Kotimaa

He­vo­sen­li­ha­löy­döt ehkä vain jäävuoren huippu

Kotimaa 27.2.2013 14:58
STT

Hevosenlihakohu saattaa olla vain jäävuoren huippu, arvioi Kuluttajaliitto. Myös Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta arvioidaan, että ruokahuijaukset ovat lisääntyneet viime vuosina.

Asiantuntijoiden mukaan huijauksia tehdään taloudellisen hyödyn takia.

– Moni välikäsi haluaa päästä mahdollisimman pienillä kustannuksilla ja suurilla voitoilla, arvioi Kuluttajaliiton elintarvikeasiantuntija Annikka Marniemi.

Hänen mukaansa kilpailu on kovaa elintarvikesektorilla.

Eviran luomu- ja rajavalvontayksikön johtajan Kyösti Siposen mukaan elintarvikkeiden valvontaa joudutaan miettimään nyt tarkemmin.

– Kuluttajien terveys on uhattuna, jos puhtaan voiton tavoitteluun käytetään laittomia keinoja, Siponen sanoo.

Hevosenlihaa on löydetty useista elintarvikkeista ympäri Eurooppaa. Viimeksi tänään Jokioisten Leipä ilmoitti vetävänsä myynnistä lihapiirakoita hevosenlihaepäilyn vuoksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hesarissa uutisoitiin, että Islannissa hevosenliharatsiassa tavattiin lihapiirakkaerä, jossa ei ollut lihaa lainkaan.Siis ei mitään lihaa, ei edes hevosenlihaa! Kuitenkin tuotteen pakkauksessa ilmoitettiin lihapitoisuudeksi 30 prosenttia.
Toisin sanoen kuluttajaa viilataan linssiin, kusetetaan, pannaan halvalla jne. todenteolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikihan monessa muussa tuotteessa käytetään halvempia aineis osia tuotteen jatkamiseen .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset koulut ostavat Euroopasta halvimmalla saatavan lihan ja muun ruoan. Pienet koululaisemme syövät siis Euroopan jäteruoan :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö mikään taho tarkistaisi elintarvikkeiden lisä-aine pitoisuuksia ja niiden aiheuttamia terveyshaittoja???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli firmojen omistajatkaan ei näköjään tiedä, mitä heidän edustamansa tuotteet sisältää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö huijaus oo rikollista toimintaa? No eipä tietenkään kyllähän kuluttajaa saa huijata mutta jos kuluttaja huijaa niin miten kuluttajan käy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkistakaa samalla koululaisten aterioiden lihapitoisuudet, sielläkin on säästöt jyllänneet vuosikausia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisten ruokatalojen "tuotekehitys" on sitä, että mietitään kuinka saadaan säästettyä mahdollisimman paljon ko. ruuan sisältämää kalleinta raaka-ainetta. Mikäli ihmisten maku- ja tuntoaisti voitaisiin poistaa yhtälöstä, niin valmistajat varmasti - maan tapaan ilman omatunnonvaivoja - lapioisivat tuotteisiinsa vaikka hiekkaa! Esim Suomalaiset kinkut on pilattu täysin jatkamalla niitä jauhoilla ja vedellä, minkä parhaiten erottaa siitä, että tuotteiden proteeinipitoisuus on huonoimillaan alle 15%. Kunnon rehellisessä lihatuotteessa proteiinipitoisuus on 20% ja ylikin. Saa siinä sitten syyttää, että lihansyönti aiheittaa paksusuolensyöpätapausten lisääntymistä, kun lihatuotteet ovat täynnä kaikkea muuta kuin lihaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessakin näitten suurten toimijoiden valmisruoka on täyttä moskaa. Joskus aikoinaan sitä saattoi syödäkin, mutta ei enään. Eineet, salaatit jne. ovat höystetty kaikenmaailman ihmeellisillä soosseilla, majoneesillä joka ei ole majoneesia nähnytkään, ymv. Itse "ruokaa" niissä ei ole voiton tavoittelemiseksi kuin nimeksi jos sitäkään, vaikka kuinka olisi "äitien tekemää"......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kauhiaa kun eineksistä on kaiken moskan lisäksi löytynyt ihan kunnon lihaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

rikolliselle toiminnalle elintarvikealalla on saatu luotua otolliset olosuhteet...sitähän varten meillä on korruptoituneet päättäjät ja vetelät virkamiehet. Asiaalle ei todellakaan tarvitse enää mitään tehdä, homma on saatu toimimaan niinkuin suunniteltu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siihen tuskin asiantuntijaa tarvitaan, että osaa päätellä huijauksia tehtävän taloudellisen hyödyn vuoksi...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terve teille. Syökää vain puhtaista raaka-aineista itse tehtyä kotimaista lähiruokaa niin tiedätte mitä saatte syödäksenne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En luule vaan tiedän. Nautaa ja Ylämaan karjaa sekä lammasta saa suoraan luomutiloilta. On taatusti puhtaampaa ruokaa kuin tuontihevonen.

Ja eikö se nyt ole aika merkillistä, että USA:n hevosista tehtiin lemmikinruokaa, mutta se on kielletty vuoden 2007 jälkeen, kun syöpätapauksia on niin paljon. Suurin osa USA:n hevosteurastamoista on suljettu ja hevosia viedään sieltä nyt kanadaan ja Meksikoon.

Kanadassa on kuusi hevosteurastamoa, joista suurin osa tuotteista lähtee vientiin Eurooppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja mitkä lisäainemäärät kulkeutuvatkaan sisuksiimme? Ei ihme, että suolistokivut lisääntyvät!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

115 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image