Kotimaa

HS-gallup: SDP säilyttänyt paikkansa suosituimpana puolueena

Kotimaa 17.5.2018 2:37 | Päivitetty 17.5.2018 3:02
STT

Suurin oppositiopuolue SDP on pitänyt kärkipaikkansa Helsingin Sanomien tuoreimmassa gallupissa. Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, saisi SDP 21,2 prosenttia äänistä. Toiseksi eniten ääniä saisi kokoomus, jota äänestäisi 20,5 prosenttia.

Kolmanneksi suosituin puolue on edelleen keskusta 15,7 prosentin kannatuksella. Neljättä sijaa pitää hallussaan vihreät 14,2 prosentin kannatuksella.

SDP kiri kokoomuksen ohi HS:n edellisessä gallupissa. Vielä maaliskuun gallupissa kärkipaikkaa piti kokoomus.

Tuoreimman gallupin toteutti Kantar TNS 16. huhtikuuta-11. toukokuuta. Kyselyyn vastasi reilut 2 400 ihmistä. Virhemarginaali on noin kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Muutokset puolueiden kannatuksissa olivat hyvin pieniä, enimmillään alle puolen prosenttiyksikön suuruisia, verrattuna edelliseen mittaukseen. Suhteessa eniten laski perussuomalaisten kannatus. Kannatus laski 0,4 prosenttiyksikköä ja vajosi alle kahdeksaan prosenttiin (7,7 prosenttia). Puolue on kuudenneksi suosituin.

Viidenneksi suosituin on vasemmistoliitto 8,7 prosentin kannatuksellaan. RKP:tä äänestäisi nyt 4,4 prosenttia ja kristillisdemokraatteja 3,8 prosenttia. Hallituksessa olevia sinisiä äänestäisi 1,7 prosenttia.

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Suomen nousukausi on rakennettu Suomalaisten työläisten selkärangasta .Suomen perheiltä on leikattu elämisestä kaikki mahdollinen .Lapsilta viety mahdollisuus harrastamiseen ja koulutukseen .Vaatteita ei ole varaa ostaa ja terveydenhoitoa melkein mahdoton saada .Erikoislääkärille pääsyt evätty kunnissa .Vanhukset eivät pysty ostamaan lääkkeitään ja elävät nälässä ja huonossa hoidossa .Ihmiset jotka tehneet töitä 49/50 vuotta eivät koskaan ole saaneet tukia ,niin heidän eläkeindeksinsäkin on leikattu !! Tämä lista on loputon ja tärkeä .Voiko kukaan enää äänestää hallituspuolueita Eduskuntaan ! Minä en ainakaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpo on nyt tiukilla kun ei halua hallitukseen Perussuomalaisia eikä missään tapauksessa SDP,:tä .
Hallituspuolueiden valinta onkin lipsahtanut pois Orpolta ja Kokoomuksella .Ja kokoomus jää oppositioon .Paavo tulee myös Eduskuntaan ja hänellä suuri kannattaja joukko takanaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP populistiset veroesitykset varmasti miellyttävät monia mutta lopulta kaikki robin hood verot lankeavat tavallisten kansalaisten maksettavaksi. Tämä näkyy esimerkiksi kallistuvina hintoina ja muina kustannuksina. Näin kävi juuri Kataisen hallituksen jälkeen jossa inflaatio söi nopeasti tehdyt indeksikorotukset. Vaikuttaa siltä että demareiden kannattajat ovat vain iloisia luvatuista satasista välittämättä mitä muuta taloudessa tapahtuu.
Sipilän oikeustohallituksen aikana inflaatio on sentään pysynyt maltillisena jolloin ostovoima ei ole heikentynyt niin pahoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunhan demareilta tulee lisää näitä "palkat siirretään työnantajilta yhteiskunnan maksettavaksi" -avauksia niin kannatus kyllä tippuu tuosta.

Ihan turha alkaa esittää idoita jotka on suoraan kuin kokoomukselta tai vihreiltä, sieltä ei lisää ääniä tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hesarin "gallupeissa" Keskustan kannatus on noin 15 % ja Ylellä 17 %. Hesarin "gallupissa" ei varmaan kysellä KehäYkkösen "väärältä" puolelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä näissä tutkimuksissa noudatetaan ihan samoja päteviä perussääntöjä otoksen suhteen. Kannattaa hieman perehtyä tilastoteteen alkeisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susanna Koski varmisti demareiden vaalivoiton. Kuka uskaltaa äänestää Kokoomusta, jos vaarana on äänen meneminen Koskelle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toistaiseksi ei kuitenkaan Suomessa äänet mene kokonaan toiseen vaalipiiriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kok/kesk sulle mulle nähty. Ja jatkuvat leikkurit kaikille paitsi rikkaille. Ei yllätä tämä kalluppi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei väliä vaikka onkin suosituin, tärkeintä olisi ettei pääse tekemään päätöksiä. Silloin nousu jatkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ero tulee kasvamaan, kiitos kosken ja hjalliksen kaltaisten toimista. katsokaapa mittaus kuukauden kuluttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä koski on toiminut? Puolessa vuodessa ehtii joka puolueessa riviedustajat puhua löysiä sen kun kerkiää.

Sen sijaan Rinteen möläykset ja vanhat teot on paljon merkittävämpiä.

Jos epäonnistuu taloyhtiön asioiden tai matkalaskujen hoidossa ei paljoa pääministeriksi ole uskottavuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Poika ei halua mennä armeijaan

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image