Kotimaa

Ilmoitukset jätettävä kuun loppuun mennessä – Väyrynen kertoi keräävänsä kampanjarahaa oheis­tuot­tei­den myynnillä

Paavo Väyrynen on kertonut rahoittaneensa presidentinvaalikampanjaansa muun muassa Paavo-mukien myynnillä.
Kotimaa 3.3.2018 14:37
Jussi Orell

Presidentinvaalissa ilmoitettava jokainen yksittäinen tuki ja sen antaja, jos tuen arvo on vähintään 1 500 euroa.

Oikeusministeriöllä ei ole tietoa siitä, mihin Kansalaispuolueen julkisuuteen tuoma tieto epäselvyyksistä Paavo Väyrysen vaalirahoituksessa liittyy. Kansalaispuolue ilmoitti lauantaina erottaneensa puolueen perustaneen Väyrysen tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi. Kansalaispuolue ei yksilöinyt tarkemmin, mistä näissä on kyse.

Vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä kertoo Lännen Medialle kuulleensa Kansalaispuolueen Väyrysen vaalirahoitukseen kohdistamista epäilyistä lauantaina uutisista.

– Meillä ei ole ollut asiasta tietoa. Asiasta saadaan selkoa viimeistään sitten, kun ehdokkaat ovat jättäneet vaalirahailmoituksensa Valtiontalouden tarkastusvirastolle, Jääskeläinen toteaa.

Ilmoitus on jätettävä kahden kuukauden kuluessa vaalin tuloksen vahvistamisesta. Viime presidentinvaalien osalta tämä tarkoittaa sitä, että ilmoitusten on oltava VTV:llä maaliskuun 30. päivään mennessä.

Presidentinvaalissa on ilmoitettava erikseen jokainen yksittäinen tuki ja sen antaja, jos tuen arvo on vähintään 1 500 euroa. Jos tuki on annettu ostamalla yksilöitäviä tavaroita tai palveluita, ilmoitettavaksi tueksi katsotaan vain sen nettomääräinen arvo. Jos ehdokas tai ehdokkaan tukiryhmä on ottanut lainaa vaalikampanjan kulujen kattamiseksi, ilmoitukseen pitää liittää suunnitelma lainan takaisinmaksusta.

Väyrynen oli presidentinvaalissa valitsijayhdistyksen ehdokkaana. Hän tuli neljänneksi 6,2 prosentin kannatuksella. Väyrynen kertoi joulukuussa, että hän aikoo rahoittaa kampanjaansa oheistuotteiden, kuten kirjojen ja mukien myynnillä. Väyrysen kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho arvioi tammikuussa Lännen Medialle, että kampanjan kustannukset tulevat olemaan 140 000–150 000 euron väliltä. Kampanjatuotteiden myyntituottojen hän arvioi kattavan 50 000–60 000 euroa kuluista. Satunnaisilla lahjoituksilla ja tukiryhmän liittymismaksuilla oli tavoitteena saada kokoon noin 15 000 euroa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tiettävästi oman rahan käyttö ei ole laitonta, vaikka muut vaaliehdokkaat taisivatkin käyttää ainoastaan veronmaksajien euroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
39
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image