Kotimaa

Mainos

Kans­lia­pääl­lik­kö Päivi Nerg väläyttää: Si­sä­mi­nis­te­riön säästöjä voidaan perua

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg väläyttää mahdollista säästökuurin tarkistamista. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 10.3.2016 3:00
Mirja Niemitalo

Sisäisen turvallisuuden viranomaisten menokehyksiä ollaan tarkastelemassa uudestaan.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg väläyttää mahdollista säästökuurin tarkistamista.

– Lähtökohtaisesti kyse on vuoden 2017 ja siitä eteenpäin sisäministeriön hallinnonalalle kohdentuvien säästöjen perumisesta ja hieman muusta, Nerg toteaa.

Nerg ei halua ottaa kantaa toimialakohtaisiin summiin, ennen kuin sisäisen turvallisuuden selonteko on esitelty valtioneuvostolle ensi viikolla.

Nergin mukaan summat tarkentuvat myöhemmin.

Tiettävästi selonteossa esitetään turvaviranomaisten määrärahoihin merkittäviä palautuksia alenevien kehysten päälle.

Lähivuosien toiminta- ja taloussuunnitelmissa poliisi- ja pelastustoimen, rajavartiolaitoksen ja hätäkeskusten määrärahat ovat alenevia.

Esimerkiksi Hätäkeskuslaitos tarvitsisi noin seitsemän miljoonan euron lisäykset turvatakseen nykytasoisen toimintansa.

Poliisijohtaja Timo Vuori kertoo, että poliisihallituksessa ministeriön kehotuksesta tehtyjen teknisten laskelmien mukaan poliisin määrärahakehys vuosille 2016–2019 merkitsisi määrärahojen laskemista 734 miljoonasta 679:ään miljoonaan euroon.

– Laskelmat ja siitä tehdyt johtopäätökset osoittavat, että poliisin suorituskyky laskisi kautta linjan. Päätös vaikuttaisi negatiivisesti kaikkeen poliisitoimintaan, Vuori sanoo.

Myös rajavartiolaitoksesta on viestitetty, että rajavalvonnan voimavarat ovat nykyisellään riittämättömät.

Nerg uskoo, että tehoja on vielä saatavissa muun muassa turvallisuusviranomaisen yhteistyöprosesseja ja digitalisaatiota kehittämällä.

Hän muistuttaa, että esimerkiksi maahantulijoiden puhuttelukokonaisuus siirtyi kuun alusta poliisilta Maahanmuuttovirastolle.

Sisäministeriön tämän vuoden 1,24 miljardin euron budjettiin lisättiin syksyllä 50 miljoonan euron potti sisäiseen turvallisuuteen.

Sisäisen turvallisuuden selonteon keskustelutilaisuuksissa viesti on ollut, että turvallisuus heikkenee ilman korjaavia toimia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

Säästöjä saataisiin aikaiseksi siitä,kun leikkattaisiin suurituloisilta lapsilisät pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä poliiseja voidaan hieman vähentää kunhan vain muutetaan toimintatapalinjauksia siten, että ei kaikkia turhia tehtäviä oteta edes listalle. Saa kansalainenkin oppia, että ihan höpöhommiin ei poliisia soitella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opintotukien leikkaukset säästö 150miljoona/v
Työttömyysturvan leikkaus säästö 200miljoonaa/v
Puomi kiinni säästö 1500miljoonaa/v

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voidaan... Se sana kaataa yleensä kaiken ns luvatut asiat. Joo ja kansanedustajat ja nimisterit mukaan talkoisiin, heidän pitäisi näyttää mallia ensimmäisinä ja kunnon summilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläs ny. Päivi kertoi itse televisiossa, että joka ainut tulija on rekisteröity poliisille ja kaikki tiedetään ja tunnetaan. Ei siis ole joukossa terroristeja joka näin lähtökohtaisestikin kuulostaa Punahilkka-sadulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei saa enää yhteyttä edes 112 kautta virkamiehiin joutaa lakkauttaa ja ite tehdään parempi kuin 200 kuninkaanmalli...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ei kerrassaan enää käy päinsä, että virkamiehet päättävät virkamiesten säästöistä ja tuhlauksista. Tämähän se on juurikin se syy miksi Suomen hallinnon koko on yli puolimiljoonaa henkilöä ja muistutan, että olemme 5 miljoonan kansa. Suomessa hallinnossa on hämmentävän suuri osa työikäisistä ihmisistä. Kuka tuon suhteellisesti maailman massiivisimman virkamiesarmeijan kulut maksaa? Aivan! Ei kukaan sillä meillä ei ole tuohon ilotteluun ollut rahaa enää vuosikymmeniin ja virkamieskunttaa ylläpidetään ottamalla aina vain lisää velkaa. Oikeaa työtä tekevän kansan rahat eivät tuohon riitä. Ajatelkaas ne verottaa meitä oikeasti maailman koviten ja edes se rahamäärä ei riitä, vaan lainaa on otettava tämän päälle. Ja sitten pitäisi ottaa ohjeita vastaan virkamieheltä, että miten rahaa käytetään? Really?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Nerg nyt ehdottaa määrärahaleikkausten perumista, koska hänen omien sanojen sa mukaan (A2 turvattomuusilta) me tiedämme jokaisen taustat, keitä tänne on tullut ja ollaan Euroopan kärjessä siinä. Ei siis pitäisi olla turvallisuusongelmia. Eli laitetaanko ne rahat opiskelijoille, Nerg?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuttavani oli Torniossa syksyllä. Se mitä hän on kertonut huolestuttaa - lievästi sanoen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka rahaa lisättäisi niin ei se auta kun sisäisen turvallisuuden tuki-palvelut ajetaan alas ja sen hoitaa ns. kolmas osapuoli jossa resurssit vähenee. Kun esimerkiksi otetaan poliisi niin eihän se ole vain se joka tuolla ajelee piipaa autoa vaan siihen kuuluu vähän muutakin. Tämä unohdetaan yhtenään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juustohöylä myös kansanedustajille ja ministereille!! Torkkupeitot ja kerhotoiminnat pois. Palkkojen alennuskampanja pakolliseksi kuten muillakin. Kulukorvaukset syyniin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pantais kansanedustajat samaan syyniin vähennetään 4 kuukauden lomat kuukauteen niikuin kaikilla muillakin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläke

Oli huvittavaa seurata perusteluja, miksi sopeutumiseläkettä ei saisi poistaa. Kuulemma vaikea löytää töitä... Nythän on... Lue lisää...
samat säännöt kaikil...

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.3.

Naapurit

17.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image