Kotimaa

Mainos

Ilmailualan työriidan sovittelu jatkuu huomenna

Ilmailualan työriita on hiljentänyt Suomen lentoasemia jo useamman kerran parin viikon aikana. KUVA: Matti Räty
Kotimaa 18.3.2017 12:35 | Päivitetty 18.3.2017 12:53
STT

Valtakunnansovittelija Minna Helle ilmoittaa, että ilmailualan työriidan sovittelu jatkuu huomenna puoliltapäivin. Helle luonnehtii tilannetta Twitterissä edelleen hyvin vaikeaksi.

Ilmailualan Unionin IAU:n lakko ja tukilakot haittasivat eilen tuhansien ihmisten matkasuunnitelmia, kun Finnair perui satakunta lentoa.

Edellisen kerran lentoliikenne oli pysähdyksissä viikko sitten perjantaina. Finnair on arvioinut, että lakot maksavat sille miljoonia euroja mainehaitan lisäksi.

IAU on uhannut pysäyttää lentoliikenteen jälleen alkavan viikon keskiviikkona, torstaina ja perjantaina, mikäli sopua ei sitä ennen synny.

Lentoalan työriidan keskiössä on maa- ja turvatarkastuspalveluja tuottava Finavia

n tytäryhtiö Airpro.

IAU:n mielestä Airpro vääristää maapalvelualan kilpailua Suomessa maksamalla muun muassa reilusti kilpailijoitaan matalampia palkkoja. Ammattiliiton mielestä muun muassa maa- ja turvatarkastuspalveluja tarjoava yhtiö on hinnoitellut muita edullisemman työehtosopimuksen turvin itselleen käytännössä monopolin maakuntakentille.

Kiistaa työehtosopimusasioista on käyty jo pitkään.

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos kerran Airpro on tuommoinen työläisiä riistävä työnantaja, niin mikä pakko sinne on tuppaantua töihin? Miksei koko porukka hakeudu niiden paremmin maksavien kilpailijoiden leipiin? Ei tarttisi aina lakkoilla. Silloin voisi Finavia ajaa tytäryhtiönsä Airpron alas tarpeettomana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei ole neuvoteltu ja neuvoteltu ennen? Siitä sovittelija saa palkan! Miksi aina lakkoillaan, Suomi on lakkoilujen maa. Avainryhmät hyväksikäyttää asemaansa. Jos kyseessä olisi sairaanhoitajat tai lääkärit, johan olisi mölyä! Paljonkohan nytkin menetetään rahallisesti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koilismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

Kun puhutaan eläkkeistä ja 8eläkeläisistä, niin on aika mautonta väittää, että silloin puhutaan köyhyydestä ja köyhistä.... Lue lisää...
Nurinperin

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.3.

Naapurit

24.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image