Kotimaa

Keskustan Matti Vanhanen: Ratkaisulla laaja tuki kunnissa

Kotimaa 7.11.2015 10:19
STT

Sote-ratkaisu on toteuttamiskelpoinen ratkaisu palvelujen turvaamiseksi, sanoo Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen kannanotossaan.

Vanhasen mukaan ratkaisulla on laaja tuki kunnissa, ja päävastuu sosiaali- ja terveyspalveluista on tulevaisuudessakin julkisella sektorilla. Vanhanen pitää sote- ja aluehallintoratkaisua yhtenä tärkeimpinä päätöksistä Suomen tulevaisuuden kannalta.

Vanhanen uskoo, että ratkaisulla voidaan saavuttaa tavoitellut kolmen miljardin euron säästöt. Neuvotteluissa päädyttiin 18 itsehallintoalueeseen ja 15 sote-alueeseen.

– Ratkaisulla voidaan uskottavalla tavalla parantaa sosiaali- ja terveyspalveluja koko maassa, Vanhanen sanoo kannanotossaan.

Julkisen sektorin päävastuusta huolimatta Vanhanen näkee, että sote-ratkaisun myötä valinnanvapaus myös lisääntyisi.

Vanhanen sanoo myös, että hallituspuolueilla on ollut uudistuksesta aitoja näkemyseroja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tottahan kepukunnissa ollaan tyytyväisiä kun saatiin mahdollisimman paljon erilaisia virka- ja luottamuspaikkoja puolueuskollisille. Kansalaisten ja verotuksen nousemisen kannalta päätös oli surkeista surkein. Olisi kokoomus kerrankin pitänyt kutinsa. Vaikka uusien vaalien kustannuksella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten "laaja tuki" voi olla nyt jo tiedossa? Taitaa olla suurimmalle osalle kansalaisia vielä aika epäselvä, mitä on päätetty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et taida olla itse ihan perillä asiasta. Soteenhan on pyydetty lausunnot kunnilta ja asiaa on vatvottu jo ainakin 5 vuotta tai joidenkin mielestä 15 vuotta.

Eli sinun mielestä olisi pitänyt jatkaa vielä vatvomista, eikä päättää. Vatvotaan, vatvotaan ... sDP-kreikkalaista meininkiä.
Kun kerra vatvomisesta pidät niin liity SDP puolueeseen, siellä osataan vuosia jatkuva vatvominen ja valittaminen. Turha odottaa SDP ltä mitään päätöksiä vuosiin aivan kuten eilen a-studiossa kävi ilmi SDP pj Antti Rinteelllä ei ollut edes kantaa montako Sote aluetta pitäisi olla - huom! asiaa valmisteltu 15 vuotta ja viime hallituskaudella ei muuta tehtykään kuin valmisteltu eikä SDPn puheenjohtajalla ole edes kantaa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Byrokratia Helsingissä kasvaa samoin maakunnissa, lisääntyy rajusti! Meni täysin väärin, olisi toivonut jotain selkeää palvelua, nettiajanvarus suoraan lääkäriin yksityisille terveysasemille malliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missähän sinä oikein asut ja käytät Sote palveluita Helsingissä vai maakunnissa ? Täysin höpö kommentti. Taitaa olla niin olet niitä hyvätuloisia ay- johtajia jotka käy jo nyt yksityisillä työterveysasemilla ja harmittelee että jatkossa joutuu " rahvaan" pariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallintohimmeleitä 18 tulossa. Tuon mukaan suuri virkamieskaarti noihin tarvitaan. keskustalle vaalikarjaa tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo noin 200 :sta hallintohimmellistä siirrytään 15 :sta hallintohimmeliin.
Et tainnut olla matematiikantunneilla, kun noin huonosti osaat käsitellä lukuja ja tehdä niistä johtopäätöksiä.
SDP n puoluetoimistossa on muuten talouspäällikön paikka auki, sinun kanttaa hakea sitä - heillä laskelmasi ja johtopäätösesi kyllä kelpaa - ei kritiikkiä. Jutta voi antaa varmaa "takuutukset".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piti karsia hallintoa, nyt tulee neljä päällekkäistä kerrosta hallintoa ja virkamiehiä....Kepu osaa tuhlata veronmaksajien rahoja....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli yli 200 :sta Sote palvelun tuottajasta siirrytään 15 :sta, sekö mielestäsi lisää hallintoa? Et taida olla ihan penaalin terävin kynä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Kylläpä sattui orpoon Rinteen maininta peruskoulun vastustamisesta kuuskymmentä luvulla. Ansio Suomen nousulle ja vakiin... Lue lisää...
elli persley

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image