Kotimaa

Ilmoitus asemiehestä parvekkeella käynnisti Heinäpään po­lii­sio­pe­raa­tion - yksi otettiin kiinni, asunnossa jäljitelmäase

Oulun Heinäpäässä Isollakadulla oli käynnissä poliisioperaatio kerrostalon luona. Se päättyi yhden miehen kiinniottoon ennen puolta kahdeksaa. KUVA: Lukija / Lukijan kuva
Kotimaa 21.4.2017 18:46 | Päivitetty 21.4.2017 19:31
Kaleva

Oulun Heinäpäässä Isollakadulla perjantaina illansuussa käynnissä ollut poliisioperaatio on päättynyt yhden miehen kiinniottoon.

Poliisin mukaan tilanne sai alkunsa puoli kuuden jälkeen ilmoituksesta, jonka mukaan kerrostalon parvekkeella oli aseella varustautunut henkilö.

Poliisi kertoi ennen puolta kahdeksaa tilanteen olevan ohi. Poliisi tarkasti yhden asunnon ja otti yhden miehen kiinni. Tarkastetusta asunnosta löytyi jäljitelmäase.

Poliisi ei aio tiedottaa asiasta enempää.

Silminnäkijä kertoo Kalevalle, että useat poliisit taluttivat epäillyn miehen ulos talon alaovesta.

Raskaat varusteet ja useita ajoneuvoja

Poliisit olivat varustautuneet tehtävään kypärin ja luotiliivein.

Tilannetta valokuvanneen miehen mukaan paikalla oli ainakin kuusi poliisin ajoneuvoa ja poliisikoira eikä ihmisiä päästetty talon lähelle.

– Paikka on Puistokadun ja Isonkadun kulmassa. Poliisi meni raskaissa varusteissa sisälle taloon. Näyttäisi että osa on varustautunut konepistooleilla, silminnäkijä kertoi aiemmin Kalevalle.

Silminnäkijän mukaan talon ympäristössä kadulla ja pihoilla liikkui paljon ihmisiä, ja tilanne herätti huomiota ja ihmetystä.

Kysymykseen siitä, onko tilanteesta sivullisille vaaraa, poliisin johtokeskuksesta kerrottiin tilanteen vielä jatkuessa, että poliisi "eristää yleensä alueen, jossa vaaraa on."

Heinäpään poliisioperaation alkamisesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Olisikos turhalta hälyltä vältytty, jos leikkipyssykän päässä olisi ollut se isossa maailmassa tunnettu punainen tulppa eli holkki?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulenpa että tässä on jotain muutakin, jota vaan ei ole julkisuuteen kerrottu. Muutenhan tämä olisi aivan järjetöntä. Toisaalta kyllä, eipä olisi ainoa järjettömyys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyyhän aikuisen ymmärtää ettei näyttele oikean näköistä asetta ulkotiloissa. Sitä en sen sijaan ymmärrä että millä
perusteella mies on pidätetty .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmiset on jo peloteltu hysteerisiksi ja harjan varretkin näyttävät jo aseilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko aseen kanssa parvekkeella oleminen kiellettyä? Näyttää ainakin olevan tosi iso rikos, kun tuolla tavalla reagoidaan. Minkä lain perusteella? Eikö parveke ole osa kotia? Saako ase olla esillä olohuoneessa? Asetta pitää esim. puhdistaa ja öljytä. Eikö sitä saa tehdä kotona ilman että pitää pelätä naapurikyylän hätäilmoitusta ja poliisirynnäkköä? Eikö parveke kuulu kotiin? Usein siellä voi olla esim. valon puolesta parempi työskennellä. Muutenhan kyllä taajama-alueella kai pitää ase kuljettaa asiallisessa pussissa/laukussa, esim. metsälle mennessä ja sieltä tullessa, mutta kai sen sentään kotona saa ottaa sieltä pois?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku lakaissut parvekettaan, niin toinen hyväkäs kuvitellut sen olevan kivääri.
Kyllä on taas hysteria valloillaan mokoman kuulahärpäkkeen takia.
Kannattaisi kuitenkin funtsia parikin kertaa milloin alkaa hälyttämään ja ketäkin ja mihinkin.
Viime talvena tuli palokunta melkein ovesta läpi kun saunomisen jälkeen aukaisin saunan ikkunaa, niin johan oli joku hysteerikko kuvitellut höyryn olevan savua ja soitti brankkarit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No hui kamala, mutta ajattele kun tilanne olis ollu tosi eikä ketään olisi kiinnostanu? Siihen välinpitämättömyyteen tämä maailma on menossa. Ja lakaisetko oman parvekkees aseen kanssa???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joo taas. Tämä yhteiskunta on mennyt ihan sekaisin ja kaikkea säikytään. Muistuttaa enemmän poliisivaltiota kuin mitään oikeusvaltiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä aikuisille pitää tehdä selväksi, että maassa maan tavalla. Ei uimarannalle kannata mennä huutamaan turhaan apua eikä parvekkeelle osoittelemaan minkäänlaisen aseen kanssa. Kaikki tuollainen turha täytyisi kitkeä pois suomalaisesta kulttuurista hyvän sään aikana. Kalliiksi tulee ja turhauttaa moinen leikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tämä ongelma ole aseista eikä niiden käyttäjistä kiinni vaan suomalaisista on tullut herkkähipiäisiä saivartelijoita. Tämähän nähtiin viikollakin kun sotila oli Parolassa käynyt rynkyn kanssa kahvilla. Sotilaalla on velvollisuus huolehtia aseestaan eikä sitä saa hukata. Siitä sitten iltapäivälehdet revitteli otsikoita järjettömällä vauhdilla. Jälleen kerran kaupungistuminen on tehnyt ihmisistä todellisuudesta vieraantuneita ja ote elämään on mennyt. Se aiheuttaa tällaisia järjettömiä viranomaisten puoleen kääntymisiä ja turhia ilmiantoja. Väitän että tässä on sama "kukkahattumenttaliteetti", joka "cityvihreyden" nimissä ajaa ihmiset aivan liian säikyiksi, toisiaan kyttääviksi cityavuttomiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuossa puhuttu mistään osoittelusta. Se on täysin oman mielikuvituksesi tuotetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilö oli kotirauhan suojaamalla alueella. Itse puhdistan aseeni ulkona parvekkeella, koska aseöljypurkissa käsketään. Minkä rikoksen mahtoi ko. henkilö tehdä? Kukkahatutähti nähnyt jotain mustaa jollakin ja koko pohjoisen Suomen koppalakit on paikalla ja valmiudessa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilö oli taloyhtiön tuuletusparvekkeella, tässä taloyhtiössä ei ole asuntokohtaisia parvekkeita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Replikat pitäisi kieltää. Enkä tarkoita nyt lasten leikkipyssyjä, vaan näitä mitä ei helposti erota oikeasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten kun joku keksii värjätä oikeat aseet sateenkaariväreillä, niin kielletään super soakerit ja muut lasten leikkipyssyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image