Kotimaa

Jussi Halla-aho: Sinisen tulevaisuuden tie päättyy seuraaviin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Perussuomalaisten Jussi Halla-ahon mukaan puolueen jäsenmäärä on kääntynyt kasvuun kesäkuun tapahtumien jälkeen.
Kotimaa 18.9.2017 5:00
Markku Uhari

Sinisen tulevaisuuden oma tulevaisuus tulee päättymään vuoden 2019 eduskuntavaaleihin, arvioi perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho Lännen Medialle.

- He eivät ole vakavasti otettava vastustaja, koska heillä ei ole agendaa, perussuomalaisten puheenjohtaja sanoo.

Kesäkuussa perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtaantunut ryhmä kerää kannattajakortteja oman puolueen perustamista varten. Halla-ahon mielestä puoluetta kasataan ”muutaman ihmisen” henkilökohtaisten intressien tukemista varten.

- Kun johtohahmot pikkuhiljaa poistuvat vihreämmille laitumille, niin eihän näille jää kuin luu käteen näille hyödyllisille hölmöille.

Perussuomalaisten sisäinen ilmapiiri on puheenjohtaja Halla-ahon mukaan muuttunut entistä motivoituneemmaksi ja sitoutuneemmaksi. ”Kesäkuun jälkihoitoa” vielä on, mutta hänen mukaansa ketään ei ole vielä erotettu puolueesta sinisen tulevaisuuden perustamisen vuoksi.

Sen sijaan puoluehallitus hänen mukaansa katsoi siniseen tulevaisuuteen siirtyneiden kansanedustajien eronneen puolueesta, kun he eivät riitauttaneet puoluehallituksen päätöstä ryhmän hajoamisen jälkeen. Teknisesti heitä ei siis erotettu.

Ensimmäiset varsinaiset erottamiset ovat perussuomalaisilla Halla-ahon mukaan todennäköisesti edessä puoluehallituksen seuraavassa kokouksessa. Hän puhuu viidestä, enintään kymmenestä ihmisestä.

- Ihmiset kuvittelevat, että he voivat osallistua toisen puolueen toimintaan, perustaa omia valtuustoryhmiä ja silti jatkaa perussuomalaisten organisaatiossa ja ikään kuin hyödyntää sen tarjoamia resursseja.

- Ei kaksilla kärryillä voi mennä, hän jatkaa.


Lännen Media
tapasi Halla-ahon Strasbourgissa ensimmäisen EU-parlamentin täysistuntoviikon päätteeksi.

Politiikka on kääntynyt hyvää vauhtia kohti arkea, ja europarlamentaarikkona työskentelevälle Halla-aholle se tarkoittaa matkustamista kotimaan, Brysselin ja Strasbourgin kesken. Ennen hänen valintaansa julkisuudessa epäiltiin, miten puoluetta voi johtaa ”Brysselistä käsin”.

Halla-ahon mielestä asetelmaa liioitellaan, vaikka hän toteaa siinä olevan omat haasteensa.

- Jos ihminen pystyy samaan aikaan toimimaan esimerkiksi pääministerinä ja puolueen puheenjohtajana, niin en usko, että tämä on mitenkään ratkaisevasti sen vaikeampaa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (82)

