Kotimaa

Mainos

Keskusta arvioi, onko Paavo Väyrynen vaa­li­kel­poi­nen pu­heen­joh­ta­ja­ki­saan – Väyrynen: Vain puoluekokous voi päättää

Paavo Väyrysen kelpoisuus keskustan puheenjohtajavaaliin on tiukassa tarkastelussa. Arkistokuva.
Kotimaa 7.2.2018 12:17 | Päivitetty 7.2.2018 13:40
Ossi Rajala, Anita Simola

Väyrysen mukaan vain puoluekokous voi päättää siitä, onko ehdokas vaalikelpoinen.

Keskustan puoluehallitus kokoontuu Lännen Median saamien tietojen mukaan torstaina aamulla keskustelemaan pykälästä, jonka otsikko on "oikeudellinen arvio kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen vaalikelpoisuudesta keskustan puheenjohtajavaalissa".

Näin on mahdollista, että Väyrysen osallistumista vaaliin pyritään estämään, jos säännöt sen puolueen johtoelimien mukaan kieltävät.

– Toki meillä on listalla muitakin asioita, mutta Väyrystä käsitellään myös, keskustan puoluesihteeri Jouni Ovaska vahvistaa Lännen Medialle.

Ovaskan mukaan kentältä on tullut viestejä, joiden mukaan puoluejohdon ja -elinten pitäisi käsitellä sitä, voiko henkilö, joka on keskustan jäsen, mutta myös toisen puolueen jäsen olla ehdolla puoluejohtajaksi.

Keskustan sääntöjen mukaan toisen puolueen jäsen ei saisi samaan aikaan olla. Väyrysen perustaman Kansalaispuolueen olemassaolon ajan on ihmetelty sitä, miten Väyrynen voi jatkaa myös keskustan jäsenenä. Puolueesta erottaminen olisi paikallisyhdistyksen tehtävä, mutta Keminmaan keskustaseuran johdossa on juuri Väyrynen. 

Viime aikoina on väläytelty jopa kokonaisen paikallisyhdistyksen erottamisen olevan mahdollista.

Keskustan puoluehallituksen varapuheenjohtaja Antti Kurvinen ei halunnut kommentoida puoluehallituksen kokousta Lännen Medialle ennakkoon. Myöskään eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ei kommentoi asiaa. Puoluesihteeri Jouni Ovaskaa ei ole tavoitettu kommentoimaan tilannetta.

Keskustan puheenjohtajuus ratkaistaan sen seuraavassa puoluekokouksessa Sotkamossa 8.-10. kesäkuuta.

Lännen Median tavoittama Paavo Väyrynen pitää selvänä, että vain puoluekokous voi päättää puheenjohtajaehdokkaan vaalikelpoisuudesta.

– Puoluekokous tekee valinnan, joten vain puoluekokous voi päättää ehdokkaiden vaalikelpoisuudesta. Siitä eivät voi puolueen alemmat elimet tehdä päätöstä. Tämä ei vaikuta omaan kampanjointiini, Väyrynen kertoo.

Alkiolainen allianssi?

Väyrynen ilmoitti presidentinvaalien jälkeen, yön yli nukuttuaan, että hän hakee keskustan puheenjohtajaksi.

– Yön yli nukuttuani aloin ajatella, että samanmielisiä poliittisia voimia olisi ehkä mahdollista koota laajemminkin yhteen. Olen päättänyt, että teen vielä yhden yrityksen keskustan pelastamiseksi. Uskon, että myös osa Sinisten ja Perussuomalaisten kannattajista voisi löytää poliittisen kodin uudesta keskustasta. Alkiolainen allianssi voisi syntyä, Väyrynen visioi aiemmin blogissaan.

Väyrynen uskoi myös Kansalaispuolueen olevan valmis siirtymään hänen johtamansa keskustan suojiin, mutta Kansalaispuolue ilmoitti tiistaina lähtevänsä eduskuntavaaleihin omilla ehdokkaillaan.

Väyrynen oli tiistaina Kansalaispuolueen kanssa eri linjoilla siitä, ettei hän voisi olla Kansalaispuolueen pääministeriehdokas ennen kuin keskustan puheenjohtajakisa on ratkennut.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (75)

Kokoomusmielisten pahin kirosana oli kekkonen joka kuitenkin luotsasi suomilaivaa yhden ikäpolven ajan ihan hyvin tuloksin. Väyrynen on jo paljon aijemmin ollut työttömyyden poistamisen kannalla. Minusta sipilä ajaa väyrysen hevosella,mutta nyt sitten katsotaan kulkeeko tuo hevonen sitä oikeata suomen tietä oikeaan suuntaan. OlenVäyrysen kannalla pj

