Kotimaa

Helsingin hotelleissa on vielä tilaa, mutta hinnat ovat pompanneet

Kotimaa 12.7.2018 16:33 | Päivitetty 12.7.2018 17:09
STT

Valtaosaan Helsingin hotelleista on vielä saatavilla huoneita Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisen ajalle.

Huippukokous on tuonut hotellihuoneille kysyntäpiikin, mikä näkyy huoneiden hinnoissa, jotka ovat selvästi korkeammat kuin vaikkapa viikkoa myöhemmin. Useimmissa hotelleissa hinnat ovat kaksinkertaiset tai lähellä sitä, joissakin jopa kolmin- tai nelinkertaiset.

STT:n haastattelemien hotelliketjujen johtajat muistuttavat, että Helsingissä on viime vuosina järjestetty osallistujamäärältään paljon suurempiakin tapahtumia. Esimerkiksi suuret konsertit tai urheilutapahtumat tuovat kaupunkiin kymmeniätuhansia vieraita.

Poikkeuksellista on nyt lähinnä se, kuinka lyhyellä varoitusajalla järjestelyt on pitänyt tehdä.

- Yleensä tällaiset tuhansien taksien konferenssit tiedetään vuosia etukäteen. Tämä kuitenkin järjestettiin kahdessa viikossa, sanoo Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja Laura Tarkka.

Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluvat muun muassa Helsingin ehkä tunnetuin luksushotelli Kämp sekä keväällä avattu St. George, jota on pidetty Trumpin mahdollisena yöpymispaikkana.

Heinäkuu tyypillisesti liikematkailun osalta vuoden hiljaisinta aikaa

Pääkaupunkiseudun majoituskapasiteetti kestää mainiosti parituhatta vierasta, jotka tapaaminen tuo Helsinkiin. Varsinkin kun nyt eletään heinäkuuta, joka on liikematkailun osalta vuoden hiljaisinta aikaa.

- Joitakin hotelleja on täynnä. Mutta kyllä Helsinkiin vielä mahtuu, kertoo Scandic Hotelsin toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

- Tässä liikkuu kuitenkin vain noin 20-25 prosenttia koko kapasiteettimäärästä lisäruiskeena tähän normaalikysyntään, sanoo Sokotelin toimitusjohtaja Jarkko Härmälä.

Hotelliketjut pitävät yleisesti ottaen hienona, että Helsinkiin saadaan kesken lomakauden kysyntää piristävä tapahtuma, joka tuo kaupungille myös kansainvälistä näkyvyyttä.

Vaikka järjestelyjä on vaadittu ja joitakin varauksia on jouduttu siirtämään, ei Tarkan mukaan kukaan majoitusta ehdottomasti tarvitseva asiakas ole jäänyt ilman huonetta.

- Kaikki on kontaktoitu henkilökohtaisesti ja jos on välttämätön majoitustarve sille ajalle, se on pystytty järjestämään.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

102
Omaiset ilmoittivat palvelukoti Fregatin kuumuudesta aluehallintoviranomaiselle – työntekijöiden mukaan ilmastointi temppuili jo keväällä
68
Sähköauto on jo nyt varteenotettava vaihtoehto – ykkösautoksikin Lukijalta
66
Tulevatko junat kulkemaan Suomessa 300 km/h? – "Maksiminopeus on tällä hetkellä 220 kilometriä tunnissa"
38
Poliisi pysäytti ajo-oikeudetta ajaneen huumekuskin Hailuodossa
15
Suuryhtiöt mullistivat majoitusmarkkinat – "Toimet markkinajohtajaa vastaan mahdollisia"
12
Sudet veivät farmarilta 22 lammasta Vihannin Alpuassa – sähköaita ei pidätellyt susia
9
Oulussa uinninvalvojille riittää hommia, mutta häiriökäyttäytymiseen ei juuri tarvitse puuttua – "Oululaiset osaavat pääsääntöisesti käyttäytyä hyvin"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Sadevaroitus: Maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa voi sataa iltapäivällä rankasti, yli 20 mm tunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa kehittyy iltapäivällä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan pohjois- ja itäosassa sekä Ahvenanmaan, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

takaa-ajon mielekkyys?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Arvokeskustelua köyhyydestä

Olet jälleen väärässä. Köyhyyden ei pidä näkyä sen vuoksi että köyhä olisi muille varoittava esimerkki. Sen pitäisi näky... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image