Jussi bou on kyllä stand upin kruunaamaton kuningas.. Ja ihan pokerinaamasta lataa mitä sattuu.. Hedberg kalpenee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä Jussi niität, mitä kylvät. Ja se sinun kylvämä sato vaatii katokorvauksia, mutta kuka niitä maksaa, ei kukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho on oikeassa. Siniset kamppailee jo kuoleman partaalla. Ovat aivan sinisiä. Aina näyttää olevan niitä luulotautisia jotka luulevat myös Persujen kuoleva, mutta sehän on teidän toiveajattelua. Nyt Persuilla on sellainen markkinarako, että heitä ei pysäytä mikään. Liittykää voittajien joukkoon. Siitä alkaa Suomen rakentaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis laajemman Venäjän rakentaminen, jonka syliin Suomea ajetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka Soini saisi miljardin rahaa niin ei hänen olonsa enää voi olla hyä. Voi Soini minkä teit !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensi vaalien jälkeen saa Jussikin mennä, tulee tappio ja etsitään syyllisiä, niinhän se smpllekin kävi lopunsa edellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vääjäämättä tulee SMP:n historia mieleen. Koko Perussuomalainen-puolue hävinnee vähitellen kuihtumalla eri vaalien myötä poliittiselta kartalta kokonaan pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi otat tämän asian esille Jussi? Tämähän on sinun ja puolueesi kannalta vain hyvä asia, miksi silti lähdet kuittaileen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä se ei olekaan Jussi, joka sen ottaa esille? Jos vaikka haastattelu käsitteli kymmentä asiaa yhteensä, ja tämä on ainoa asia, minkä lehdistö haluaa siitä nostaa esille? Muuhan palvelisi Perussuomalaisten toimintaa puolueena. Ja se ei ole suomalaisen lehdistön tarkoitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Halla-ahoa rauhallisempaa, johdonmukaisempaa ja analyyttisempaa poliitikkoa on vaikea löytää. Sarkasmin viljelyn hänen pitäisi lopettaa, sitä ei useinkaan ymmärretä tai ymmärretään tahallaan väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katkeruus on kovaa ja armotonta.
Halla-Ahon tulisi kuitenkin muistaa Millä perusteille hän on tullut valtaan.
Ainut asia on maahanmuuttopolitiikka,jossa hän on kyllä oikeassa, mutta muussa ei.
Jos entisiä puolueen perustajia vastaan toimitaan noin kuin nyt on tehty, niin se ei osoita kovinkaan suurta viisautta politiikassa.
Hänen ja hänen takanaan olevien edustajien vallanhimo on ollut niin läpinäkyvää että entisenä Perussuomalaisten äänestäjänä en tule heidän ehdokkaitaan enää koskaan äänestämään.
Kyllä politiikassakin täytyy olla fiksuutta varsinkin omia äänestäjiä kohtaan.
Varmaan hän on huomannut,että oppositiossa voi räksyttää miten tahtoo, mutta ei Hallituksessa.
Siellä toimitaan yhteistyössä muiden hallituspuolueiden kanssa, eikä kaikki omat tärkeät asiat voi aina mennä niinkuin on itse halunnut!
Timo Soini ministereineen on tehnyt Hallituksessa hyvää työtä sitä ei voi kukaan mustaksi muuttaa.
Tulevissa vaaleissa tulen äänestämään sinisiä, vaikka kuin tyhjästä olisi lähdettävä.
Ei sdp, keskusta kuin muutkaan puolueet ole pitäneet ennen vaaleja annettuja lupauksia, vaan ovat pettäneet vielä härskimmin.
Perussuomalaisia ei edes kelpuutettu hallituskumppaneiksi.
Miten niitä asioita sitten Halla-Aho porukoineen hoitaa, muutoin kuin propakantaa puhumalla joilla ei ole mitään katetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt Jussi teit virheen. Ei kannata päästää tunteita valtaan ja ruveta ennustuseukoksi koska vaaleissa voi käydä miten hyvänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan kuin seurais Halla-ahon palstaa! Puolueiden pitää ajaa Suomen asiaa, niin täällä väitellään Perussuomalaisten sisäisestä töppäilystä johon osallistui koko sakki puolueen puoluekokouksessa. Surullisen naurettavaa, toivos ryhtiä puolueelta eikä poteroon jääntiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikkusen periaatteista. Ja käytännöistä.
Sekä Soini että Halla-aho ovat hehkuttaneet EU-vastaisuutta. Missä EU, siellä ongelma.
Kumpikin herra on kuitenkin tyytyväisinä napostelleet Brysselissä croissantteja ja nauttineet hulppeaa palkkaa. Töitä ei juurikaan ole sillä siellähän äänestetään suurten klikkien mukana, kiltisti painetaan nappia ryhmän mukana.
Kummankin herran jyrkkä EU-vastaisuus tyssäsi heti kun itse pääsivät parlamenttiin. Turha edes selitellä että voivat parhaiten vastustaa EU:ta olemalla Meppinä. Yhtäkään vastustusta mistään asiasta en ole huomannut noilta. On hienoa olla Meppi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole Halla-ahon vika tai keksintöä, että Brysselin palkat ovat mitä ovat.
Sama palkka kuuluu arvostelijoidenkin edustajille. Jos eroasimme EU;sta niin silloin ei kenenkään tarvitsisi kadehtia noita hulppeita euroedustajien palkkoja ja halpoja croissantteja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä paistaa niin katkeruus läpi näistä Halla-ahon kommenteista sekä niitä komppaavista kannattajista. Mutta politiikka on peliä, sen näyttää Halla-ahokin tajunneen. Kaksilla kärryillä ei voi mennä, paitsi hän itse, Brysselin rattaat on se toinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (82)

Uutisvirta

13
Jumbo-Lippo takoi viisi kunnaria KPL:n kentästä
11
Jalkapallofinaalin keskeyttäneitä aktivisteja kuulusteltu - Pussy Riot: Asianajajaa ei ole päästetty heidän luokseen
10
Antibiootteja käytetään liikaa ja osa kuureista on liian pitkiä – kuurien pituuteen ei ole mitään yleistä nyrkkisääntöä
8
Kustannustehokkuutta päihdehoitoon - päihteettömyyteen ja toipumiseen tähtääviin hoitoihin on usein vaikea saada maksusitoumusta Lukijalta
8
Trump on saapunut Helsinkiin – tviittasi lentokoneesta "Venäjän synneistä"
8
Helle jatkuu ainakin torstaihin asti – etenkin tänään ja huomenna on kuuma, Ouluun luvassa jopa 29 astetta
7
Oululaismies nosti 70 metrin syvyydestä hurjan pedon Norjassa – "Saattaa tarttua vaikka jalkaan kiinni, eikä päästä irti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

327 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ihan vaan mielenkiinnosta kysäisen että... Onko korkea verotus mielestäsi työttömien vika. Voisi luulla että työtön oir... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image