Kotimaa

HS: Kirkko ei suostu siirtämään arkipyhiä

Kotimaa 9.11.2015 19:16 | Päivitetty 9.11.2015 20:26
STT

Kirkko suhtautuu yhä kielteisesti siihen, että arkipyhät kuten loppiainen ja helatorstai siirrettäisiin pysyvästi viikonloppuun, uutisoi Helsingin Sanomat. Lehden tietojen mukaan palkansaajien keskusjärjestöjen puheenjohtajat keskustelivat asiasta arkkipiispa Kari Mäkisen kanssa maanantaina. Arkipyhien siirtäminen viikonloppuun ei onnistu ilman kirkkoa.

Valtioneuvosto kertoo, että hallituksen kiistelty työelämäesitys lähtee keskiviikkona lausuntokierrokselle viikko alkuperäisestä aikataulusta jäljessä.

Hallituksen mukaan työmarkkinajärjestöillä on edelleen mahdollisuus pyrkiä yhteiseen sopimukseen. Odotukset tästä ovat hieman kasvaneet, valtioneuvosto kertoo tiedotteessa.

Hallituksen suunnitelmana on muun muassa heikentää sairausajan palkkaa, pidentää työaikaa sekä leikata lomarahoja. Tarkoitus on parantaa Suomen kustannuskilpailukykyä.

Työelämää koskevien lakien piti alun perin olla voimassa toistaiseksi. Syyskuun lopussa paketin sisältöä kuitenkin muutettiin ja kerrottiin, että lait pannaan toimeen määräaikaisella lainsäädännöllä kolmeksi vuodeksi.

Työmarkkinajärjestöt neuvottelevat parhaillaan omasta esityksestään. Järjestöt yrittävät saada esityksensä valmiiksi tämän kuun loppuun mennessä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kirkkoko meillä määrää siitäkin, millaista kalenteria meidän tulee noudattaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kirkko ja sen päättäjät, liityn kirkkoon uudestaan, kun pitävät juhlapyhistä kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mäkinen sallii homoavioliitot ja varmaan ihan kirkossa siunattuna. Arkipyhien siirto ei sitten muka onnistu, vaikka loppiainen ja helatorstai on jo kertaalleen siirretty lauantaille. Onkohan Mäkinen nyt tekopyhä arkipyhien tiimoilla?

P.S. Eroaisin heti kirkosta, mutta vaimo ei salli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos on niin, että vaimo ei salli miehensä erota kirkosta, niin siinä tapauksessa on erottava myös vaimosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arkipyhät joutaisi poistaa kalenterista kokonaan. Siis poistaa täysin eikä siirrellä mihinkään. Nykyajan 24/7 yhteiskunta ei tarvitse kirkollisia höpötyksiä ollenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, kirkko! Vaikka en ole kirkon jäsen, kannatan arkipyhien jättämistä ennalleen. Ei kaikkea tarvitse uhrata kulutuksen ja markkinoiden alttarille... Suomi on ns. kristitty maa, vaikka sitä ei nykyisin kyllä erota mistään muusta kuin kylien keskellä olevasta kirkosta, jonka ovesta ei taida kovinkaan moni kulkea kuin häissä ja hautajaisissa. Juhlapyhinä ois syytä sulkea kaikki muutkin voittoa tuottavat foorumit kauppojen lisäksi.. Tuskin kukaan viinatuskaankaan kuolisi, jos ravintolat ja pubit ois sunnuntaisin suljettu... Ja vois opetella vaikka puuronkeittoa kotona, jos pitzeriat ja pikaruokalatki viettäisi lepopäivää... Tai ehkä ihan lenkillä pyörähtää, tai vieraisilla - jos vielä muistaa, mitä muuta voi tehdä kuin tuijottaa kuvaruutuja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ilman kirkon suostumusta? Kirkolla ei ole valtaa suomessa. Hallitushan kyllä voi siirtää arkipyhät jos niin haluavat, mutta jonkin takia pelkäävät kirkkoa enemmän kuin kansalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Väärin, kyllä kirkolla on valtaa. Vievät hautapaikatkin ennen aikojaan, vaikka on ollut joillain elinikäisiä hautapaikkasopimuksia..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa kirkko nyt tinkisi työtä tekevien ja kirkollisveroa maksavien eteen edes sen verran, että siirtäisi turhat arkipyhät pois haittaamasta ihmisten normaalia elämää. Kirkolla ei pitäisi olla yhteiskunnallista (piilo)valtaa a) määrätä työmarkkinoista; b) määrätä ihmisten elämästä ja sen rytmistä; c) vaikeuttaa yhteiskunnan elämää turhilla höpöpäivillä. Viikossa on jo yksi lepopäivä, sunnuntai. Eikö se riitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisihän nyt Mäkisen suostua arkiåyhien siirtoon, kun muutenkin menee nykyajan mukaisesti ja kannattaa sukupuolineutraalia avioliittolakiakin. Mitenkäs nyt on niin vanhoillinen ettei kannaa suunniteltua arkipyhien siirtoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Lahtari haikailee 100 vuotta vanhoja ihania lahtiaikoja, silloin sai lain nojalla hävittää väärinajattelijoita. Lue lisää...
Piti olla sovinto!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

25.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image