Kaleva.fi uudistuu!

Kaleva.fi-palvelu on uudistumassa. Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa uusi Kaleva.fi käyttöön jo ennen muita. Lue lisää...

Ota uudistunut Kaleva.fi käyttöön
Mainos

Immonen kysyy kerjäämisen kriminalisoinnista


Risto Rasila
Kotimaa  28.3.2012 | Kaleva Muuta tekstin kokoa -+

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen kysyy hallitukselta keskiviikkona jättämässään kysymyksessä, aikooko hallitus ryhtyä toimiin kerjäämisen kriminalisoimiseksi.

”Kerjäämisen yleistyminen ja muuttuminen hyökkäävämmäksi ei ole edistänyt kansalaisten turvallisuuden tunnetta”, Immonen sanoo.

Immonen perustelee kysymystään kerjäläisten kasvaneella määrällä ja myös sillä, että kerjäämiseen liittyy ihmissalakuljetusta, lasten hyväksikäyttöä ja muuta järjestäytynyttä rikollisuutta.

”Poliisin tietoon on tullut viime vuosien aikana lukuisia erilaisia rikoksia, jodien tekijöinä ovat olleet kyseisistä maista tulleet kerjäläiset”, Immonen toteaa.

Immonen viittaa edellisen hallituksen sisäministeri Anne Holmlundiin (kok.), joka totesi parin vuoden takaisen kerjäläiskeskustelun yhteydessä, että kerjääminen ei kuulu suomalaiseen elämänmuotoon.
 
Sisäministeriön tuolloin asettama riitaisa työryhmä esitti syksyllä 2010 loppuraportissaan kerjäämisen kieltämistä.

”Valitettavasti järjestyslakia ei ole saatu edelleenkään muutettua tältä osin”, Immonen toteaa.

Immosen mukaan Suomella olisi kerjäämisen kriminalisoinnin myötä oikeus karkottaa maasta myös EU-maista tulevat kerjäämiseen syyllistyneet ulkomaalaiset.
 
Hän viittaa EU:n oikeuskomissaari Viviane Redingin lausuntoon, jonka mukana jokaisella EU-maalla on oikeus karkottaa rikoksia tehneet henkilöt maastaan.

Suomesta on Immosen mukaan tullut houkutteleva kohde Romaniasta ja Bulgariasta tuleville kerjäläisille, koska Suomi ei Romanian ja Bulgarian tullessa EU-jäseniksi päättänyt käyttää hyväkseen niin sanottuja turvalausekkeita.

 ”Niiden avulla olisi voitu rajoittaa Bulgarian ja Romanian kansalaisten pääsyä maahan”, Immonen toteaa.

Immonen kohahdutti muutama päivä sitten ehdottamalla Facebook-kirjoituksessaan muilutusta romanikerjäläisille.
 
Hän tarkensi myöhemmin, ettei tarkoittanut perinteistä muilutusta, vaan viranomaisten toimeenpanemaa kyyditystä.

Lähetä kuva, video tai juttuvinkki viestinä puhelimellasi numeroon 13222 tai käytä lomaketta.

Mainos

Kommentit

20/46 kommenttia

Lopetetaan hyysäys
29.3.2012 19:12

Hyvä Olli. Pidä vain suomalaisten puolta. Ei anneta Thorsille ja kumppaneille periksi. Majotetaan kerjäläiset vaikka Dragsviikiin ja palkataan Thors kokiksi peruspäivärahalla.


qas
29.3.2012 18:49

kerjäläiset ja tänne töihin tulleet on eri asioita.


Matias
29.3.2012 17:45

Ei Immonen ole kriminalisoimassa köyhyyttä, vain ainoastaan kerjäämisen.


yhteiskuntamoraali kuntoon
29.3.2012 12:15

Eihän köyhyys ole tietenkään rikos, pölijät. Rikolliset löytyvät poliitikkojen joukosta, jotka ovat olleet aiheuttamassa köyhyyden. Paremminkin suurien varallisuuksien takaa paljastuu toistuvasti rikoksia.


Lukija
29.3.2012 12:10

Herra kansanedustaja voisi miettiä sanan muilutus merkitystä. Yllytätte kansalaisia rikokseen, hyi teitä.


"Köyhän" ryöstämä
29.3.2012 10:15

Kriminalisoidaan köyhyys? So what? Mitä meille kuuluu jonkun Romanian köyhyys? Pitäkööt Romania itse huolen omista köyhistään. Meillä riittää köyhiä ja leipäjonoja ihan tarpeeksi jo omasta takaa. Mitään murtoveikkoja, taskuvarkaita ja muita "köyhiä" tänne ei kaivata ja sillä siisti.


