Kotimaa

Immonen kysyy kerjäämisen kri­mi­na­li­soin­nis­ta

KUVA: Risto Rasila
Kotimaa 28.3.2012 17:42
Kaleva

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kysyy hallitukselta keskiviikkona jättämässään kysymyksessä, aikooko hallitus ryhtyä toimiin kerjäämisen kriminalisoimiseksi.

”Kerjäämisen yleistyminen ja muuttuminen hyökkäävämmäksi ei ole edistänyt kansalaisten turvallisuuden tunnetta”, Immonen sanoo.

Immonen perustelee kysymystään kerjäläisten kasvaneella määrällä ja myös sillä, että kerjäämiseen liittyy ihmissalakuljetusta, lasten hyväksikäyttöä ja muuta järjestäytynyttä rikollisuutta.

”Poliisin tietoon on tullut viime vuosien aikana lukuisia erilaisia rikoksia, jodien tekijöinä ovat olleet kyseisistä maista tulleet kerjäläiset”, Immonen toteaa.

Immonen viittaa edellisen hallituksen sisäministeri Anne Holmlundiin (kok.), joka totesi parin vuoden takaisen kerjäläiskeskustelun yhteydessä, että kerjääminen ei kuulu suomalaiseen elämänmuotoon.
 
Sisäministeriön tuolloin asettama riitaisa työryhmä esitti syksyllä 2010 loppuraportissaan kerjäämisen kieltämistä.

”Valitettavasti järjestyslakia ei ole saatu edelleenkään muutettua tältä osin”, Immonen toteaa.

Immosen mukaan Suomella olisi kerjäämisen kriminalisoinnin myötä oikeus karkottaa maasta myös EU-maista tulevat kerjäämiseen syyllistyneet ulkomaalaiset.
 
Hän viittaa EU:n oikeuskomissaari Viviane Redingin lausuntoon, jonka mukana jokaisella EU-maalla on oikeus karkottaa rikoksia tehneet henkilöt maastaan.

Suomesta on Immosen mukaan tullut houkutteleva kohde Romaniasta ja Bulgariasta tuleville kerjäläisille, koska Suomi ei Romanian ja Bulgarian tullessa EU-jäseniksi päättänyt käyttää hyväkseen niin sanottuja turvalausekkeita.

 ”Niiden avulla olisi voitu rajoittaa Bulgarian ja Romanian kansalaisten pääsyä maahan”, Immonen toteaa.

Immonen kohahdutti muutama päivä sitten ehdottamalla Facebook-kirjoituksessaan muilutusta romanikerjäläisille.
 
Hän tarkensi myöhemmin, ettei tarkoittanut perinteistä muilutusta, vaan viranomaisten toimeenpanemaa kyyditystä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Hyvä Olli. Pidä vain suomalaisten puolta. Ei anneta Thorsille ja kumppaneille periksi. Majotetaan kerjäläiset vaikka Dragsviikiin ja palkataan Thors kokiksi peruspäivärahalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän köyhyys ole tietenkään rikos, pölijät. Rikolliset löytyvät poliitikkojen joukosta, jotka ovat olleet aiheuttamassa köyhyyden. Paremminkin suurien varallisuuksien takaa paljastuu toistuvasti rikoksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herra kansanedustaja voisi miettiä sanan muilutus merkitystä. Yllytätte kansalaisia rikokseen, hyi teitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kriminalisoidaan köyhyys? So what? Mitä meille kuuluu jonkun Romanian köyhyys? Pitäkööt Romania itse huolen omista köyhistään. Meillä riittää köyhiä ja leipäjonoja ihan tarpeeksi jo omasta takaa. Mitään murtoveikkoja, taskuvarkaita ja muita "köyhiä" tänne ei kaivata ja sillä siisti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aiempi johtajamme, pääministeri Matti Vanhanen keksi tähänkin asiaan jo aikoja sitten nerokkaan ratkaisun: Älkää antako kerjääjille rahaa, niin ne lähtevät pois eivätkä palaa. That's it. Turha vouhkata enempää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli kriminalisoidaan köyhyys. Tähän ei pysty edes kokoomus. Tähän vaaditaan persu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan meillä vuoteen 1987 asti voimassa irtolaislaki, jossa irtolaiseksi katsottiin mm. "henkilö, jolla on tapana kerjätä tai käyttää toista kerjuuseen taikka sallia, että hänen hoidossaan oleva 18 vuotta nuorempi henkilö kerjää". Laki määräsi, että "Poliisimiehen tulee pidättää henkilö, jota todennäköisillä syillä epäillään irtolaiseksi, ja ensi tilassa toimittaa hänet poliisipäällikön kuulusteltavaksi." Laki kumottiin 1987, mutta senkin jälkeen kerjääminen oli kielletty monen kaupungin järjestyssäännössä. Vuonna 2003 voimaan tullut järjestyslaki korvasi kaupunkien järjestyssäännöt ja siitä oli jätetty pois maininta kerjäämisestä. Mutta kun kielto kerran onnistui ennen vanhaankin, miksei se onnistuisi nytkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyysäreillä on omasta edusta kyse ettei kielletä kerjäämistä lailla muutenhan heillä tulotaso tippuisi jos saataisiin tämä ongelma poistumaan vai luuleko joku että näitä hyysätään ihan vaan hyvästä tahdosta ja omalla rahalla,elkää viitsikö naurattaa näin luulevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tässä asiassa pitää käyttää samma logiikkaa kuin seksin oston kriminalisoinnissa...eli almun antaminen pitää kriminalisoida

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Olli, tämä on aivan oikea asia mihin puutuit. Mielestäni tämä kysymys pitäisi hoitaa Romanian kanssa, pitäisivät huolen omasta kansastaan. Mielestäni nämä henkilöt pitäisi palautta Viroon samalla laivalla millä tulivat, näin tehtiin viellä 1990 luvulla. Miksi meillä on rajavartio jos ei sillä ole käyttöä. Rajamiehet kyllä tietävät mitä tehdä jos vain voisivat. Ammattimiehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen hallitus tukee järjestäytynyttä rikollisuutta antaessaan rikollisjärjestöjen ohjailemien kerjäläisten tehdä temppujaan Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä annan aina kerjäläisille rahaa, sanoipa Immonen ja muut mitä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinulla on todella paha asennevamma, ei mailmaa tehdä paremmaksi jos tukee rikollisjärjestöjen orjuuttamia kerjäläisiä. Näitä ihmisiä pitäisi autta heidän lähtömaissa. Siihen on keinoja ota selvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran kesällä seurasin kerjäläisiä kun ne lähti työpäivän päätteeksi porukalla valkoisella mersulla. Kyllä sitä äimisteli moni muukin pysäköintihallissa .Kielot takakonttiin ja redbullia naamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipas noille kerjäläisille järkätty mahtavat peseytymistilat jossa voivat pestä pyykit ja itsensä, miten on Suomalaisten kodittomien tilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänne tulevat romanialaiset ja bulgarialaiset ovat se pienin ongelmamme.

Kreikkalaiset kerjäläiset vievät rahansa suoraan veroistamme!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Kaleva.fi suosittelee

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

204 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.6.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image