Kotimaa

Mainos

Ilmoitukset jätettävä kuun loppuun mennessä – Väyrynen kertoi keräävänsä kampanjarahaa oheis­tuot­tei­den myynnillä

Paavo Väyrynen on kertonut rahoittaneensa presidentinvaalikampanjaansa muun muassa Paavo-mukien myynnillä.
Kotimaa 3.3.2018 14:37
Jussi Orell

Presidentinvaalissa ilmoitettava jokainen yksittäinen tuki ja sen antaja, jos tuen arvo on vähintään 1 500 euroa.

Oikeusministeriöllä ei ole tietoa siitä, mihin Kansalaispuolueen julkisuuteen tuoma tieto epäselvyyksistä Paavo Väyrysen vaalirahoituksessa liittyy. Kansalaispuolue ilmoitti lauantaina erottaneensa puolueen perustaneen Väyrysen tilinkäyttöön liittyvien väärinkäytösten ja vaaliraharikkomusten vuoksi. Kansalaispuolue ei yksilöinyt tarkemmin, mistä näissä on kyse.

Vaalijohtaja Arto Jääskeläinen oikeusministeriöstä kertoo Lännen Medialle kuulleensa Kansalaispuolueen Väyrysen vaalirahoitukseen kohdistamista epäilyistä lauantaina uutisista.

– Meillä ei ole ollut asiasta tietoa. Asiasta saadaan selkoa viimeistään sitten, kun ehdokkaat ovat jättäneet vaalirahailmoituksensa Valtiontalouden tarkastusvirastolle, Jääskeläinen toteaa.

Ilmoitus on jätettävä kahden kuukauden kuluessa vaalin tuloksen vahvistamisesta. Viime presidentinvaalien osalta tämä tarkoittaa sitä, että ilmoitusten on oltava VTV:llä maaliskuun 30. päivään mennessä.

Presidentinvaalissa on ilmoitettava erikseen jokainen yksittäinen tuki ja sen antaja, jos tuen arvo on vähintään 1 500 euroa. Jos tuki on annettu ostamalla yksilöitäviä tavaroita tai palveluita, ilmoitettavaksi tueksi katsotaan vain sen nettomääräinen arvo. Jos ehdokas tai ehdokkaan tukiryhmä on ottanut lainaa vaalikampanjan kulujen kattamiseksi, ilmoitukseen pitää liittää suunnitelma lainan takaisinmaksusta.

Väyrynen oli presidentinvaalissa valitsijayhdistyksen ehdokkaana. Hän tuli neljänneksi 6,2 prosentin kannatuksella. Väyrynen kertoi joulukuussa, että hän aikoo rahoittaa kampanjaansa oheistuotteiden, kuten kirjojen ja mukien myynnillä. Väyrysen kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho arvioi tammikuussa Lännen Medialle, että kampanjan kustannukset tulevat olemaan 140 000–150 000 euron väliltä. Kampanjatuotteiden myyntituottojen hän arvioi kattavan 50 000–60 000 euroa kuluista. Satunnaisilla lahjoituksilla ja tukiryhmän liittymismaksuilla oli tavoitteena saada kokoon noin 15 000 euroa.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tiettävästi oman rahan käyttö ei ole laitonta, vaikka muut vaaliehdokkaat taisivatkin käyttää ainoastaan veronmaksajien euroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Koko maassa vallitsee normaali ajokeli.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjä lakkautettava

125 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

että luulet pienen maakuntalehden keskustelupalstalle kirjoittelun ja ihmisten arvostelun nimettömänä olevan merkittävää... Lue lisää...
Jotenki söpöä

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.3.

Naapurit

23.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image