Kotimaa

Mainos

IL: Apobase-voiteiden toimitukset apteekkeihin keskeytetty

Kotimaa 17.2.2016 18:50 | Päivitetty 17.2.2016 20:10
STT

Apobase-perusvoiteiden myynti on keskeytetty toistaiseksi voiteista aiheutuneiden iho-oireiden vuoksi, kertoo tuotteita valmistava Actavis.

Keskeytykset koskevat Apobase creme, oily creme ja lotion -perusvoiteita. Sitä vastoin Apobase hydrogel pysyy myynnissä, koska se ei sisällä säilöntäaineita.

Potilaan lääkärilehti kertoo, että ihotautilääkärien mukaan Apobase-perusvoidesarjan tuotteet ovat viime viikkoina aiheuttaneet voimakkaita reaktioita potilailla. Tapauksia on tullut ilmi vähintään 30 ympäri maata. Muutamat ovat joutuneet jopa sairaalahoitoon. Muun muassa Ihotautilääkäriyhdistys on toivonut, että tuotteet vedetään pois myynnistä.

Actavisin tietojen mukaan reaktioita on saanut vain pieni osa käyttäjistä. Syistä ei vielä tiedetä tarkasti, mutta vahvimmat epäilyt liittyvät perusvoiteissa käytettyjen säilöntäaineiden koostumukseen.

Apobase-voiteen aiheuttamista reaktioista kertoivat Itä-Savo ja Länsi-Savo.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Linkki juttuun

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

miullakin on apobasea mutta se on vielä avaamaton voiskohan sen palauttaa vaan pitäisikö ensin testata aiheuttaako se iho-oireita ennen kuin valittaa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ostettiin esikoislapselle Liposan voidetta. Hän voi sitä käyttää. Kuopus on puolestaan kokeillut sitä kaksi kertaa ja kummallakin kerralla kamalan raju huuto ja itkukohtaus kun kehoa alkoi kutittaa todella rajusti. Paha vaihe kesti noin 20 minuuttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kesänä nenääni kutisi hulluna ja alkoi kuivumis kohtia olemaan. Otin just ton apobase oily cremen eikä auttanu vaan entisestään alko kirveltään ja kutittaan. Loppupeleissä punasuus lähti leviämmään poskipäihin, siittä silmiin niin että toinen silmä tosissaan turpos. Söin allergialääkkeitä ja eri rasvoja kokkeilin, mutta apobase joka kerta sai ihoni kuumumaan. En ole siis allerginen millekkään ni tiedäppä mistä johtu..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No joo justiin hankin ko. voidetta 900 g pumppupullon, en aio käyttää, ennekuin on selvitetty voiko voidetta turvallisesti käyttää ?? Ja mistä saan korvauksen tai korvaavan tuotteen tilalle ???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käytin vuosikaudet Apobase-perusvoidetta sen jälkeen, kun 90-luvun lopulla sain ensimmäisen tuubillisen sitä varuskuntasairaalasta. Viimeisin tuubi, jonka ostin joskus viime vuoden loppupuoliskolla, sisälsi kuitenkin erilaista tavaraa kuin kaikki sitä aiemmat. Se haisi petroolilta tai joltakin koneisiin tarkoitetulta voiteluöljyltä. Ei oikein tehnyt mieli levittää sitä iholle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri tuota sammaa hajua oon ihimetelly. Nyt on niskassa ollut punoitusta ja ihottummaa että ehkä todellakin vaihan nyt merkkiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Abobase kirvelsi ihioani jo kauan sitten ja lääkärille siitä kerroin. Lääkäri oli vaan sitä mieltä, että olen lukenut liikaa haittavaikutuksita. Hain kuitenkin Saiturin pörssistä kahden euron oliivicremeä ja osoittautui oikein hyväksi rasvaksi herkälle iholle. Ehkä en ollutkaan väärässä. Kyllä asiakkaita kannattaisi kuunnela vähän tarkemmin. Kuinkahan moni on saanut iho-oireita Abobasesta kun ilman olisi voinut vaikka tervehtyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tämä kuitenki liity johonki tiettyyn erään tai vaihdettuun reseptiin abobasen alihankkijalla kun oireet ovat nyt ilmaantuneet useammalle ihmiselle. Ties vaikka tällä kertaa oli sitä oliivia lorahtanut sekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos
Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koilismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

153 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset, Espanja ja verotus

Kun puhutaan eläkkeistä ja 8eläkeläisistä, niin on aika mautonta väittää, että silloin puhutaan köyhyydestä ja köyhistä.... Lue lisää...
Nurinperin

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.3.

Naapurit

24.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image