Kotimaa

Mainos

Homopareja vihkinyt pappi uskoo saavansa ran­gais­tuk­sen: "Tästä on tullut ar­vo­val­ta­ky­sy­mys"

Helsinkiläinen pappi Kai Sadinmaa vihki maaliskuussa kaksi samaa sukupuolta olevaa paria avioliittoon. Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli käsittelee hänen selvitystään huhtikuun lopussa. KUVA: MEERI UTTI
Kotimaa 8.4.2017 5:00
Markku Uhari

Samaa sukupuolta olevia pareja vihkinyt pappi Kai Sadinmaa arvioi, että Helsingin tuomiokapituli tulee antamaan hänelle rangaistuksen.

- Voi olla, että tästä on tullut myös arvovaltakysymys. Piispat ovat olleet niin korkealla profiililla estämässä pappeja, että he eivät vihkisi, Sadinmaa kommentoi Lännen Medialle.

Hän uskoo, että hänet tullaan irtisanomaan määräajaksi pappisvirasta.

- Minun on vaikea nähdä sitä, että he eivät minua rankaisisi. Jos he eivät rankaise, niin silloinhan se on avoin valtakirja kaikille papeille vihkiä.

Sadinmaa kertoo, että hän aikoo vihkiä myös jatkossa samaa sukupuolta olevia pareja, jos häntä pyydetään.

Lännen Media kysyi evankelis-luterilaisen hiippakuntien tuomiokapituleista, onko uusia tapauksia tullut vireille sukupuolineutraalin avioliittolain astuttua voimaan.

Ainoastaan Sadinmaan tapaus on huhtikuun ensimmäisen viikon loppuun mennessä vireillä. Sadinmaa vihki kaksi paria Vihdoinkin vihille -tapahtumassa Helsingissä samana päivänä, kun laki maaliskuun alussa muuttui.

Hänestä kanneltiin Helsingin tuomiokapituliin samalla viikolla.

Jos pappi vihkii samaa sukupuolta olevan parin avioliittoon, liitto on nykylain mukaan juridisesti laillinen.

Evankelis-luterilainen kirkko voi kuitenkin rangaista pareja vihkineitä pappeja, koska kirkko ei salli samaa sukupuolta olevien avioliittoon vihkimisiä.

Sadinmaa kertoo, että hän jättää tuomiokapitulille oman selvityksensä asiasta ensi viikolla. Hänen mukaansa tuomiokapituli käsittelee hänen tapaustaan huhtikuun 26. päivänä.

Helsingin tuomiokapitulin lakimiesasessorin Ritva Saarion mukaan Sadinmaan tapaus on edelleen valmistelussa. Saario ei osaa arvioida, millaisia selvityksiä asian tiimoilta tullaan tekemään, eikä hän sen vuoksi ota kantaa tarkkoihin aikatauluihin.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Kesä on vihkimisen sesonki, silloin lisääntyy myös homoparien vihkiminen. Eikä kaikkien pappien tarvitse vihkiä, kun yksi riittää. Asia kyllä hoituu. Ev.lut. kirkon päättäjillä ja työntekijöillä kyllä riittää pähkäiltävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö hän tiedä kansanviisaus sanoo, "kenen leipää syöt sen lauluja laulat."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastoin työnantajan ohjeita ja määräyksiä tekevät työntekijät joutaa etottaa pysyvästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ko, pastori uskoo tulevaan rangaistukseen. Hyvä, että edes johonkin, mutta tarvinneeko sitä lehden palstoilla vuodattaa, kun on toiminut vastoin työnantajan määräyksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahaton ei lähde lääkäriin

Ei kai tuo mikään uutinen enää ole.Lääkekorvauksien omavastuun noustessa yksikertaisesti ei ole varaa lääkkeisiin,koskee... Lue lisää...
paksu pertta

Jari ja sarjakuvat

Jari

25.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image