Kotimaa

Huhtasaari pe­rus­suo­ma­lais­ten syr­jäyt­tä­mi­ses­tä: "Voi tätä kak­si­nais­mo­ra­lis­min määrää"

Perussuomalaisten tuore varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari (ps.) ihmetteli puolueen syrjäyttämistä hallituksesta. Arkistokuva. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 19.6.2017 15:28
Hannamari Ahonen

Eduskunnassa oppositio höykyttää hallitusta nyt toden teolla, kun suuressa salissa käsitellään hallituksen tiedonantoa hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta.

Perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari päivitteli eduskunnan puhujanpöntössä kaksinaismoralismin määrää perussuomalaisten syrjäyttämisessä hallituksessa. Huhtasaaren mielestä se oli härski näytelmä.

Huhtasaaren mukaan perussuomalaiset on jo hyväksynyt kokoomuksen soten, keskustan maakuntamallin ja nyt Uusi vaihtoehto voi hyväksyä vielä Suomen harppauksen kohti EU:n liittovaltiota.

Suurimman oppositiopuolueen sdp:n eduskuntaryhmän johtaja Antti Lindtman ihmetteli, että hallitus jatkaa muina miehinä, vaikka se edustaa enää noin 40 prosenttia kansasta.

– Pääministeri Sipilä käveli ratkaisuillaan eduskunnan ylitse. Hätäisesti asiaan pyydettiin siunaus entiseltä eduskunnan keskustalaiselta pääsihteeriltä ja yhdeltä emeritusoikeusoppineelta. Virassa olevien oikeusoppineiden näkemykset sivuutettiin. Oikeuskanslerin virka oli tätä ennen päätetty jättää puoleksi vuodeksi odottamaan valittua viranhaltijaa.

Lindtmanin mukaan myös eduskunnan puhemiehen olisi pitänyt vartioida parlamentin asemaa, mutta Lindtmanin mukaan sekin vartiovuoro jäi täyttämättä, koska puhemies Maria Lohela kuului itsekin perussuomalaisisa loikanneisiin.

Mös vihreiden lauantaina valittu uusi puheenjohtaja Touko Aalto arvosteli hallituskriisin hoitoa. Hän ihmetteli, miten esimerkiksi kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo puhui kauniisti arvoista. Silti hallitusohjelman arvoissa mikään ei muuttunut, vaikka yksi hallituspuolueista jakautui kahteen ryhmään ja osa ryhmästä jäi oppositioon. Aallon mukaan  hallituksen arvot ovat sitä, että on leikattu kaikkien heikoimmassa asemassa olevilta.

Vasemmistoliiton puheenjohtajaa  Li Anderssonia on hävettänyt ajatella, miltä hallituskriisin ratkaisu näytti kansalaisten silmin.

Hänen mukaansa hallituksessa istuu nyt puolue, jota kukaan ei ole äänestänyt. 

Perussuomalaisista loikanneet kansanedustajat kertoivat maanantaina, että se perustavat uuden puolueen, jonka nimi on Sininen tulevaisuus.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Suomessa on hyvä hallitus, älykkäitä ihmisiä, jotka pystyvät yhteistyöhön. Tällä hallituksella otetaan vielä vaalivoitto näille hallituspuolueille. Opposition räksyttäjillä on uskottavuusongelma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huhtasaari on täysin oikeassa ja sitähän ei vihervasemmisto voi myöntää, totuutta siis ja se näkyy täällä kommentoivien mielipiteissä onneksi vain pienen pienen marginaaliryhmän valheissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On mielenkiintoista seurata, kun selvää asiaa yritetään väkisin vääntää epäselväksi.

