Kotimaa

HS: Puo­lus­tus­voi­mil­le ja supolle ehdotetaan oikeutta avata kirjeitä ja vierailla salaa työpaikoilla

Suojelupoliisille ja Puolustusvoimille ehdotetaan uusia oikeuksia paikkatiedusteluun sekä lähetysten seurantaan. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 18.4.2017 2:33 | Päivitetty 18.4.2017 7:07
STT, Kaleva

Suojelupoliisille ja Puolustusvoimille ehdotetaan uusia oikeuksia paikkatiedusteluun sekä lähetysten seurantaan, uutisoi Helsingin Sanomat.

Tiedustelulakiesitystä valmistelevat työryhmät ehdottavat, että paikkatiedustelu sekä kirjeen tai muun lähetyksen pysäyttäminen ja jäljentäminen salaa otetaan osaksi rikostutkintaa edeltävää tiedustelua.

Paikkatiedustelulla tarkoitetaan vaivihkaista käyntiä paikassa, josta on tarkoitus löytää ja jäljentää tiedustelun tarvitsema tieto. Tällainen käynti voisi kohdistua esimerkiksi työpaikalle, mutta ei vakituiseen kotiin.

Nykyisin poliisi joutuu pääsääntöisesti ilmoittamaan heti lähetyksen vastaanottajalle ja lähettäjälle haltuun ottamisesta ja jäljentämisestä.

Nykyisessä poliisin tekemässä paikanetsinnässä puolestaan paikan haltijalle on varattava tilaisuus olla läsnä.

Poliisin pitää lisäksi antaa pöytäkirja tapahtumista kaikille niille henkilöille, joiden oikeuksia etsintä koskee.

Siviili- ja sotilastiedustelua selvittäneet työryhmät julkistavat ehdotuksiaan uusiksi tiedonhankintakeinoiksi keskiviikkona.

MAINOS

Kommentoi

Ei vastaa vieläkään Ruotsin tiedustelun oikeuksia. Ehdotus siis kattaa oikeudet, kun on uhka kansallisen turvallisuuden vaarantumisesta. Epäilys on terrorismista, joukkotuhoaseiden käytöstä, maanpetoksellisesta toiminnasta, vakavasta järjestäytyneestä rikollisuudesta, toiminnasta joka vaarantaa suuren ihmismäärän henkeä, vieraan valtion suunnitelmasta tai toiminnasta, joka voi aiheuttaa vahinkoa, kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta vaarantavasta konfliktista. Paikkatiedustelun, jäljentämisen ja lähetyksen pysäyttämisen jäljentämistä varten ehdotus kattaa tietoliikennetiedustelun eli valtion rajat yllittävä verkkovalvonta. Eli ehdotuksessa ei ole mitään josta tavallisen kansalaisen kannattaisi huolestua, pikemminkin aivan päinvastoin! Lisää turvallisuutta. Rikollista toimintaa se hankaloittaa kuten on tarkoituskin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orwillen kuvaaman dystopia yhteiskunnan (1984) tuominen suomeen menossa. Isoveli valvoo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi asun Espajassa jossa ei kytätä eikä sakotella pienistä rikkeistä kuten suomen poliisijuoppokuskit tekevät pätemisen tarpeensa tyydyttämiseksi ja valtion pakkorahan keruun täytäntöön panoksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En hyväksy tuollaista. Kansalaisen oikeuksia kavennetaan liikaa. Tämän hetkisetkin keinovalikoimat riittävät, jos vain halutaan. Joku tuossa alempana mainitsikin keinojen ddr-tyylisyydestä -- valitettavasti minunkin mielestäni näin on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näissä Sipilän hallitus on hyvä. Lisää mahdollisuuksia vakoiluun, pikkurikkeiden sakotuksen moninkertaistaminen, peltipoliisien määrän runsas lisääminen, kustannusten korottaminen vähävaraisille, työttömyysturvan leikkaaminen, omavastuiden kasvattaminen jne. Kaikki toimenpiteet ovat merkitykseltään ikäviä ja negatiivisia. Tämä hallitus ei yksinkertaisesti kykene luomaan mitään positiivista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa ! Tähän asti työpaikoilla on ollut kyttäys- ja ilmiantolupa vain ay-liittojen kätyreillä ja vastuuhenkilöillä. Muuta eivät sitten joudakkaan tekemään työpaikoilla - eikä ainakaan työtehtäviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa... onko tääkin sitä uutta terrorismilainsäädäntöä, jossa työssäolevia kytätään, jos vaikka "vihapuhuvat toisilleen"? Työttömiä ja työtävieroksuvia ei sitten osata edes epäilläkään. Lienevät vain tyytyväisiä kun saa rahaa tekemättä mitään tässä maassa. Se kait tarkotus tuollakin on. Ihan kuin tässä maassa olisi edes tarvetta? Nekin jotka lähti sotaa pakoon piti olla niitä tähän maahan jäädessä ja töihin mennessä sitä "kunnollista ja mukavaa sakkia"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä uutinen! Tällä keinolla voitaisiin seurata mahdollisia terroritekojen suunnittelua ja paljastaa siinä samalla enemmän kuin yksittäisen tekijän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa erittäin tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia. Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Pohjois-Lapissa.

Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Kemijärvi, Salla ja Muonio.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työttömät sylkykuppina

303 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömät sylkykuppina

Ei ole kuitenkaan sinultakaan liika vaadittu yrittää ymmärtää yksi ihan yksinkertainen seikka. Maksan korkeita veroja. V... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image