Kotimaa

Mainos

Hei­kin­har­jus­sa vieraillut Sipilä: "En todellakaan halua rahaa"

Pääministeri Juha Sipilä vieraili Heikinharjun vastaanottokeskuksessa lauantaina. KUVA: Peura Pekka
Kotimaa 5.9.2015 17:38
Mirja Niemitalo

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ei aio ottaa vuokraa Kempeleen kodistaan, jonka hän antaa turvapaikanhakijoiden käyttöön.

Julkisuudessa on ehditty epäillä pääministerin hyötyvän taloudellisesti turvapaikanhakijoiden majoittamisesta.

– No en todellakaan tarvitse tai halua siitä rahaa, Sipilä sanoi lauantaina iltapäivällä tutustuessaan Oulussa Heikinharjun täpötäyteen vastaanottokeskukseen.

Ajatus oman kodin tarjoamisesta turvapaikanhakijoille lähti liikkeelle Sipilän puolison Minna-Maarian ehdotuksesta.

– Se oli vaimon ehdotus, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan asiasta keskusteltiin sen jälkeen perhepiirissä ja todettiin, että Kempeleen koti voitaisiin avata turvaa hakeville.

Turvapaikanhakijoiden sijoittaminen omaan tyhjilleen jäävään kotiin on Sipilälle hyvin henkilökohtainen asia. Hänen oma äitinsä tuli aikoinaan Karjalan evakkona Suolahdelta. Ensimmäinen sijoitus oli Tikkakoskelle, myöhemmin Kajaaniin. Sipilä kertoo, että perhepiirissä asiasta on puhuttu paljon, varsinkin isovanhempien vielä eläessä.

– Tämä oli asia, joka vaikutti omaan ratkaisuun. On autettu ennenkin, Sipilä toteaa.

Sipilän mukaan jokaisen suomalaisen on nyt mietittävä, mitä voi tehdä pakolaisten auttamiseksi.

– Tämä oli se meidän perheen ratkaisu, hän toteaa.

Yksityismajoitusta voi Sipilän mukaan pitää varteenotettavana vaihtoehtona, kun kunnilla on tiloista pulaa ja vastaanottokeskukset pursuavat yli äyräiden. Sitä ennen pitää kuitenkin tehdä rekisteröinnit, haastattelut ja asianmukaiset prosessit.

– Sitten tulee tämä kotimajoituksen vuoro, Sipilä sanoo.

Pohjoisesta reitistä on tullut viime päivinä vilkkain maahantuloreitti Suomesta turvaa hakeville pakolaisille. Hallitus käsittelee turvapaikanhakijoiden tilannetta ja sijoittamiseen tarvittavia resursseja tiistaina.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (241)

Nyt kannattaisi Sipilä käyttää järkeä vihdoinkin!! Turvapaikanhakijoiden = rahan perässä tulevien elintasopakolaisten määrä vain kasvaa sitä mukaan mitä enemmän heille lupailet. Suomesta saa ilmaiset asumiskulut, päivän kaikki ruoat ja vielä ostelurahaa käteisenä. Haluamme antaa teille hienot asunnot, asumme itse vaikka kadulla kunhan te saatte asua pääministeritasoisessa asunnossa. Olen usealta Irakilaiselta elinrasopakolaiselta kuullut, että he päätyivät tulemaan Suomeen sen jälkeen kun Sipilä lupasi oman asuntonsa heille. Oli hieno houkutin!! Nyt sitten vaan ihmetellään minne kaikki irakilaiset laitetaan, kun tuskin kaikkia 50 000 majotat asuntoosi? Kannattaisi olla jo hiljaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tässä ole kysymys siitä, haluaako pääministeri vuokrarahat - ne eivät kuulu asiaan. Maahanmuuttoviraston tiedotteessa todetaan, että virasto eikä vastaanottokeskus pysty maksamaan yksityismajoituksen kuluja, majoittaminen on vapaaehtoista.
Näin pitää olla myös pääministerin kohdalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella hieno homma, jos Sipilä luopuu rahastaankin, luulen että pakolaiset arvostavat sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puhdasta POPULISMIA on tuo jos mikään....ei ratkaise mitään......noo...tietenki jos on ylimääräisiä asuntoja jaella asti nii mikäpä siinä......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa paljon autiotiloja ja maaseutu autioituu.. Laitetaan sinne pakolaisii maata viljelemään ja kunnostamaan itselleen tilukset. Maaseutu saa suomessa uutta elämää ja pakolaiset raivaavat kuokalla kuin jussi aikoinaan itselleen elannon ja kodin. Raavaita miehiä suurin osa tulleista joten voimaa riittää raivaamaan pellot ja korjaamaan autiot talot. Vaan kelpaako tällainen elämänmuoto heille? Mahtuvatko kaikki helsinkiin tai suuriin kaupunkeihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Epäilen vain että suurimmalle osalle vaikka Vaalaan sijoitus ei tule kuuloonkaan, kaupunkiin täytyy päästä palvelujen lähelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, herra Sipilä! Oulun seutukuntalaisena ja suomalaisena olen ylpeä päätöksestäsi. Tämä on sellaista arvojohtamista, jota todella kaivataan.

