Kotimaa

Mainos

HS: Vanhuksen epäillään kuolleen kotihoidon laiminlyönnin takia Espoossa

Kotimaa 13.1.2018 7:29 | Päivitetty 13.1.2018 7:56
STT

Espoon kaupungin kotihoidon asiakkaan epäillään kuolleen kotihoidossa tapahtuneen laiminlyönnin takia viime keväänä, kertoo Helsingin Sanomat. Lehden mukaan tapauksesta on tehty heitteillejättöilmoitus kaupungille.

Vanhus oli kotiutunut hiljattain sairaalasta, ja kotihoitajan tullessa paikalle vanhus ei avannut ovea. Hoitajalla ei ollut mukana asunnon avainta, ja hän jätti käynnin väliin. Seuraavana päivänä omaiset löysivät lehden mukaan vanhuksen asunnosta kuolleena.

Espoon kaupungin mukaan kohtalokasta tai vakavaa haittaa asiakkaalle aiheuttavia tilanteita kirjattiin kaupungin kotihoidossa 60 viime vuonna. HS:n haastattelemien kotihoidon työntekijöiden mukaan asiakkaiden terveyttä tai jopa henkeä uhkaavia vaaratilanteita tapahtuu kuitenkin enemmän kuin tilastot osoittavat.

Linkki juttuun

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Onpa ihmeellistä että omaisia ei kiinnostanut käydä vanhusta katsomassa miten hän voi sairaalasta tulon jälkeen!
Kaikki ulkoistetaan! Hoidan itse vanhaa äitiäni,olen hoitanut monta vuotta monenlaisine vaikeuksineen,mutta tiedän että hän saa hyvää hoitoa. Raskastahan se on oisinaan ,mutta äiti on tyytyväinen ja sanoo aina että "kyllä minusta huolehditaan
liiankin hyvin"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyväksyt tämän hallituksen köyhien ja vanhuksien kurittamisen ja kaikila vanhuksilla ei ole edes omaisia tai ovat itsekin hoidon tarpeessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä nyt viitsi jauhaa valetta, kyllä köyhistä ja vanhuksista hyvä huoli Suomessa pidetään.
Seuraahan hiukan oikeasti maita, joissa vanhuksista ei huolehdita ja tule sitten lässyttämään Suomen "kurjasta" tilanteesta.
Ja aina on vanhuksella joitain omaisia olkoon sitten lähempiä, tai kaukaisempia sukulaisia mutta kun kaikki pitää ulkoistaa toisten tehtäväksi kun itse ei kyetä mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä tapauksia tulee riittämään oi niin kalliissa kotimaassa kuin suomi on. Täällä tökkii niin tervedenhuolto jonoineen kuin vanhustenhuoltokin. Välinpitämätöntä toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

182
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
121
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
52
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
47
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
39
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
37
Pohjantiellä körötellään Oulujoen yli hitaasti vielä vuosia
35
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

276 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image