Kotimaa

JHL hyväksyi kunta-alan työ­eh­to­so­pi­muk­sen

Kotimaa 15.2.2018 17:46 | Päivitetty 15.2.2018 18:36
STT

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL hyväksyi torstaina kunta-alan neuvottelutuloksen, josta syntyi sopu viikko sitten. Päätös tehtiin JHL:n edustajiston kokouksessa.

Uusi sopimus on voimassa reilut kolme vuotta, maaliskuun 2020 loppuun asti. Palkankorotukset ovat yleisen linjan mukaisia.

Tänä vuonna kunta-alan palkansaajat saavat yleiskorotuksen, joka on suuruudeltaan 26 euroa, kuitenkin vähintään 1,25 prosenttia. Korotus on euromääräinen 2 080 euron kuukausipalkkaan saakka, sen jälkeen prosentuaalinen.

Ensi vuonna saadaan ensin 1,2 prosentin paikallinen järjestelyerä ja huhtikuun alussa yhden prosentin yleiskorotus. Alalla hiertäneeseen lomarahaleikkaukseen saatiin laastaria paikalliseen tuloksellisuuteen perustuvan kertaerän muodossa. Kertaerä on 9,2 prosenttia työntekijän palkasta.

MAINOS

Kommentoi

Ei osannut demarit taaskan neuvotteluissa. Erotkaa liitoista niin saatte satojen eurojen korotukset. Vielä kun eroatte kirkosta säästyy lisää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä oli jo kovaa polemiikkia siitä, että liittoihin kuulumattomat ei välttämättä saisikaan enää liittojen neuvottelemia etuja, vaan joutuisivat neuvottelemaan itse omat sopimuksensa. Tähän varmaan mennään ja se on ihan oikein, miksi noita liittoon kuulumattomia pitäisi hyysätä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan pohjois- ja itäosassa.

Sadevaroitus: Maan eteläosassa voi sataa tänään rankasti, yli 20 mm tunnissa. Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa voi sataa huomenna rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa kehittyy huomenna ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kehitysideoita työttömien aktivointiin

Jäin työttömäksi noin vuosi sitten. Olin muutaman kuukauden täysin työtön ja sitten sain/otin vastaan pätkätöitä ja myöh... Lue lisää...
Ihmetyttää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image