Kotimaa

Mainos

HS: Ehdokkaiden rikostaustat liittyvät usein väkivaltaan - pe­rus­suo­ma­lai­sil­la selvästi suurin osuus syytteistä

Helsingin Sanomien selvityksen mukaan kuntavaaleissa ehdolla olevat ovat hieman nuhteettomampia kuin Suomen väestö keskimäärin. KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 1.4.2017 10:33
STT, Kaleva

Jos kuntavaaliehdokas on joutunut oikeuden eteen, hän on ollut siellä todennäköisimmin epäiltynä pahoinpitelystä tai muusta henkeen ja terveyteen kohdistuvasta rikoksesta, kertoo Helsingin Sanomien laaja selvitys.

Lehden mukaan toiseksi yleisin syy joutua käräjille ovat rattijuoppoudet ja törkeät rattijuoppoudet.

Tarkastelun kohteena oli 10  169 kuntavaaliehdokasta ja heitä vastaan nostetut rikossyytteet kaikissa Suomen käräjäoikeuksissa. Selvitys kohdistui 28 suureen kuntaan.

Selvityksessä löytyi yhteensä 544 syytettä, jotka on nostettu nykyistä kuntavaaliehdokasta vastaan käräjäoikeudessa kuluneen valtuustokauden aikana.

Ehdokkaiden määrään verrattuna syytteitä saaneiden luku on pieni eli noin neljä prosenttia tutkitusta joukosta, HS kirjoittaa. Ehdokkaat ovat hieman nuhteettomampia kuin Suomen väestö keskimäärin.

Ehdokkaiden ja muun kansan välillä on kuitenkin se iso ero, että useimmiten oikeuteen joudutaan rattijuoppoudesta, mutta ehdokkaiden yleisin syyte on pahoinpitely tai muu väkivaltarikos.

Perussuomalaisilla ylivoimaisesti suurin osuus

Suurin osuus nostetuista 544 syytteestä kohdistui perussuomalaisten ehdokkaisiin.

Lehden mukaan perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaat ovat saaneet noin 28 prosenttia kaikista syytteistä, vaikka heidän osuutensa selvityksen ehdokkaista on 11 prosenttia.

Perussuomalaisten osuus on suuri varsinkin silloin, kun ehdokkaat ovat vastanneet syytteisiin pahoinpitelyistä tai törkeistä pahoinpitelyistä.

Suurimman kuntapuolueen kokoomuksen ehdokkaiden osuus syytteistä on 14 prosenttia, mikä on puolet perussuomalaisten syytteiden osuudesta.

Lehden mukaan toiseksi suurimman kuntapuolueen SDP:n ehdokkaat ovat saaneet 13 prosenttia syytteistä ja keskustaehdokkaat yhdeksän prosenttia nostetuista syytteistä.

Kymmenen prosenttia on mennyt vasemmistoliiton ja seitsemän prosenttia kristillisdemokraattien ehdokkaille.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Kun taas tarhaeläimiä on "vapautettu" luontoon kuolemaan nälkään on punavihreät olleet asialla. Niin myös kun yrittäjien koneista on katsottu öljyletkuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset ovat nyt hallitusvastuun aikana joutuneet luopumaan lähes kaikista äänestäjilleen annetuista lupauksista ja siksi on varmasti ollut vaikeaa löytää vetovoimaisia ehdokkaita listoille. Näin vähemmän poliittisia merittejä omanneet ehdokkaatkin ovat päässeet listoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On yleisesti tiedossa oleva asia: pahimmat rikolliset istuvat eduskunnassa ja kuntapolitiikassa. Jotakin on suomalaisessa yhteiskunnassa pahasti pielessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdokkaiden rikosrekisterit pitäisi saada vaikkapa vaalikoneiden yhteyteen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Linnanmaan prisman parkkialue, sakot!

Parkkialueella on omistaja. Se laatii säännöt omalle alueelleen. Mikä siinä hiertää? Lue lisää...
Hankaluuksia

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.3.

Naapurit

20.3.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image