Kotimaa

Käräjäoikeus päätti: Sar­ja­ku­ris­ta­ja Michael Penttilä tuomittiin murhasta elinkautiseen vankeuteen

Sarjakuristajana tunnettu Michael Penttilä (vas.) vastasi tiistaina 10. heinäkuuta murhasyytteeseen Helsingin käräjäoikeudessa. Häntä avusti asianajaja Kari Eriksson (oik.). KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 11.7.2018 14:25
Markku Uhari

Helsingin käräjäoikeus ilmoitti keskiviikkoiltapäivänä, että Michael Penttilä on tappanut 52-vuotiaan naisen erityisen raa'alla tavalla.

Sarjakuristajaksi kutsuttu Michael Penttilä on tuomittu murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Helsingin käräjäoikeus antoi ratkaisunsa henkirikosoikeudenkäyntiin keskiviikkona iltapäivällä. Syyttäjä vaati Penttilälle elinkautista rangaistusta murhasta henkirikoksesta, joka tehtiin huhtikuun puolessavälissä Vaasankadulla Helsingissä.

Oikeudenkäynnin pääkäsittely pidettiin tiistaina 10. heinäkuuta. Penttilä tunnusti teon tappona mutta kiisti murhasyytteen.

Käräjäoikeus katsoi, että Penttilä oli raa'alla tavalla kuristanut 52-vuotiaan naisen hengiltä tämän kotonaan.

Penttilän mukaan hän riisti naisen hengen kuristamalla nopeasti. Penttilä kertoi oikeudessa tiistaina, että hän oli menettänyt malttinsa naisen luona sen jälkeen, kun nainen oli tunnistanut tämän ja alkanut nimitellä häntä sarjakuristajaksi. Penttilä kertoi oikeudessa kiihdyksissään kuristaneen naista ensiksi käsin, sitten sukkahousuilla.

Oikeus kuitenkin katsoi, että Penttilä oli tehnyt tapon erityisen raa'alla tavalla. Oikeus katsoi, että teko oli murha, ja Penttilä passitettiin elinkautiseen vankeuteen. Passituspaikka oli Vantaan vankila.

Syyttäjä vastusti mielentilatutkimusta

Penttilän puolustus vaati käräjäoikeudelta sitä, että Penttilä passitetaan mielentilatutkimukseen. Penttilästä on tehty mielentilatutkimuksia ja vaarallisuusarvioita vuosien saatossa, mutta puolustus on perustellut uutta mielentilatutkimusta sillä, että ihmiset muuttuvat vuosien saatossa.

Syyttäjä Eija Velitski vastusti mielentilatutkimuksen uusimista tiistaina ja vetosi aiempien tutkimusten tuloksiin. Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi mielentilavaatimuksen ja arvioi, että Penttilä ymmärsi teon ja sen seuraukset.

Penttilää on kutsuttu sarjakuristajaksi, koska hän on 1980-luvulta saakka kuristanut lukuisia ihmisiä. Huhtikuussa kuollut nainen on hänen neljäs kuolonuhrinsa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

"Elinkautinen" AH HAH HAH HAAAAAAA, johan nämä on nähty. Pari vuotta vankilassa, ja sitten seuraavaa murhaa tehtailemassa. Suomen lait ovat täysiä pellelakeja rikollisia varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä turhaan nillitä laeista, vaan syytä niitä jotka näitä rikollisia armahtaa, he ovat syyllisiä. Elinkautinen on kyllä elinkautinen, mutta armahdus yleensä vapauttaa nämä rikolliset reilu 12 vuoden jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuoden on tuon naama ollut jokapaikassa ja nyt sitten muka peittää kasvonsa niin kuin ei tiedettäis mille hän näyttää...
Olis lainannut sarjahukkuttajan karvalakkia, "sarjakuristaja sarjahukuttajan vaatteissa, lue lisää" Oltaisiin saatu vähän väriä näihin lööppeihin. Hieveä karvareuhka päässä istuis kuvissa punaiset nahkahanskat kädessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen pilipali oikeuden mukaan Penttilä on viiden-seitsemän vuoden päästä jälleen vapaana, valmiina kuristamaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole. 12 vuotta istuu vähintään ennen kuin voi edes ajatella anoa armahdusta. Ja enimmäisaikaa elinkautiselle tuomiolle ei ole määritelty.
Joten älkäähän nyt taas selitellö satuja. 🤬

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei tässä jutussa ollut peukutusta?? Oikea tuomio oli,, jokusen vuoden vaan myöhässä..... jospa se nyt pysyisi sisällä loppuun asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veri on niiden virkamiesten ja naisten käsissä jotka päästävät tämän hirviön vapaaksi kerta toisensa jälkeen. Hävetkää jos osaatte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän eeriksoni valita hoviin, että valtio saa lisää maksettavaa tämän kuristajan teoista lakimiehen pankkitilille. Lisäksi verorahoista maksetaan taas saman kuristaja-sedän elättäminen vuosikausiksi vankeinhoitolaitoksen eväiden ääressä. Taas on vapaana kuristamaan seuraavan naisen (viides tulossa viimeistänn n. 2023). Japanissa ja joissakin muissakin paikoissa tätä elättämistä ei olisi kauaa ja ratkaisu olisi lopullinen. Paras tapa olisi muuttaa lakia ja ottaa kuolemanrangaistus näissä tapauksissa käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Hra. K. Erikson valittaa hoviin, ja kas, taas tullee muhkia palakkio valtiolta. On siinä mukava harrastaa ravihevosia, "valtion tuella" ;-).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Penttilä istuu vähintään 20 ( kaksikymmentä ) vuotta ennen kuin armahdus koittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

istuu muutaman vuoden niinkuin Penttilä ennenkin,sitten pääsee taas vapauteen.Kuristamaan seuraavan uhrin.Syyntakeettomana olisi passitettu mielisairaalaan ja hyvässä lykyssä olisi siellä ollut loppuelämänsä mutta kun on päästään terve niin kukaan ei voi mitään.Muuta kun varoa ettei kohdalle osu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ensimmäinen elinkautinen Penttilälle tämä. Ja elinkautinen on aina vähintään 12 vuotta ja ylärajaa ei ole määritelty eli voi olla tosiaan elinkautinen, ellei armahdeta. Nuori henkilä istuu elinkautisessa aina vähintään 10 vuotta, ennen kuin armahduksella voidaan vapauttaa ehdonalaiseen, joka on 3 vuotta ja sama 3 vuotta kaikilla elinkautisilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Suomessa ole elinkautista. On vain muutama vuosi hotellimajoitusta, ja sitten taas tappamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan eteläosassa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä- ja Keski-Lapissa.

Metsäpalovaroitus päättyy tänään klo 6 seuraavissa Lapin kunnissa: Ylitornio, Pello, Pelkosenniemi, Savukoski, Inari ja Utsjoki. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

329 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ensinnäkään, tämä ei pidä paikkaansa. Ei ole ketään jotka "aina" saa töitä, eikä ketään jotka eivät "koskaan" saa töitä,... Lue lisää...
Väsynyt

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image