Kotimaa

Mainos

Hir­ven­met­säs­tä­jät kohtasivat susia tällä kertaa Rautavaaralla – metsästäjä ampui häntä kohti tulleen suden

Poliisi oli saanut ilmoituksen, jonka mukaan sudet olivat raadelleet hirvikoiran hengiltä. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 29.10.2017 11:09 | Päivitetty 29.10.2017 11:20
STT, Kaleva

Itä-Suomen poliisi tutkii Rautavaaralla Pohjois-Savossa tapahtunutta suden ampumista. Hirvenmetsästyksessä ollut mies ampui suden lauantaina ennen puoltapäivää, kun eläin oli metsästäjän mukaan tullut häntä kohti.

Susi löytyi myöhemmin kuolleena ampumapaikan lähistöltä.

Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan sudet olivat raadelleet hengiltä metsästyksessä mukana olleen hirvikoiran. Paikalle saapunut metsästäjä kertoi ampuneensa ilmaan karkottaakseen koiran kimpussa olleet useat sudet, minkä jälkeen yksi niistä oli lähtenyt tulemaan miestä kohti.

Rajavartiosto kertoi puolestaan lauantaina, että Kuhmossa ammuttiin susi hirvenpyynnin yhteydessä. Metsästäjä kertoi suojelleensa koiraansa. Viime viikonloppuna sudet tappoivat hirvikoiran metsätyksen yhteydessä Nivalassa.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Jumala on asettanut ihmisen eläinten yläpuolelle, se sanotaan Raamatussa, ja sitä on syytä myös puunhalaajien ym viherluontoihmisten kunnioittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki muutkin sujet pitäisi siirtää kehä kolmosen sisäpuolelle. Arkadianmäki on jo täynnä petoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rautavaaralta löytyi myös pantasusi kuolleena. Jo kolme sutta kuollut tutkintaan johtavissa tilanteissa Rautavaara-Kuusamo -seudulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosikymmeniä on pärjätty hyvin rinnakkain suden kanssa. Viime vuosina Luonnonvarakeskus on alkanut kasvattaa kantaa väkisin ja keinotekoisesti ja sen seurauksena alkaa tulla tuhoja. Syyttävän sormen ei tulisi kohdistua koiran omistajiin vaan LuKeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äijiä ärsyttää sudet, karhut ja varmaan ahmatkin, koska ne on niitä metsien kunkkuja. Ängetään niiden reviireille ja sitten muka ihmetellään, että niihin törmätään. Pölijää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pöljä ihminen jolla ei ole luontaisia konsteja pitää reviiriäänsä on keksinyt kaikenlaisia laitteita joilla se on kehityskulkunsa aikana pystynyt säilymäänj, aseet, tulenhallinta, talot ja tuotanto, jopa media!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komppaan. On jo aika huolestuttavaa kun ihmiset ovat jo näin vieraantuneita luonnosta eikä asuta edes kehä-3:n sisäpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ymmärtäisit köyhyytesi, niin selviäisi sullekin, miksi Kehä III:n ihmiset ymmärtääki asioita teitä junnteja paremmin.
Todistit taas sen asia kommentillasi ja kiitos siitä, että myönnätte olevanne avuttomia luonnosta vieraantuneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poronhoitoalueen ulkopuolella on vuotuinen 40 suden kiintiö, johon susikiintiöön luetaan mukaan eri tavoin henkensä menettäneet sudet. Eli talven lupapyyntiin jää vähemmän kaatolupia käytettäviksi kuin tuo 40. Esim. tämä Rautavaaran kaato luetaan pois 40:n kiintiöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelottaa susien puolesta, miten säilyvät hengissä jos kukaan ei syötä niille Marjoja jatkossa? Karhu on vaarallisempi otus, se osaa poimia marjat itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun, katselee luonto-ohjelmia kaupunkiluonnosta esim. keskieuroopan- tai Kanadan kaupungeista, niin öisin, keskellä kaupunkia liikkuu susia ja karhuja mutta, ei siellä ole samanlaista hysteriaa kuin täällä! Mitähän tapahtuisi jos Helsingin keskustassa tehtäisiin karhu havainto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka paljon näitä susia oikein on? Mehän olemme tulleet vuosikymmenet susien kanssa toimeen oikein hyvin, niin miten nyt tämmöistä, että viikoittain useampi tapaus? Onko aikaisemmin kuitenkin ollut niin, että susi joka on tullut ihmisen lähistölle, niin ne on kaadettu ilman sen suurempia lupahakemuksia Brysselistä? Ja hyvin on toiminut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä susia täällä perukassa kaatuu ilman mediamölyä. Terveet sudet eivät ihmisten pihoille eksy. Niin ja hirvenlihoissa on talot pysyneet tällä kylällä jatkosotasyksystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivopuistoon voitaisiin viedä muutama susi hesalaisille ällisteltäviksi,olisi niilläkin jotain tekemistä paremman "puutteessa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näytille Hesaan, ehdottomasti. Kaikki kippurahäntäiset, pystykorvaiset. keltaset, haukkuvat monenkokoset ja näköset uljaat metsien takkuturkit. Viheriät saisivat kantaa niille ruokaa ja helliä niitä. Olisi Suomen susikanta turvattu ja muu maa voitaisiin vapauttaa turhasta suojelupolitiikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt karsimaan noita petoja! Pelleilyksi mennyt tämä petopolitiikka. Todellisuus ja tilastot elukkamäärissä eivät kohtaa. Pedot ei kuulu ihmisen elinpiiriin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)
Mainos
Mainos

Uutisvirta

104
Mikä ihme meni pieleen 35 vuotta sitten? Sekä suomalaisten koulutustaso että älykkyys kääntyivät laskuun
77
Ely-keskus: Pohjantien sillat eivät kestäkään raskaita kuormia – siltaremontti voi viivästyä 2–3 vuotta ja lisäkustannuksia tulee
47
Lindström Ylellä: Oikeus opiskella työttömyysetuudella eduskunnan käsittelyyn maaliskuussa
40
Tyrnäväläisen muistisairaan omainen epäilee vilppiä kotiäänestyksessä – Vaalilautakunta: kaikki sujunut ohjeistuksen mukaan
36
Suomella ei ole Norjan aikeita kieltää turkistarhausta – eläinten vedensaantiin tulossa uutta
31
Kukkonen ei hätkähdä kohinaa ympärillään – "Isossa kuvassa vain hyvä asia"
29
Hanna Sarkkinen juhli Forbesin listalle pääsyä syömällä piiraan Lidlin parkkipaikalla – "Iso ja häkellyttävä huomionosoitus"

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi keskiyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Muonio ja Kittilä lumisateen ja pöllyävän lumen vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Lopettakaa jo Väyrysen kannattajat

270 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Väyrynen hurjassa nousussa

Väyrysen kannatus verrattuna Vanhasen kannatukseen on jo sitä luokkaa, että presidentinvaalista on tulossa Sipilälle neu... Lue lisää...
kansa neuvoo

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.1.

Naapurit

23.1.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image