Homeros
29.3.2012 08:44

Aiempi johtajamme, pääministeri Matti Vanhanen keksi tähänkin asiaan jo aikoja sitten nerokkaan ratkaisun: Älkää antako kerjääjille rahaa, niin ne lähtevät pois eivätkä palaa. That's it. Turha vouhkata enempää!


Toope
29.3.2012 02:48

Eli kriminalisoidaan köyhyys. Tähän ei pysty edes kokoomus. Tähän vaaditaan persu!


Eva Braun
29.3.2012 00:07

Ihailen miehiä joilla on mielipiteitä ja sanovat ne ääneen.


HT
29.3.2012 00:05

Olihan meillä vuoteen 1987 asti voimassa irtolaislaki, jossa irtolaiseksi katsottiin mm. "henkilö, jolla on tapana kerjätä tai käyttää toista kerjuuseen taikka sallia, että hänen hoidossaan oleva 18 vuotta nuorempi henkilö kerjää". Laki määräsi, että "Poliisimiehen tulee pidättää henkilö, jota todennäköisillä syillä epäillään irtolaiseksi, ja ensi tilassa toimittaa hänet poliisipäällikön kuulusteltavaksi." Laki kumottiin 1987, mutta senkin jälkeen kerjääminen oli kielletty monen kaupungin järjestyssäännössä. Vuonna 2003 voimaan tullut järjestyslaki korvasi kaupunkien järjestyssäännöt ja siitä oli jätetty pois maininta kerjäämisestä. Mutta kun kielto kerran onnistui ennen vanhaankin, miksei se onnistuisi nytkin?


Ads by google, kommentit jatkuvat alla
ei mennyt ääni hukkaan
28.3.2012 22:01

Hyysäreillä on omasta edusta kyse ettei kielletä kerjäämistä lailla muutenhan heillä tulotaso tippuisi jos saataisiin tämä ongelma poistumaan vai luuleko joku että näitä hyysätään ihan vaan hyvästä tahdosta ja omalla rahalla,elkää viitsikö naurattaa näin luulevat.


persut on pehmoja
28.3.2012 21:57

tässä asiassa pitää käyttää samma logiikkaa kuin seksin oston kriminalisoinnissa...eli almun antaminen pitää kriminalisoida


Ari
28.3.2012 21:39

Hyvä Olli, tämä on aivan oikea asia mihin puutuit. Mielestäni tämä kysymys pitäisi hoitaa Romanian kanssa, pitäisivät huolen omasta kansastaan. Mielestäni nämä henkilöt pitäisi palautta Viroon samalla laivalla millä tulivat, näin tehtiin viellä 1990 luvulla. Miksi meillä on rajavartio jos ei sillä ole käyttöä. Rajamiehet kyllä tietävät mitä tehdä jos vain voisivat. Ammattimiehiä.


maisteri
28.3.2012 21:38

Suomen hallitus tukee järjestäytynyttä rikollisuutta antaessaan rikollisjärjestöjen ohjailemien kerjäläisten tehdä temppujaan Suomessa.


hyvä antaa vähästään paha ei paljostakaan
28.3.2012 21:38

Minä annan aina kerjäläisille rahaa, sanoipa Immonen ja muut mitä tahansa.


Ari
28.3.2012 22:08

Sinulla on todella paha asennevamma, ei mailmaa tehdä paremmaksi jos tukee rikollisjärjestöjen orjuuttamia kerjäläisiä. Näitä ihmisiä pitäisi autta heidän lähtömaissa. Siihen on keinoja ota selvää.


Porukan pomo nettoaa
29.3.2012 20:31

Kerran kesällä seurasin kerjäläisiä kun ne lähti työpäivän päätteeksi porukalla valkoisella mersulla. Kyllä sitä äimisteli moni muukin pysäköintihallissa .Kielot takakonttiin ja redbullia naamaan.


Anni
28.3.2012 21:36

Ihana mies.


Pois kerjäläiset
28.3.2012 21:23

Olipas noille kerjäläisille järkätty mahtavat peseytymistilat jossa voivat pestä pyykit ja itsensä, miten on Suomalaisten kodittomien tilanne.


Suuruusluokat kohdalleen
28.3.2012 21:23

Tänne tulevat romanialaiset ja bulgarialaiset ovat se pienin ongelmamme.

Kreikkalaiset kerjäläiset vievät rahansa suoraan veroistamme!


Mainos
Mainos
Mainos
Uusimmat » | Kotimaa Down Up
Mainos
Pääuutiset
Mainos
stats-image
Takaisin ylös