Terveisin: Kaksi asuntoa Oulusta vuoden loppuun mennessä pakolaisille tarjota päättänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pääministeri teki hienon teon luovuttamalla tyhjenevän asuntonsa pakolaisille, joita vaeltaa sankoin joukoin Eurooppaan. Jopa paavi ja meidän arkkipiispamme kehoittivat kaikkia seurakuntia ottamaan tiloihinsa hädässä olevia.Viime sotien aikana suomalaisetkin tottuivat vieraisiin ihmisiin. Oli evakkoja, sotavankeja, inkeriläisiä, kolttia, saksalaisia ym. ainakin täällä Oulun seudulla. Ei ihmiset toisiaan pelänneet. Nyt tuntuu kummalliselta lukea näitä viestejä. Elävätkö nykyajan ihmiset pysähtyneessä umpiossa, tynnyrissä. Tulijoissa näyttää olevan runsaasti nuoria miehiä, ja sehän mahdollistaa moneen. Meidän kannattaisi kiivaasti yrittää kaikin tavoin saada ne sitoutumaan joukkoomme. Rikotaan tynnyrit ja padot ja annetaan virran virrata. Mutta nyt ensin se majoitus kuntoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella vastuutonta toimintaa Sipilältä antaa tämä ilmoitus, joka on levinnyt ympäri maailmaa ja toimii mainoksena sekä vetovoimatekijänä kaikille Eurooppaan pyrkiville! On edesvastuutonta laittaa viestiä maailmalle että kaikki otetaan vastaan ja rahaa annetaan, vaikka tulisit laittomasti rajan yli. Maailmassa on yli 3 miljardia ihmistä, jotka tienaavat alle 2 euroa päivässä. Varmasti huomattava osa maailman ihmisistä haluaisi asua Euroopassa. Porukkaa alkaa kohta tulla Suomeen siihen malliin, että me suomalaiset ollaan täällä sitten vähemmistönä. Luuleeko joku "suvaitsevainen" oikeasti, että Euroopalla on mitään mahdollisuutta selvitä kymmenistä tai sadoista miljoonista siirtolaisista? Ajaudumme kaaokseen samalla lailla kuin monet Afrikan valtiot, joissa kansat vaeltavat ilman kontrollia. Jos tällä mallilla jatketaan, niin kohta voidaankin heittää hyvästit hyvinvointivaltiolle ja sosiaaliturvalle. Kaikki asumistuet, työttömyysturvat, opintotuet ym. tullaan lakkauttamaan kokonaan. Pahimmillaan tällä toiminnalla saadaan aikaan sisällissota Euroopassa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU on selvinnyt tähän mennessä ihan kohtuullisesti jo yli 33 miljoonasta ei-EU:n alueelta tulleesta siirtolaisesta. Valtioliitossamme on yli 500 miljoonaa asukasta ja kokonaisuutena olemme planeetan suurin talous. Ei tänne koko maailmaa tulla ottamaan, sitä eivät kansat hyväksy, mutta muutama miljoonakaan lisää ei Eurooppaa kaada. Eikä varsinkaan 20 Sipilän tyhjillään olevaan asuntoon tulevaa -- joiden majoituksen pääministeri siis itse maksaa ottamatta vuokraa. Siis Sipilä, et sinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja naapurit tykkää..eiköhän nämä päätökset muisteta seuraavissa vaaleissa t. Ex keskustalainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ikinä enää! Ensin Sipilä teki takinkääntötempun ja nyt vielä silmänkääntötempun. Eräänlainen ennätys sekin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (241)
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Lapsella kaksi äitiä ?

Olisin mielelläni ollut kahden äitini kaltaisen naisen lapsi. Lue lisää...
Alkoholisti-isän poi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

18.2.

Naapurit

17.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image