Kotimaa

Kau­pun­gin­joh­ta­jat huolissaan sote-uudistuksesta – "Suurten kaupunkien merkitys talouskasvun vetureina on sivuutettu"

Suomen suurimpien kaupunkien kaupunginjohtajat Oulu mukaanluettuna ovat allekirjoittaneet kannanoton. KUVA: Heidi Risto
Kotimaa 19.4.2017 14:12
Kaleva

Suomen kuuden suurimman kaupungin kaupunginjohtajat ovat allekirjoittaneet kannanoton, jossa he sanovat olevansa huolissaan sote- ja maakuntauudistukseen liittyvän lainsäädännön valmistelusta.

Oulun, Helsingin, Espoon, Tampereen, Vantaan ja Turun kaupunginjohtajien mukaan pirstaleinen lakivalmistelu johtaa epäselvyyksiin kuntien osalta. Lisäksi uudistuksen kokonaisvaikutusarviointi kaupunkien osalta on yhä tekemättä.

Kannanoton allekirjoittaneiden mukaan uudistuksen valmistelussa on sivuutettu suurten kaupunkien ja kaupunkiseutujen asema ja edelleen kasvava merkitys elinvoiman, talouskasvun ja työllisyyden vetureina.

Jos uudella rakenteella estetään tai haitataan suurten kaupunkien elinvoimapolitiikan ja yhteistyön käytäntöjä, vaikutukset kilpailukyvylle ovat haitalliset, kannanotossa sanotaan.

Maakuntauudistuksen yhteydessä valmisteltavassa kasvupalvelu-uudistuksessa on oltava kaupunginjohtajien mukaan erityisen huolellinen, jotta vältetään päällekkäisten palveluiden ja rakenteiden synnyttäminen. 

Suurten kaupunkien näkemyksen mukaan kasvupalvelujen järjestämisvastuu tulisi määritellä lainsäädännössä vaihtoehtona maakunnalliselle ratkaisumallille siten, että kasvupalvelut voitaisiin järjestää muissa maakunnissa vastaavalla tavalla kuin Uuttamaata koskevassa erillisratkaisussa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Vapaavuori on saanut huijattua Hesan siltarumpualuepolitiikan taakse viisi muutakin suurta kaupunkia. Kuvitteleeko joku, että Jan välittäisi Oulun asioista? Nyt pitää päästä eroon aluepolitikoinnista ja alkaa ajatella koko maan etua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustalaisilla päättäjillä ei ole mitään näkemystä kaupungistumisesta, joten sote on maalaisvetoinen kupru.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutos tulee kasvattamaan taajamien ja periferian asukkaiden intressiristiriitaa. Keskustan yhtenäisyys vaarantuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SOTE-uudistus on sitä businessosaamista parhaimmillaan! Todella kovat johtajat pystyvät vain sote-uudistukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitusta on ainakin varoitettu sote-uudistuksen ongelmista riittävästi, mutta näyttää siltä, että Sipilän hallitukselle tavanomaiseen tapaan tämänkin lainsäädännön kohdalla vaikuttavuusarviot jätetään tekemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei mikään potilaita hyödyttävä oikea uudistaminen ole ollut Jussilla missään vaiheessa mielessä. Jujuna on ollut se että saadaan kasvavista terveysmenoista mahdollisimman suuri tulonsiirto kavereiden firmoille. Nykyisessä tehokkaassa systeemissä se ei onnistu koska sillä ei kukaan merkittävästi rikastu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Savukoski.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image