Kotimaa

Mainos

Jemenissä kaapattu Kalevan pariskunta palasi vapautumisen jälkeen rutiineihin: Menimme töihin mah­dol­li­sim­man nopeasti

Atte Kaleva kertoo yllättyneensä, kuinka isoon julkisuusmylläkkään kaapattuna ollut pariskunta joutui vapautumisensa jälkeen. KUVA: MARKKU OJALA
Kotimaa 14.9.2017 10:30
Jussi Orell

Jemenissä joulukuussa 2012 vaimonsa kanssa kaapatuksi joutunut Atte Kaleva pitää tärkeänä rutiineihin kiinni pääsemistä mahdollisimman nopeasti kaappauksen jälkeen. Kaleva ja hänen vaimonsa Leila olivat kaapattuina noin puoli vuotta ennen kuin vapautuivat toukokuussa 2013 naapurimaan Omanin kautta.

Ulkoministeriö tiedotti torstaina aamulla, että Afganistanissa siepattuna ollut suomalaisnainen on vapautunut ja turvassa. Ruotsalaisessa Operation Mercy -hyväntekeväisyysjärjestössä työskennellyt suomalaisnainen siepattiin Kabulissa toukokuun lopulla. Iskussa järjestön majapaikkaan kuoli saksalaisnainen ja naisten afganistanilainen vartija.

Atte Kaleva muistelee Lännen Medialle, että selviäminen kaappauksen aikana perustui rutiineista kiinni pitämiseen siinä määrin kuin se oli mahdollista. Myös paluu arkeen vapautumisen jälkeen tapahtui arkisesti.

– Menimme takaisin töihin mahdollisimman nopeasti, sillä töitäkin piti tehdä. Se oli parempi vaihtoehto kuin se, että olisi koko ajan miettinyt vain kaappausasiaa, kertoo tuolloin Porin Prikaatissa upseerina työskennellyt Kaleva.

Hän kuitenkin korostaa, että kaappauksen kaltaisesta koettelemuksesta selviäminen ja arkeen sopeutuminen on yksilöllistä. Kalevan pariskunta ei saanut erityistä jälkihoitoa.

– Olisimme varmaan sellaista saaneet, jos olisimme sellaisen piiriin etsiytyneet. Olimme kuitenkin keskustelleet tilanteestamme toistemme kanssa jo kaappauksen aikana.

Kaleva myöntää, ettei osannut arvata, kuinka iso julkisuus pariskuntaan Suomessa kohdistui vapautumisen jälkeen. Kaleva arvelee, että pidättyvä uutisointi kaappauksen aikana vaikutti osaltaan siihen, että julkisuuden määrä vapautumisen jälkeen oli valtaisa.

– Media ei ollut kaappauksen aikana esimerkiksi kertonut nimiämme, vaikka tiesi ne, turvallisuusalan koulutusta tarjoavaa yritystä pyörittävä ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna (kok.) toimiva Kaleva muistelee.

Black Friday -tarjous vain tänään 😎

Kaleva Digi kahdeksi viikoksi kahdella eurolla!
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei noin saa tehdä. Pitää ottaa reilusti sairaslomaa, käydä läpi surutyö, keskustella asiat läpi aina uudelleen ja uudelleen ja sitoutua pitlkäkestoiseen psykoterapiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Kainuun maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä Simon kunnassa jalkakäytävät ovat aluksi erittäin liukkaita, koska niillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Ajokeli on huono aluksi Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläkkeet

Hyvin näyttää kelpaavan muillekin ja jos ei eläke niin sitten vaikka EU -pankkivirka! Lue lisää...
maistuis varmaan mul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

24.11.

Fingerpori

24.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image