Kotimaa

Mainos

Hoitajien Superin hallitus antoi valtuudet työ­tais­te­lu­toi­miin tarvittaessa

Kotimaa 1.2.2018 15:49 | Päivitetty 1.2.2018 17:15
STT

Hermopeli kovenee julkisen puolen ja palvelualojen neuvotteluissa. Tuhti nippu erityisesti julkisen sektorin ja palvelualojen työehtosopimuksia meni umpeen kuun vaihteessa.

Lähi- ja perushoitajaliitto Superin hallitus päätti tänään, että tarvittaessa voidaan aloittaa työtaistelutoimet, jos neuvottelut eivät etene.

Neuvotteluissa Super tavoittelee edelleen selkeitä palkankorotuksia julkiselle ja yksityiselle sektorille sekä lomarahaleikkausten kompensoimista julkisen sektorin työntekijöille.

- Tavoitteena on myös koulutettujen hoitajien oma sopimus, jolla voitaisiin paremmin korjata alan epäkohtia, Superin tiedotteessa todetaan.

"Järjestöt alkavat valmistautua työtaistelutoimiin"

Liittojen hallintoja on tänään ollut laajasti koolla. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n hallitus päätti aloittaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon kunta-alalla ensi maanantaina kello 6 alkaen.

Kiellon ulkopuolelle rajataan kunta-alan sopimusten viranhaltijat, perhepäivähoitajat ja maatalouslomittajat. Kiellon ulkopuolelle on rajattu myös työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset yleistä turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole mahdollista siirtää myöhemmäksi.

Tiedotteessa JHL:n toimialajohtaja Håkan Ekström sanoo, että jos viikonloppuna neuvotteluissa ei päästä kunnolla eteenpäin, alkaa valmistautuminen työtaistelutoimiin ylityö- ja vuoronvaihtokieltojen lisäksi.

Myös Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön Jukon mielestä julkisen sektorin neuvotteluissa on edistyttävä viikonloppuna. Jukon hallitus käsitteli neuvottelutilannetta tänään.

- Jos neuvottelut jumittavat, alkavat järjestöt valmistautua työtaistelutoimiin, Jukon tiedotteessa todetaan.

Jukon hallitus kokoontuu seuraavan kerran ensi viikon perjantaina ja päättää silloin mahdollisten neuvottelutulosten hyväksymisestä tai hylkäämisestä.

Juko pitää hyvin huolestuttavana, että julkisella sektorilla neuvottelutulokset jäivät syntymättä sopimusten voimassaoloaikana. Kunta-alan, kirkon, valtion, yliopistojen ja Työterveyslaitoksen sopimukset päättyivät kuun vaihteessa. Julkisella puolella lomarahaleikkaukset ovat hiertäneet pahasti neuvotteluissa.

Ylityökielto myös Pamilta

Jo eilen varmistui, että myös Palvelualojen ammattiliiton PAMin isoilla sopimusaloilla ratkaisut menevät ainakin ensi viikkoon. Tänään PAM julisti ylityökiellon kiinteistöpalvelualalle vauhdittaakseen kiinteistöpalvelualan työehtosopimusneuvotteluja. PAMin mukaan aiemmin päivällä Kiinteistötyönantajien esitykset työehtosopimuksen heikennyksiksi saivat työntekijät lähtemään kolmesta työpaikasta ulosmarssille.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Missä Akava? EK:n juoksupoikana? Kyllä hävettää olla akavalainen. Saisiko liittyä AKT:hen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Koska Juha Sipilä on tehnyt noin valtavan paljon Suomen työttömien hyväksi - hän on suorastaan antanut kaikkensa - on me... Lue lisää...
Kansalta kaunis kiit...

Jari ja sarjakuvat

Jari

22.2.

Naapurit

23.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image