Kotimaa

Katainen leikkaisi harkiten juus­to­höy­lää­mi­sen sijaan

Kotimaa 4.3.2012 14:57 | Päivitetty 4.3.2012 18:53
STT

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) leikkaisi valtion menoja mieluummin valikoiden kuin tasaisesti kaikkialta niin sanotulla juustohöyläperiaatteella.

–  Parempi olisi, jos pystyttäisiin tekemään selkeitä valintoja eli ettei tarvitsisi välttämättä joka paikasta samalla tavalla säästää, Katainen sanoi Ylen Radio Suomessa pääministerin haastattelutunnilla.

Juustohöyläperiaatetta esitti eilen talousasiantuntija Sixten Korkman. Hallitus käsittelee säästöjä kehysriihessään reilun kahden viikon päästä.

–  Etsimme ihan klassisia menojen karsimiskohteita. Joitakin veroja joudumme nostamaan. Sitten etsimme pysyviä rakenteellisia uudistuksia, jotka lyhyellä aikajänteellä tai varsinkin pidemmällä aikajänteellä lisäävät tuloja tai vähentävät menoja, Katainen sanoi.

Pääministeri ei halunnut ottaa kantaa valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen (sd.) esitykseen yli 100  000 euroa ansaitsevien "solidaarisuusveroon". Hänestä ei kannata juntata mielipiteitä lukkoon niin, ettei riihessä saada aikaan järkevää sopeutus- ja kasvupakettia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Valtion ja kuntien suurimmista palkoista voisi leikata melkoisen siivun pois , leikkuri voisi alkaa puremaan viidestä tonnissa kuukaudessa ylös päin . Näin tulis todellisia säästöjä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

et se maksaa jol on kykyjä ja niil otetaan joil on vara siihen jot saadaan talous kuntoo ja jokainen siihen ottaa osaa sil panoksel kuin varaa on eikä et se otetaan kakilt tasaisesti ja siinhän on vaara taas kuten edellises lamas et tulee taas pankeille luottotappioita ku ihmiset ajetsan mksukyvytömään tilaan valtion toimien taholta että eikö tästä 90 luvun lamasta ole mitään opittu ja sit kun siit päästiin jalileen nini kun oli vähän ylimääräistä niin annettin isoja veroaleja hyvätuloisille kun olisi pitänyt pistää ns. sukanvarteen valtiolla jotta ei olisi ajuduttu siihen tilaan mis taas ollaan ja rikkaille tiedoks ei se raha autuutta ja onnea tuo vaan se ruokkii ahneutta ym pahaa kun sit on ja siis sit pitää sitten lisää saada viis siit vaik valtio ajaantus konkaan mut pitäshän rikkoil aatella et mik tos on seuraamus et pitä otta talkoisiin heilkin sen mukaan kuin on varaa ja aatella valtion talutta ja vähäosasiakin sil heistäkin on suuresti kiin rikkaiden hyvinvointi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitin köyhemmällä kansanosalla pienipalkkaisia uurtajia, joitten isopalkkaisilla pomoilla on ihan hätä jos ei koko ajan riitä tekemistä. Mitään tukia on nosta eikä kaveritkaan. Tehään vain töitä, joita ei arvosteta, vaikka niiden tekemättä jättäminen kaataisi koko systeemin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tottakai. Juustohöylällä leikkaaminen voisi osua rikkaisiinkin. Nyt "kohdentamalla" vain köyhät ja keskituloiset kärsivät. Eli toteutamme kokkareiden "paremminvointisuomi" utopiaa. Parempi rikkaille, muille luu käteen ja hautuumaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leikatkoon moottorisahalla omaa palkkaansa saakelin riistäjä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leikkauksilla tuhotaan koko hyvin vointi maassamme . Juttan ehdotus on RAUTAA . Kaikista sadan tuhannen ylittävästä tulosta voi huoleti ottaa puolet veroon . Ne saa maksaa joilla on vara kun köyhillä loppuu vöistä reiät kaiken kallistuessa . Porvarien voitot on omia eikä niistä haluttaisi maksaa verojakaan mutta tappiot maksatetaan kansalla surutta eikä mihinkään lamatalkoisiin oteta osaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työn verotusta ei kannata koventaa: se vain heikentää kulutusta ja on psykologisesti vankka takaisku kaikentuloisille.
Säästöt kannattaa suunata julkisen dektot´rin talouteen ja lähinnä valtionapuihin - myös koulupuolella. TYöntekeminen kannattaa tehdä myös kannattavaksi, eikä vastikkeetonta työttömänä oloa saa enää jatkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kataisen on hyvä leikellä, kun ei ole itsellä hätä päivää. Ei tarvitse tehdä valintoja mitä laskuja kussakin kuussa on vara maksaa ja mitä jätetään roikkumaan. Ei myöskään tarvitse kaupassa valita sitä halvinta ruokaa, vaan voi ostaa ihan mitä lystää.
Tuollaisilta pitäisi puolittaa palkka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi antaa kehitysapua velkarahalla 1,2 miljardia euroa - vuodessa.

Tuosta voisi aivan hyvin säästää muutamia satoja miljoonia, ilman että asia vaikuttaisi *suomalaisten* saamiin palveluihin mitenkään. Pieni joukko suomalaisia idealisteja joutuisi toki etsimään itselleen oikeita töitä.

Ennen kuin joku sanoo, että ei noin voi tehdä, niin kyllä voi. Esimerkiksi Sveitsi antaa BKT:hen suhteutettuna kehitysapua vain puolet siitä mitä Suomi.

Hämmästyttävää, että kehitysapu ajaa esim. poliisin rahoituksen edelle. Tai no, järkyttäväähän tuo on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höylääjän ammatti on alentavaa pääministerin asemassa olevalle. Pelkääkö Katainen saavansa liian leveän höylän, joka liipaisee kannattajienkin selkänahkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ministereitten palkoista,ja niitten avustajien palkat voisi heti puolittaa.koskien kulukorvaukset ym.muut menot.eu:n nettomaksuja lykätä muutaman vuoden eteenpäin,että saatais oman maan asiat kuntoon ja kansantalous nuosuun.näillä kahdella asialla saisi jo paljon aikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katainen leikkaisi menoja mieluiten valikoiden niin, että ne koskettaisivat vain köyhempää kansanosaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Katainen leikkaisi menoja mieluiten valikoiden niin, että ne koskettaisivat vain köyhempää kansanosaa."

Johtuisiko tämä siitä, että ns. köyhä kansanosa on pääasiassa siellä saamapuolella erilaisten tukien muodossa?

Arvaapa kuka ne tuet maksaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kodinhoitotuoesta voikin leikata 2v riittää hyvin.Ei yhteiskunna kuulu kaikkia maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kodinhodontuen leikkaus säästäisi Kelan kustannuksia, mutta lisäisi yli kaksi kertaa enemmän kunnallisen päivähoidon kustannuksia. Mitä pienempi lapsi, sitä kalliimpaa on lapsen hoitaminen päivähoidossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Poika ei halua mennä armeijaan

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietoja lennon MH17 alasampumisen tutkinnasta

Hesari: "Venäjä ei enää edes yritä ylläpitää uskottavuuttaan." Venäjän uskottavuus on mennyt, eikä Juttutuvassa kirjoitt... Lue lisää...
Hesarin pääkirjoitus

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

28.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image