Kotimaa

Mainos

Kau­pun­gin­joh­ta­jat huolissaan sote-uudistuksesta – "Suurten kaupunkien merkitys talouskasvun vetureina on sivuutettu"

Suomen suurimpien kaupunkien kaupunginjohtajat Oulu mukaanluettuna ovat allekirjoittaneet kannanoton. KUVA: Heidi Risto
Kotimaa 19.4.2017 14:12
Kaleva

Suomen kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat ovat allekirjoittaneet kannanoton, jossa he sanovat olevansa huolissaan sote- ja maakuntauudistukseen liittyvän lainsäädännön valmistelusta.

Oulun, Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan ja Turun kaupunginjohtajien mukaan pirstaleinen lakivalmistelu johtaa epäselvyyksiin kuntien osalta. Lisäksi uudistuksen kokonaisvaikutusarviointi kaupunkien osalta on yhä tekemättä.

Kannanoton allekirjoittaneiden mukaan uudistuksen valmistelussa on sivuutettu suurten kaupunkien ja kaupunkiseutujen asema ja edelleen kasvava merkitys elinvoiman, talouskasvun ja työllisyyden vetureina.

Jos uudella rakenteella estetään tai haitataan suurten kaupunkien elinvoimapolitiikan ja yhteistyön käytäntöjä, vaikutukset kilpailukyvylle ovat haitalliset, kannanotossa sanotaan.

Maakuntauudistuksen yhteydessä valmisteltavassa kasvupalvelu-uudistuksessa on oltava kaupunginjohtajien mukaan erityisen huolellinen, jotta vältetään päällekkäisten palveluiden ja rakenteiden synnyttäminen. 

Suurten kaupunkien näkemyksen mukaan kasvupalvelujen järjestämisvastuu tulisi määritellä lainsäädännössä vaihtoehtona maakunnalliselle ratkaisumallille siten, että kasvupalvelut voitaisiin järjestää muissa maakunnissa vastaavalla tavalla kuin Uuttamaata koskevassa erillisratkaisussa.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vapaavuori on saanut huijattua Hesan siltarumpualuepolitiikan taakse viisi muutakin suurta kaupunkia. Kuvitteleeko joku, että Jan välittäisi Oulun asioista? Nyt pitää päästä eroon aluepolitikoinnista ja alkaa ajatella koko maan etua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustalaisilla päättäjillä ei ole mitään näkemystä kaupungistumisesta, joten sote on maalaisvetoinen kupru.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutos tulee kasvattamaan taajamien ja periferian asukkaiden intressiristiriitaa. Keskustan yhtenäisyys vaarantuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SOTE-uudistus on sitä businessosaamista parhaimmillaan! Todella kovat johtajat pystyvät vain sote-uudistukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitusta on ainakin varoitettu sote-uudistuksen ongelmista riittävästi, mutta näyttää siltä, että Sipilän hallitukselle tavanomaiseen tapaan tämänkin lainsäädännön kohdalla vaikuttavuusarviot jätetään tekemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei mikään potilaita hyödyttävä oikea uudistaminen ole ollut Jussilla missään vaiheessa mielessä. Jujuna on ollut se että saadaan kasvavista terveysmenoista mahdollisimman suuri tulonsiirto kavereiden firmoille. Nykyisessä tehokkaassa systeemissä se ei onnistu koska sillä ei kukaan merkittävästi rikastu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Homma on mennyt tuohon, koska viereisten talojen asukkaat/ heidän vieraansa ovat vallanneet Prisman parkkipaikan yötä-pä... Lue lisää...
Aivan oikea päätös

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image