Kotimaa

IL:n kysely: Niukka enemmistö hyväksyy perjantain lakkoilun

Kotimaa 1.2.2018 20:51
STT

Suomalaisten niukka enemmistö hyväksyy perjantain lakkoilun, kertoo Iltalehden teettämä kysely. Tätä mieltä oli 51 prosenttia vastaajista. 40 prosenttia ilmoitti, ettei hyväksy lakkoja.

Lakkojen kannatus oli erityisen suurta nuorten keskuudessa. 15–24-vuotiaista 63 prosenttia ilmoitti hyväksyvänsä ne. 25–35-vuotiaiden joukossa kannatus oli 61 prosenttia.

Puoluekannatuksen perusteella eniten lakon hyväksyjiä on vasemmistoliittoa ja SDP:tä kannattavien joukossa. Kokoomusta ja keskustaa äänestävistä selvä enemmistö ilmoitti, ettei hyväksy lakkoja.

51 prosenttia vastaajista oli myös sitä mieltä, että aktiivimallin vastustaminen on riittävä syy poliittiselle lakolle.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn yli tuhat ihmistä alkuviikosta. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hyväksyn tämän mielenilmauksen .Suomen hallitus on vastuussa tästä toimesta. Yli puolet Suomalaisista ei hyväksy hallituksen toimia .Suomalaisten verorahoja laitetaan maahanmuuttajien kotoutukseen Kotkassa 500 000 euroa. Rahat kuuluvat Suomalaisille .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaan että näiden joiden ei hyväksi ovat jääneet näihin muiden jakamiin totuuksiin. Eräässä pienen kunnan ryhmässä joku jakoi elämätapa työttömän nuoren haastattelun ja leimasi että kaikki työttömät on juurikin tällaisia, vaikka meitä työttömiä on todella aktiivisia työtä etsiviä jotka nyt aktiivimalli tulee rokottamaan ja julmasti. Sitten siinä postauksessa jopa tuntemani vanhat ihmiset kommentoivat luullen että näitä todella syrjäytyneita on todella paljon ja oikein näitä rangasita mutta kun tämä ei mene näin.
Itse olen yrittänyt saada edes mitään tietoa että voisin muuttua nykyjärjestelmässä aktiiviseksi ja hyväksi työttömäksi. Vaikka haen töitä koko ajan ja samalla alalla joka työllistää mutta ei ole kohdalle sattunut olen yrittänyt pitää ammattitaitoa yllä niin nykymallissa tulen olemaan passiivinen ja saan pieneen tuloon ison alennuksen, onneksi puoliso on työssä mutta kyllä se kirpaisee.
Kun Työttömälle annetaan vaatimuksia vaatimusten perään ja ne pitää toteuttaa niin pitää ihmetellä että esim TE-Keskus ei toimi LAIN vaatimalla tavalla. Tiesittekö että asiakkaalle ei näy enään milloin TE-keskuksen tyyppi ottaa yhteyttä koska me aktiiviset työttömät olemme häirinneet liikaa TE-Keskuksen "työntekijöitä" kun olemme halunneet että kaikki on kunnossa ja olemme aktiivisia. Ja se LAKI että TE-Keskus ottaa yhteyttä 3kk välein ei todellakaan toteudu koska esim minulle on otettu yhteyttä viimeksi vuosi sitten ja ne päivät on siirtyneet automaattisesti, tiedoissani näkyy mol.fi:ssa palvelussa se että olen itse ollut aktiivisesti yhteydessa viime vuonna kolme kertaa koska olen halunnu jonkun tiedon kirjattavan tietoihini, ehkä olenkin juurikin tämä laiska työtön kun TE-keskustakaan ei kiinnosta miten haen työtä, onhan se aika absurdia että työtön pitää kirjata joka asia koska muuten tulee ongelmia mutta TE-keskukseen ei mitään sanktiota kun siellä se 20% tekee oikeasti töitä ja no loput... no ovat passiivisia ja liikuttaa paperia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa, että mikähän on se niukka enemmistö sitten? ...aktiivimallin kannattajat vai vastustajat? Veikkaanpa, että tuon lain vastustajia on enemmän. Ja jopa paljion yksityisten työnantajienkin piiristä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asiahan ei varsinaisesti minua koskekaan,mutta joku käyttää 'ääntäni' kuitenkin vastoin tahtoani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

51
Haapalehdontiestä tullut vaaranpaikka etenkin pienille tienylittäjille – keskisaarekkeista lisää turvaa
34
Poliisin valvontakamera on räpsynyt ahkerasti Pohjantiellä, ensimmäisen viikon aikana kuvia on tullut yli 1900
22
Pääsy laittomiin nettikasinoihin saatetaan estää — Suomalaiset pelaavat kiellettyjä rahapelejä 170 miljoonalla vuosittain
18
Kokoomuksen Susanna Koski aikoo äänestää sotea vastaan – ryhmänjohtaja Jokinen: "Hän ei ole täyden tiedon varassa"
15
Pöllyävä hiekka häiritsee asukkaita Patelassa – "Naapuri joutui ulkoiluttamaan koiraansa hengityssuoja suullaan"
13
Oulussa kokoontuva RKP haluaa paikan keskemmältä istuntosalia – "Meidän paikka ei ole oikealla reunalla, vaan lähempänä keskustaa"
9
Tiina Elovaara perustaa ryhmän eduskuntaan: "Puoluerajat ylittävää keskustelua on hyvin vähän"

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 seuraaviin Lapin kuntiin: Muonio, Kittilä ja Sodankylä. Metsäpalovaroitus on edelleen voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

110 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image