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen tie ei ole Neuvostoliitto, vaikka sitä vieläkin muutamat haikailee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan kepuleilla on nyt hätä koittaa saada Paavo pois puolueesta. Keskustapuolue on nykyään kokoomuksen apupuolue. Paavo on liian kova vastus Juhalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näpit irti Paavosta. Paavo on ainut oikea suunta kepulle. Hän on älykäs ja sentään uskaltaa ollakin jotain mieltä. Sipilä on ajanut Suomen suohon ja kepun torsoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustan nykyjohto ei edusta enää keskustan arvoja.
Ovat hypänneet kokoomuksen kelkkaan.
Rosvohallituksen vastustajat äänestävät Paavoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äänestä Paavoa kaikissa vaaleissa vaikken ookkaan keskustalaine.
Puhdistus SSS hallituksen toimista tarvitaan.
Paavon valinta on yks muutosporras.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulla on vain yksi ääni. Paavoa äänestämällä ei vaikuta yhtään mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepulla on hätä! Pelätään selvästi omien rivien pahaa hajoamista. Paavo olisi erotettu jo kauan sitten, jos puolueessa ei olisi niin paljon Paavon kannattajia. Tästä se pelko nyt johtuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäsenet päättää!!
Ei Kokoomuspolitiikkaa harjoittavat ja nuoleskelevat puolueen nokkamiehet ja -naiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koittaa vielä se päivä, että Paavo Väyrynen valitaan poikkeuslailla Suomen presidentiksi ja Suomi solmiaa jälleen hyvät ja luottamukselliset suhteet suuren itäisen naapurinsa kanssa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kepuliporukalla on kiire saada kokous heti huomenaamuksi ettei pohjoisen kepuihmiset ehdi mukaan ja puolustamaan Patea kokoomussipilältä.
Kuten entinen kepukansanedustaja Sulo Aittoniemi totesi erottuaan kepusta vaalirahalahjusten ym,konnuuksien takia HS,n sunnuntailiitteessä...maan päällä ei ole mitään niin epärehellistä ja niljakasta kuin em. puolue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuo jo mene sairauden puolelle? Lääkitystä pitäisi tarkentaa kohdilleen! Mutta Keskustanpuolueen johto voi asettaa poliisin hyväksymät järjestysmiehet ovelle, jotka päästävät vain Keskustan jäsenet sisään Sotkamon kokoukseen. Eli Väykkää ei päästetä sisälle kokousrakennukseen, ja kun hän alkaa rettelöidä pyydetään poliisipartio poistamaan ukko kauemmas kokoustilasta. Puoluekokouksen järjestäjät voivat sopia etukäteen Kajaanin poliisimestarin kanssa, että paikalle lähetetään valmiiksi poliisipartio, joka kuljettaa Väykän kohteliaasti mutta varmasti pois kokousalueelta. Jos hän ei usko poliisien antamaa poistumiskäskyä, annetaan hänelle ensin niskoittelusakko, ja jos vielä jankkaa vastaan niin poliisi voi Väykän viedä putkaan 12 tunniksi rauhoittumaan aivan samalla tavalla kuin vietiin kansanedustaja, ministeri Arhinmäki Asem-mielenosoituksesta yöksi putkaan kun hän jätti noudattamatta poliisin antaman poistumiskäskyn. He he, olisi mukava nähdä Väykän ilme kun pääsee pois poliisiputkasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paavo yrittää tehdä sen mitä Halla-ahon taustajoukot tekivät Soinilaislle. Seuratkaa puoluetoimistossa, kuinka monen eri puolueen jäsentä on tulossa äänestämään Sotkamoon ensi kesänä. Pohjoisesta on kuuleman mukaan tulossa Tenniläläisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ja jos Paavoa ei valita, tulee kepulle veret pysäyttävä vaalitappio ja jälleen turvaudutaan naispuheenjohtajaan, muuten ei nainen kelpaa puheenjohtajaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätähän Paavo tavoitteli. Hän voittaa pääsipä ehdokkaaksi tai ei. Sama jos pääsee mutta ei valita. Kepulla on miinakenttä edessä ja takana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elikkäs tämmöinen on nyt sitten se Sipilän hehkuttama "rehti kilpailu" Väyrysen kanssa.

Tämän takia Keskustan kannatus laskee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se Sipilän vika ole että puolueella on säännöt joita pitää noudattaa. Parempi selvittää vaalikelpoisuus nyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (75)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

61
9 keinoa, joilla täyssähköauto kelpaa jokaiselle – auton normaali ulkonäkö ja kasvanut toimintamatka plussaa
22
Lapin poliisi kirjoitti kymmeniä ylinopeussakkoja autoilijoille ja moottorikelkkailijoille Kittilässä
20
Yhä useampi alkaa yrittäjäksi Oulun seudulla – viime vuonna perustettiin ennätykselliset 1 400 yritystä
19
Himohamstraajien täydet asunnot ovat paloturvallisuusriski – yli kymmenen tapausta tulee Oulussa ilmi vuosittain
17
Poliisi onnistui paikkaamaan liikennevalvonnan leikkaukset uuden teknologian avulla
13
Lukijalta
Ydin-Oulun kyläpolitiikka johtaa turmioon – konsensus ei synny itsekkään valtapolitiikan myötä
13
Oulussa oli maan pisin jonotusaika velkaneuvonnan ensimmäiselle käynnille, velkaneuvonta siirtyy valtion vastuulle

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lapsella kaksi äitiä ?

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Lapsella kaksi äitiä ?

Ja arvaappa vaan millaisista perheistä ne kiusaajat ovat, ja noin yleensäkin. Kiusattu ei yleensä ole se järjen köyhä, v... Lue lisää...
tämä pitäisi ymmärtä...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

19.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image