Kotimaa

Kan­san­edus­ta­ja Veera Ruoho loikkaa kokoomukseen - "En ole kuitenkaan muuttunut miksikään"

Kotimaa 30.6.2017 11:00 | Päivitetty 30.6.2017 12:45
STT

Perussuomalaiset jättänyt poliisikansanedustaja Veera Ruoho on siirtynyt kokoomukseen. Ruoho sanoo kokoomuksen olevan perinteisesti poliisien poliittinen koti, eikä valinta siksi ollut kovin vaikea. Hän luonnehtii loikkaa silti pitkäksi ja päätöksen olleen raskas.

- En ole kuitenkaan muuttunut miksikään. Tavoitteet ovat samat, keinot erilaiset, Ruoho sanoi.

Ruoho kertoi perussuomalaisista irtautuneen Sinisen tulevaisuuden olleen vahva vaihtoehto, mutta ratkaisuun vaikutti hänen perheensä ja hän kunnioittaa sitä.

- Suvussani on paljon yrittäjiä, Ruoho sanoi.

Ruoholle merkitsee paljon myös se, että kokoomuksessa ymmärretään hänen mukaansa laajasti turvallisuuskysymyksiä.

Hän on ensimmäisen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta.

- Viimeisen viikon aikana olemme käyneet varsin perusteellisia keskusteluja Ruohon kanssa hänen tilanteestaan ja siitä, miten kokoomus hänen tulevaisuudensuunnitelmiinsa sopisi. Olen iloinen ja toivotan hänet kokoomuksen eduskuntaryhmän puolesta tervetulleeksi ryhmäämme, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Vaikeinta oli lähteminen

Ruoho kertoo, että vaikeinta prosessissa oli lähteminen.

- En kuvitellut, että eteeni tulisi lähtö puolueesta, johon alun perin olin liittynyt.

Hän kertoo perussuomalaisilta tulleen negatiivisen palautteen avanneen hänen silmänsä. Hän sanoo silti perussuomalaisissa olevan paljon ystäviä ja ihmisiä, joita hän arvostaa ja kunnioittaa.

Ruoho painottaa haluavansa poliitikkona vaikuttaa.

- Kokoomus on uskottava vaikuttaja ja vaikuttava toimija, hän sanoi.

"Luomme uuden Sinisen puolueen"

Eduskuntaan nouseva kansanedustaja Matti Torvinen puolestaan kertoo eroavansa perussuomalaisten jäsenyydestä. Torvinen vahvistaa siirtyvänsä Siniseen tulevaisuuteen eli Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään, joka irtosi perussuomalaisista.

Eronsa syyksi Torvinen sanoo, ettei perussuomalaisten puoluejohto "ole sanoutunut irti aikaisemmista vakavista ihmisoikeuteen kohdistuneista kirjoituksistaan ja puheista".

- Luomme uuden Sinisen puolueen joka kunnioittaa ihmisoikeuksia sekä ihmisten fyysistä ja henkistä koskemattomuutta. Muilta osin meitä yhdistää vanhasuomalainen isänmaan asenne, sinivalkoinen perinne, Torvinen luonnehtii tiedotteessaan.

Torvinen on toiminut perussuomalaisten Lapin piirin puheenjohtajana. Hän nousee kansanedustajaksi Hanna Mäntylän siirtyessä asiantuntijaksi Euroopan neuvoston sihteeristöön.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Puoluekokouksen jälkeen oli niin halla-aholaisia, mutta kun kutsu eduskuntaan kävi niin löytyi aasinsilta loikkarille. Torvinen on ollut aina vain oman asiansa ajaja, kyynärpäätaktikko, valtaan pyrkijä. Nähtäväksi jää, kuinka tule toimeen uusi ryhmäläisten kanssa, kun on riidanhaastaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veeran loikka kokoomukseen ei yllättänyt ketään.
Hän otaksui että kokoomuksen puolella ruoho olisi vihreämpää ja jatkopesti seuraavissa vaaleissa helpoimmin saavutettavissa kuin vaikkapa sinisissä.
Hänen tiensä Arkadianmäelle seuraavissa ekvaaleissa ei ole kuitenkaan kirkossa kuulutettu vaikka hän loikkasikin puolueeseen johon on liitetty hokema "koti, uskonto ja isänmaa".
Loikkareilla kun ei ole politiikassa kovin ruusuista tulevaisuutta.
Kysykää vaikka Laila Koskelalta joka loikkasi persuista huikeaan vaalivoittoon yltäneeseen keskustaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saapahan nimensä näin esille, toki kaikki kansanedustajat tulisi tietää, tosin itse tunnen paremmin valitettavasti vain Keski-Suomen kansanedustajat ja valtakunnallisesti tunnetummat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image