Kysehän tässä on siitä, että Suomen maineen vuoksi ei hallitukseen voida hyväksyä puoluetta, jonka johtoon valittiin henkilö jolla on oikeuden määräämä tuomio uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Suomi ei halua leimautua itäeurooppalaiseksi maaksi, jonka hallituksessa voi tällainenkin puolue olla. Suomi halutaan säilyttää pohjoismaisena sivistysvaltiona, jossa ihmisarvoa kunnioitetaan. Nykyiselläkin kokoonpanolla liikutaan jo harmaalla alueella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osallistuuko Laura Perussuomen missi kisoihin ? Vois pärjätä jos sovittaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huhtasaari kertoi totuuden ja se näkyi hallitusaition istuskelijoiden naamasta että kipeää teki totuus,mutta siitä huolimatta sipilä ja orpo kainalosauvansa terhon kanssa yritti väittää yötä päiväksi.On tässä maassa sellainen luikuri hallitus vallassa että ei taida vertaistaan löytää,oikeuskansleri joka valvoo hallituksen toimia oli laitettu sopivasti eläkkeelle joten ei ollut vastaan laittajaa.Koomisinta oli että sipilä oli kysellyt laillisuus asioita eläkeläinen tiitiseltä joka on ollut kepuli suhmuroija jo kekkosen ajoilta eduskunnassa,hävetkää edes.Uudet vaalit on järjestettävä heti,ennenkuin ollaan natossa ja eu:n liittovaltiossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisista eronnut ryhmä teki ihan oikein. Näkeehän itäisestä naapurista, mitä zirinovskilaiset saavat aikaan. Kaikenlaista älämölöä, muttei mitään oikeita päätöksiä, näin on myös nälllä halla aholaisilla. Ehkä Halla aho ei itse ole niin äärinationalisti kuin mitä on annettu ymmärtää, mutta hänen peesaajansa ovat täysin omanedun tavoittelijoita, kahden asian puhujia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, että iso puudeli oli estynyt (jänisti) olemaan paikalla. Missä lie Brysselissä ollut jakamassa Kreikalle lisää rahaa.
Kyllä sitä nyt suojellaan hallituksen toimesta, ettei vahingossakaan joudu harjattavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huhtasaari on nyt sitten hallan kävelykeppi. Vakka ja kansi ja lupsaus päälle. Kuin kaksi marjaa, jotka olettavat olevansa muita parempia. Ei tuolla asenteella hyvää seuraa. Ovat nyt sitten omassa kopperossa ja toivottavasti poissa rakentavasta poliitiikasta, koska siitä ovat kaukana. Fiksut jatkaa eri porukassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No voi hellanlettas sinua taas.
Et vissiin ole sitten huomannut, että Huhtasaari ja Halla- aho on olleet mukana kuvioissa pidemmän aikaa.
Sinäkö vasta kuvittelit heidän juuri tulleen politiikkaan ja rakentaneet fiksua politiikkaa jo kauan.
Onko mielestäsi fiksua pettää äänestäjät loikkaamalla toiseen puolueeseen vain saadakseen jatkaa ministerinä?
Onko sinusta fiksua, että kolmen puolueen kanssa sovittua hallitusohjelmaa ei noudateta, vaan sitä sovelletaan aina tilanteen mukaan ja silloin kun se sopii hallituksen agendaan?
Onko sinusta fiksua, että hallituksessa on tyyppejä joilla ei ole kansan antamaa mandaattia tehtäviensä hoitoon?
Tässä muutamia kysymyksiä joihin voit vastata, tai ainakin miettiä mikä kommentissasi meni niin pahasti metsään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enemmistö kansasta ei äänestänyt noita turhakkeita. Voisi sanoa ettei politikoilla ole mandaattia yhtään mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pää takinkääntäjä ei uskaltanut tulla koko istuntoon,vaan oli lähtenyt luxemburgiin piiloon ettei joudu ikävien kysymysten kohteeksi.Kepulit ja kok yrittivät silmät kirkkaina selitellä ettei tienneet mitään etukäteen,on siinä semmoinen rosvokopla kasassa hallituksessa ettei toista maailmassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai että niinkö tämä meni, että kokoomus ja keskusta etukäteen tiesivät perussuomalaisten puoluekokouksen päätökset? Ja sen mukaan olisi menetelty? Ja nyt sitten oppositio nuoleskelee näitä samoja perussuomalaisia, jotka aiemmin olivat opposition mielestä rasisteja. fasisteja, äärinationalisteja ja ties mitä. Missä se tekopyhyys oikein asustaakaan? Yksikään opposiotiopuolue ei takuulla olisi halla-aholaisten kanssa samaan hallitukseen lähtenyt. Mutta saadaanpa taas kesäteatteria vetää, että ei ehditä asiallisiin, todella tärkeisiin kysymyksiin keskittyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kiva olla jatkuvasti ulapalla?
Miksi et selvitä asioita ensin ja kun olet tietoinen asiasta mistä haluat kommentoida, niin tulet vasta sitten sekoilemaan foorumille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Piätäs pitää uudet vaalit. Ääneni on nyt puolueella, jota ei ollut vaalien aikaan olemassa. Jatkossa ei kannata äänestää, koska se voi mennä loikkarille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image