Kotimaa

Kalevan ex-päätoimittaja Mantila siirtyy Naton vies­tin­tä­kes­kuk­seen Riikaan

Markku Mantila aloittaa yksikönpäällikön tehtävässä elokuussa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 16.4.2018 19:30
Kaleva

Kalevan entinen päätoimittaja Markku Mantila on nimitetty Naton strategisen viestinnän osaamiskeskukseen yksikönpäälliköksi. Mantilan tuleva toimipiste sijaitsee Latvian Riiassa.

Mantila aloittaa virassa elokuussa. Tällä hetkellä Mantila toimii perustamassaan viestintäalan yrityksessä Commanti Oy:ssä.

Nato StratCom COE ei saa rahoitusta Natolta eikä kuulu sen komentorakenteeseen. Keskus on itsenäinen asiantuntijaelin, joka tuottaa tietoa, ohjeita ja koulutusta strategisesta viestinnästä Natolle ja sen jäsen- ja kumppanimaille.

Mantilan mukaan keskus tekee paljon tutkimusta nettiviestinnästä ja sen erityisilmiöistä.

– Keskuksen tutkimuskohteita ovat esimerkiksi misinformaation leviämistavat, kuten bottien tekemä trollaus, jolla pyritään vaikuttamaan mielipiteisiin netissä, Mantila sanoo.

Suomi on ollut keskuksen toiminnassa mukana alusta alkaen ja Mantila seuraa tutkimus- ja kehitysyksikön päällikön tehtävässä tohtori Antti Sillanpäätä.

Mantila on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Kalevan päätoimittajana, Vaasassa ilmestyvän sanomalehti Pohjalaisen päätoimittajana, valtioneuvoston viestintäjohtajana sekä uradiplomaattina.

Yksikönpäällikön tehtävä on aluksi kaksivuotinen ja siinä on mahdollisuus jatkokauteen.

MAINOS

Kommentoi

Coronarian viestintäpäällikön pesti loppui siis kesken, niin kuin sitä ennen valtioneuvoston viestintäpäällikön homma. Miten käy Naton kestokyvyn kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvää viestintää olisi myös avata nuo englanninkieliset lyhenteet : Nato StratCom COE = Nato Strategic Communications Centre Of Excellence. Avattu lyhenne, myös Lontoon murteella, kertoo enemmän tavalliselle kansalaiselle , kuin nuo kummalliset ja suurimmalle osalle vieraat Nato-lyhenteet. Sotilaat toki nykyjään Suomessakin tunnistavat ne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi kuin hyvä. Mantila on henkilö paikallaan.
Toivottavasti me, Suomen kansa, saamme ao tutkimukset luettavaksi suomenkielellä opiksi ja ojennukseksi miten hallita '' mediapeliä ''.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pätevä kaveri, jolla on näyttöjä ja uskallusta taistelussa Venäjän harjoittamaa disinformaatiota ja hybridivaikuttamista vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on tietysti suuria paineita saada tuloksia, mutta kyllä Mantila on selvästi omalla mukavuusalueellaan. Se tuli selvästi läpi jo Kaleva-aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan eteläosassa.

Sadevaroitus: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Pohjois-Savon, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä, Enontekiö, Inari ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

257 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pride

Marssia voi heterokin ei siinä tarvitse olla homoseksuaali. Kuten "sifferi" sanoi "marssi on ihmisoikeustapahtuma." Lue lisää...
olio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image