Kotimaa

Mainos

Ihmisten kipulääkkeet myrkkyä eläimille

None
Kotimaa 18.11.2011 11:37 | Päivitetty 18.11.2011 11:59
STT
Ihmisten kipulääkkeitä ei pidä antaa kissoille ja koirille, sillä ne voivat pahimmillaan tappaa. Fimean eläinlääkäri Karoliina Laine painottaa, että erityisesti kissat ovat hyvin herkkiä ihmisten lääkkeille. Kissa voi kuolla saatuaan yhden parasetamol-tabletin.

Syynä on se, että eläimen elimistö käsittelee lääkkeitä hyvin eri tavoin kuin ihmisen.

Esimerkiksi vuonna 2009 Helsingin yliopiston eläinsairaalassa hoidettiin yli 60 pieneläinten kipulääkemyrkytystä.

Osa myrkytysoireista näkyy eläimessä heti, mutta munuaisoireet tulevat esille viiveellä. Eläimen nestehukka tai alhainen verenpaine altistavat munuaisoireille.

Eläinten kipua hoidetaan omilla lääkkeillä, jotka eläinlääkäri määrää.

"Jos eläimellä on epämääräisiä oireita kipulääkkeiden antamisen jälkeen, pitää ottaa yhteyttä eläinlääkäriin", Laine sanoo.

Eläinten lääkkeisiin lisätään nykyään usein makuaineita, jotta lääkkeen saisi syötettyä helpommin. Lääkepurkit kannattaa laittaa piiloon kaappiin, sillä haju houkuttelee sekä koiria että kissoja hyppäämään pöydälle ja ahmimaan lääkkeet.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Kommentoi

jokohan nyt pysyy kisulit kotosalla eivätkä terrorisoi toisten pihamailla! tai sitten saattavat mennä hukkateille...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naapurin kissa oli kipeänä, just pääsi liikkeelle. Annoin maitoa jonka sekaan jauhoin kaksi 400 buranaa. Piristyi kissa aivan silmissä. Tää on tosi. En tiedä kuoliko se lopulta siihen sairauteen, mutta Burana näytti auttavan. Sitten kommentti tähän: "Näitä pösilöitä näköjään löytyy, keille pitäis jo syntymätodistukseen kirjoittaa eläintenpitokielto." --Mistä sitä ihminen voi kaikkea tietää? Jos Burana on myrkkyä eläimelle niin on se sitten myrkkyä ihmisellekkin. Aiemmin luulin sitä turvalliseksi mutten enää vuosiin. Ainakin tulehduskipulääkkeisiin kuolleiden ihmisten määrä on hurjassa nousussa. USA:ssa kuolee kymmeniä tuhansia ihmisiä kipulääkkeisiin vuoden aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenelle tulee mieleen antaa kipulääkettä eläimelle. Eiköhän ole aina eläinlääkärin päätettävissä, jos lemmikki apua tarvii. Näitä pösilöitä näköjään löytyy, keille pitäis jo syntymätodistukseen kirjoittaa eläintenpitokielto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se tämä suomalainen terveidenhoito merkillistä. Valelääkärit hoitavat lumelääkkeillä luulosairaita ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa ihmisen kipulääke, jonka koiran elimistö ymmärtääkseni käsittää on Ketorin. Eli jos tulee hätätila, eikä ole eläimen kipulääkettä käsillä eikä saatavissa, Ketorinia voi antaa. Korjatkaa, jos jollakulla on uudempaa tietoa! Omille koirilleni olen antanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kirjoittaja taitaa olla lääkefirman asialla sehän on kiva tietää miten kissasta pääsee äkkiä eroon

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläin se on ihminenkin. Tietenkin jos ihmiselle antaisi suhteessa saman määrän kipulääkettä kuin kissa yhdessä tabletissa saa, niin voisi tuota lusikka lentää nurkkaa samoilla tulilla. Pitkäaikainen lääkkeen käyttö kuormittaa ihmisenkin elimistöä todella paljon. Esimerkiksi allergialääkkeet ovat monesti pitkäaikaisessa käytössä ja kuormitus elimistölle suuri. Tämän huomasin itse, kun olin käyttänyt pitkään allergialääkkeitä ja lopetin. Se kutina oli jotain aivan älytöntä ja selkä oli aivan jumissa. Tätä kesti sen kolme viikkoa. Sitten alkoi tuo kutina heittää ja lopulta kaikki muutkin vaivat. En enään ole ottanut yhtään allergialääkettä tuon kokemuksen jälkeen. Kipulääkettä en ole ottanut vuosiin, muuta kuin parin kirurgisen toimenpiteen jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumipyryn vuoksi. Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi iltayöstä alkaen Lapin länsiosassa lumipyryn vuoksi. Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Lapin itäosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sopeutumiseläkkeet

Minuakin ihmetyttää todella suuresti, että miksei Susanna Koski esimerkiksi anna mitään vinkkiä Suvi Lindeenille noista ... Lue lisää...
Älli

Jari ja sarjakuvat

Jari

19.11.

Naapurit

23.11.

Fingerpori

23.11.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image