Kotimaa

Jari Aarnion huume- ja vir­ka­ri­kos­ju­tun hovi-istunnossa ruoditaan virka-ajan seksiä

Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutun käsittely jatkuu. Arkistokuva. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 14.9.2017 1:31 | Päivitetty 14.9.2017 2:00
STT, Kaleva

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion huume- ja virkarikoshaaran pääkäsittely alkaa tänään Helsingin hovioikeudessa. Istunnossa kuullaan prostituoituna toiminutta Saaraa ja puidaan muun muassa sitä, harrastiko Aarnio virka-aikanaan seksiä Saaran kanssa vuosina 2004-2011.

Ennen Aarniota koskevan esitutkinnan aloittamista Saara kertoi Aarniosta sisäministeriössä, mikä vaikutti Aarnio-tutkinnan käynnistämiseen.

Saara kertoi käräjäoikeudessa viime vuoden tammikuussa, että Aarnio vieraili hänen luonaan oletettavasti virka-ajalla. Hän kertoi tehneensä tälle muun muassa intialaista päähierontaa ja antaneensa suuseksiä.

– Aarnion käynnin syy oli seksi. Tietysti keitin myös hänelle aina kahvit ja tein jonkun voileivän tai tarjosin pullaa, nainen kertoi oikeudessa.

Saaran mukaan Aarnio myös vaihtoi hänen saamansa 500 euron setelit pienempiin rahoihin ja käytti aina rahaa käsitellessään hansikkaita.

Aarnio on kiistänyt olleensa minkäänlaisessa seksisuhteessa Saaraan ja kertoi käyntien johtuneen poliisitehtävistä, käytännössä Saaran rikollismaailmasta antamista tiedoista.

Käräjäoikeus katsoi toisin. Sen mukaan Aarnio harrasti seksiä Saaran kanssa useita kertoja virka-aikana ja Saaran kertomusta tuki Saaran nojatuolista löytynyt Aarnion dna, joka asiantuntijalausunnon mukaan oli todennäköisesti peräisin siittiöstä.

Aarnio tuo hovivalituksessaan esiin, että tuolista on löytynyt hänen dna:taan, mutta siittiöistä ei ole sataprosenttista varmuutta.

– On selvää, että (Saaran) asunnolta on löydetty Aarnion dna:ta. Sen sijaan ei voi rikoslaboratorion lausunnon eikä (asiantuntijan) kertoman perusteella olla varma siitä, että näytteessä havaitut siittiöt olisivat peräisin Jari Aarniosta, hovivalituksessa sanotaan.

Oikeus katsoi, että seksin harrastamisen lisäksi Aarnio auttoi Saaraa tämän prostituutiolla saamien varojen säilyttämisessä. Saara ei voinut kertomansa mukaan säilyttää rahoja pankkitilillään, koska ei olisi saanut enää esimerkiksi sosiaalitukia ja koska rahat olisivat menneet ulosottoon.

Oikeusistunnot jatkuvat myös perjantaina. Viikonloppuun mennessä oikeuden olisi tarkoitus käsitellä myös toista virkavelvollisuuden rikkomista. Tässä on kyse siitä, käyttikö Aarnio vuonna 2013 poliisilaitoksen leasing-autoa henkilökohtaisiin tarkoituksiinsa.

Aarnio kiistää käyttäneensä autoa henkilökohtaisiin tarkoituksiinsa. Käräjäoikeus langetti tuomion myös kyseistä rikoksesta.

Hovioikeuden puntarissa kymmenen vuotta

Koko hovivaiheen panoksena Aarniolla on 10 vuoden vankeustuomio muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista, joista hänet käräjillä tuomittiin. Käräjäoikeuden mukaan Aarnio muun muassa piti hallussaan puhelimia, joilla pyöritettiin satojen kilojen huumekauppaa.

Aarnion mukaan puhelimet olivat poliisin yhteyspuhelimia tietolähteisiin.

Aarnio kiistää rikokset. Hän sanoi STT:lle elokuussa, että puolustus saattaa avata tietolähdetoimintaa hovivaiheessa lisää. Tämä edellyttäisi, että kaikki jutun syytetyt eivät pääsisi tällöin saliin.

– Hovioikeudessa pystytään ehkä kertomaan duunista tarkemmin, jos hovioikeus järjestää sellaiset olosuhteet tietolähdetoiminnasta kuulemiseen, että siellä ovat ainoastaan oikeat ihmiset paikalla. Jos ei järjestä, niin silloin tämä ei tästä paljon lihavoidu.

Aarniolla on jo kolmen vuoden lainvoimainen tuomio seurantalaiteyhtiö Trevocin haarasta. Hovioikeuden tuomion mukaan hänellä oli kaksoisrooli yhtiössä ja sen laitteita ostaneessa Helsingin poliisissa. Oikeus piti omistusjärjestelyjä salattuina ja totesi, että mukana oli United Brotherhoodin ex-pomo Keijo Vilhunen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

"Oletettavasti" virkaaikana..? Siinäpä syyttäjällä todistamisen taakkaa, että onko epäilty käynyt virkaaikana, vai esim ruokatauolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella kallis mies veronmaksajille. Kuinkahan paljon tullut tämän poliisin tekemisien selvittäminen maksamaan meille tähän mennessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

121
Nämä kuusi asiaa jokaisen kuuluisi tietää taksiuudistuksesta – "Asiakkaalta vaaditaan nyt erilaista vastuuta"
52
Poliisi valvoi tehostetusti huumausaineiden katukauppaa Oulussa ja Kalajoella – alaikäisiä käyttäjiä kiinni
43
Oulun joukkoliikenne ei toimi keskustan ulkopuolella Lukijalta
40
Kysyimme, mihin aikaan nurmikkoa on soveliasta leikata? – "Asiasta ei ole olemassa mitään varsinaista lakia"
37
Sote-uudistus uhkaa jälleen lykkääntyä: "Vapaa kenttä markkinavoimille myllertää yksi vuosi enemmän"
28
SAK:n hallitus koolle harkitsemaan vastatoimia hallituksen aikeille – tähtäimessä erityisesti perusteettomat määräaikaisuudet
28
Motocrosspyörän kuljettaja kaahasi moottoripyöräpoliisilta karkuun Kalajoella – poliisi kaipaa vihjeitä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

247 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ministeri Lindströmin sydän

Ihan turhaa solvata Lindströmiä, joka itsekin tietää olevansa pelkkä yhden kauden pelinappula vailla minkäänlaista tulev... Lue lisää...
Puoluetoimiston työm...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image