaikesta. Ei mikään asia kuulu pelkästään presidentille, hallitukselle tai puolustushallinnolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi näitä Kajanderilaisia. Palovakuutukset otetaan yleensä ennen tulipalon syttymistä, koska palon syttyessä niitä ei enään kukaan myönnä! Kuulen korvissani politikkojen lammasmaisen määkimisen aina, kun kansakunnan turvallisuuden kannalta tärkeimpiä päätöksiä pitäisi tehdä. Vedotaan kansanäänestyksiin jne...Ei YYA-sopimuksestakaan mitään kansanäänestyksiä pidetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeastihan on niin, että Natossa olo saisi vain suomalaiset kuvittelemaan olonsa turvalliseksi!
Ei muu maailma ala uhrautumaan Suomen hyväksi ja sillä sipuli!

Suomen ainoa turva on Herrassa kuten viime sotien aikana!
Mutta milläs nykySuomen muotokristityt ja muut uuspakanat turvaavat sellaiseen, johon eivät oikeasti usko?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä herrassa? Suomi on maailman herravihamielisimpiä maita. Siksi täällä onkin toisaalta niin tasa-arvoinen yhteiskunta, lähellä kansaa olevat päättäjät, paljon vasemmistolaisia ja vahva ay-liike. Koska täällä vihataan sitä, että joku olisi herra ja toista ihmistä ylempänä arvoasteikolla. Näkeehän tuon jo Tuntemattomasta sotilaastakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan ratkaisu Suomen puolustuksen turvaamiseksi on leikata puolustusbudjettia, kuten sen on pakko tehdä nykyisessä katastrofaalisessa taloustilanteessa. Miten moinen käytännössä turvaa Suomen itsenäisyyden, sen ymmärtää vain keskustalaisilla aivoilla varustettu henkilö, ei normaali ihminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikeää ..... lähivuosina on yhtä kuin (ehkä) tämän vaalikauden jälkeen ja ei lähivuosina on yhtä kuin ei tällä vaalikaudella. No, pääasia että liitytään Natoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei yllätä, keskusta on ollut maalaisliiton ajoista lähtien kallellaan itään. Mm Matti Vanhasen nuoleskelu venäläisiä Pietarissa oli ällöttävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:00
Oulun yliopiston tutkimus: Geenivirhe voi aiheuttaa nuoria tappavan sydänlihasfibroosin
7:23
Puuskaiset tuulet voivat tänään kaataa puita ja aiheuttaa sähkökatkoja
7:00
Reipas reissunainen Tanja todistaa, että kuuro voi – Pariisista alkava Euroopan-kiertue jää postikorttikliseiden tasolle
7:00
Agenttipelin tunnelma on jäätävää – Harrison Fordin tähdittämässä tarinassa vaarassa on myös sankarin perhe
7:00
Perustuslain jälkivalvontaa tehostettava - useimmissa EU:n jäsenvaltioissa on perustuslakituomioistuin tai tehtävää hoitaa valtion ylin tuomioistuin Lukijalta
7:00
Suomen Tivolin laite jumiutui kesken käytön, onko tivolissa turvallista? – Laitteet koeajetaan päivittäin, johtaja vakuuttaa Tilaajille
6:17
"Huumaava miljöö" - Väyläfestivaali ulottuu nyt Torniolta aina Kilpisjärvelle asti
13
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
13
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
10
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
8
Kunnat maksoivat palkkoja väärin perustein vuosien ajan – maksettavaksi lankeava summa voi olla yli 10 miljoonaa euroa
7
Useita loukkaantui ampumisessa Ruotsin Malmössä
4
Matkailuyritykset hermostuivat yllättävästä lakimuutoksesta, ministeri perui pikavauhtia taksiliikennelakiin kaavaillun pykälän
4
Ministeri Orpo: Talouskasvussa myös hallituksella on ansionsa – Nousua lähes 3 prosenttia, työllisyystavoite täyttymässä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski, Kuusamo, Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Kolari, Sodankylä, Pelkosenniemi, Enontekiö ja Inari. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

MV lehden kommentointi

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Ei missään nimessä kieroilijaa jatkoon. Lue lisää...
Ei todellakaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image