Kotimaa

Mainos

HS: Tur­va­pai­kan­ha­ki­jaa sumutettiin kaasulla Rau­ta­tien­to­ril­la – kristillisten kun­ta­vaa­lieh­do­kas osallisena jupakassa

KUVA: Jussi Leinonen
Kotimaa 20.3.2017 6:25 | Päivitetty 20.3.2017 13:45
Kaleva

Turvapaikanhakija joutui jonkinlaisella kaasusumutteella tehdyn hyökkäyksen kohteeksi  sunnuntaina Helsingin Rautatientorilla, kertoo Helsingin Sanomat.

Turvapaikanhakijat ovat osoittaneet mieltään Suomen turvapaikkapolitiikkaa vastaan Rautatientorilla noin kuukauden ajan.

Rikoskomisario Hannu Kortelainen kertoi STT:lle, että tuntomerkkien mukaan etsinnässä on pitkäpartainen mies.

Lehden mukaan epäilty yhteenotto tapahtui iltayhdeksän jälkeen, kun hyökkääjä sumutti turvapaikanhakijaa jollain kaasulla. Uhri sai ensiapua, ja hänet vietiin poliisin mukaan sairaalahoitoon.

Kortelainen sanoo, että turvapaikanhakija oli ollut menossa siirrettävään käymälään, kun paikalla syntyi sanaharkkaa, tönimistä ja lopulta joku sumutti turvapaikanhakijaa kaasulla.

Poliisi tutkii tapausta pahoinpitelynä.

Poliisilla on tapauksesta videomateriaalia, ja nyt selvitellään videolla näkyvien ihmisten osuutta tapahtumiin.

– Tämänhetkisten tietojen ja asianomistajien kertomusten mukaan uhri ja hänen kaverinsa olivat aikeissa mennä Rautatientorin kulmalla olevaan käymälään, mutta kantasuomalaiset miehet olivat tämän estäneet, tutkintaa johtava rikoskomisario Petri Juvonen sanoo poliisin tiedotteessa.

Useiden asianosaisten henkilöllisyydet ovat jo viranomaisten tiedossa.

Helsingin Sanomien mukaan pian tapahtumien jälkeen tilanteesta ilmestyi YouTube-videopalvellun video.

Siinä yksi tunnistettavissa olevista henkilöistä on lehden mukaan Laura Niitamo, joka on kevään kuntavaaleissa kristillisdemokraattien listoilla osana Paavo Väyrysen Terve Helsinki -ryhmää.

Lehti tavoitti Niitamon maanantaiaamuna. Niitamo kertoo poliisin kanssa yhtenevästi, että tapahtumat saivat alkunsa julkisen wc:n käyttöön liittyvästä riidasta.

Hänellä on kuitenkin eriävä näkemys siitä, kuka esteli ja ketä, HS kertoo. Myös Niitamo on tehnyt tapahtumista rikosilmoituksen.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

se kristillisten ehdokas eli nainen vain kuvasi kun joutui uhkaavaan tilanteeseen. otsikot antavat ymmärtää kaikenlaista. se nainen ei videon perusteella tehnyt mitään väärää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi taas median pitää vääristellä asioita, puhutaan ihan kaasuhyökkäyksesta, kun kysymyksessä oli täysin laillinen turvasumute, ja paljonkin lievempi mitä esimerkiksi poliisit käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HS.n alkuperäinen uutinen, johon tämä perustuu taitaa olla "pikkaisen" yksipuolinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaksi tarkasteltavaa kohtaa: 1. Joutuiko sumutinta käyttänyt henkilö tai joku muu paikalla ollut kaasutetun henkilön taholta oikeudettoman hyökkäyksen kohteeksi, voidaanko siis soveltaa rikoslain 4 luvun 4§? 2. Oliko sumutin luvallinen tai lupavapaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko kyseessä turvapaikanhakija vai jo kielteisen päätöksen saanut entinen turvapaikanhakija eli nykyinen laittomasti maassa oleskeleva ulkomaan kansalainen joka mieltään osoittamalla vaatii ilmaista ylläpitoa Suomesta? Mutta pakolaisesta ei nyt ollut kyse eikä maahanmuuttajasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tätä jäin minäkin miettimään. Mielenosoitusleiristä päätellen tilanne on samansuuntainen kuin Calaisissa. Kun turvapaikkaan ei ole perusteita, on silti jääty laittomasti maahan rettelöimään. Ainakin osa seurauksista menee viranomaisten piikkiin, koska antavat laittoman tilanteen jatkua, tietoisena siitä että jonkin sortin väkivaltaa tulee esiintymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä mitään kaasua ole käytetty. Lupavapaa turvasumutin kerrotaan olleen. Mentholia ja väriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juttu kirjoitetaan sellaiseen muotoon että "sumuttajasta" saadaan rikollinen vaikka tilanne oli täysin päinvastainen. Youtubesta löytyy (vielä) video.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä porukka sitä laittomasti maassa olevaa mielenosoitus sakkia?
Miksi päättäjät ei tee mitää asian edistämiseksi,karkoitusta maasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitkäpartaisia on aika paljon 😀 Kyllä youtubesta löytyy tosiaan video kuinka todellisuudessa tilanne meni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos homma olisi ollut toisinpäin ei poliisi tutkisi koko hommaa ☺

Saati, että media tekisi juttua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi viranomaiset ei sitten tee mitään tuolle leirille? Ei kai se ole laillinen kokoonuymispaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kalevakin voisi muistaa päivittää uutisen sen mukaiseksi kun se on Helsingin Sanomissa oikaistu ettei jäisi väärinkäsitystä mitä tapahtui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näillä SE-miehillä on siis hallussaan ihmisten vahingoittamiseen soveltuvia aseita. mitäköhän poliisi aikoo asialle tehdä, jotta kadulla ei maleksisi tuollaista porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertookohan HS myös sunnuntaiyön muista väkivaltarikoksista vastaavalla tarkkuudella? En jotenkin osaa kuvitella Kalevan kirjoittavan juttua "Lievä pahoinpitely Helsingissä sunnuntai-iltana", jos uhri ei ole maahanmuuttaja. Tai no kyllä varmaan heinäkuussa kirjoittaisi, jos hauki ei olisi puraissut pikkupoikaa uimaretkellä tai Ruokolahdella ei olisi ollut leijonahavaintoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on ikävä kyllä jäävuorenhuippu, mitä on seurannut keskusteluja joita ei lehdissä näy. Osa Suomalaisista ovat todella vihaisi ja tilanne voi eskaloitua hyvinkin karulla tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio, Kemijärvi, Salla, Sodankylä, Pelkosenniemi ja Savukoski lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Merja Kyllönen ylivoimainen !

306 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eri ikäluokkien kulutusmahdollisuudet ja -tottumukset

yli 50% eläkeläisistä saa eläkettä alle 1500€/kk. Yli 50% työttömistä yksinhuoltajista saa erilaisten tukien myötä rahaa... Lue lisää...
Älä lässytä

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

20.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image