Kotimaa

Hätäkeskus per­hee­ni­säl­le: Otat sä naiselta pataan?

Kotimaa 17.5.2010 16:31
STT

Apulaisoikeusasiamies on antanut hätäkeskuspäivystäjälle huomautuksen asiattomasta käytöksestä hätäpuhelun aikana. Päivystäjä oli kysynyt perheenisältä muun muassa, että "otat sä naiselta pataan". Hän myös tiedusteli miehen ja tämän puolison painoa.

Kuultuaan, että osapuolet ovat samanpainoisia, miespäivystäjä totesi soittajalle, että "No niin, silloinhan se on tasapeli". Perheenisä oli hyvin hämmästynyt kuulemastaan ja ihmetteli, mihin hän on oikein soittanut.

Puhelu liittyi tapaukseen, jossa isä oli joutunut lähtemään lastensa kanssa turvakotiin puolisonsa väkivaltaisuuden vuoksi. Kun mies seuraavana päivänä meni kotiinsa hakemaan lisää vaatteita itselleen ja lapsilleen, hän joutui soittamaan useita kertoja hätäkeskukseen. Näin siksi, että puoliso ryhtyi aina uudestaan huitomaan, käymään päälle ja uhkailemaan.

Päivystäjänä toiminut vanhempi konstaapeli kertoi, ettei hän ottanut ensin soittoa todesta. Sitten hän ajatteli, että kysymys on huoltajuuskiistasta, jossa toinen osapuoli soittaa apua vain kerätäkseen aineistoa puolisoaan vastaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Nykyisin ovat monet naiset miehekkäitä ja miehet naisellisia, se tasa-arvo sen on tehny.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

parempi olla ajattelematta mitään jos noin huono järjenjuoksu päivystäjällä. ... onko tää niitä, jotka osaa kirjoittaa vai lukea? viimeisen kappaleen perusteella järjen köyhyys iski taikka sitten on asiasta kokemusta.... kuka nyt alkaisi soitella hätäkeskukseen aineistoa kerätäkseen ....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä ajatella, jos ei ole siihen välineitä. Tarkoittaahan vanhempi ikää, tarkoittaahan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka liikennemerkin on asentanut? -häke tiedusteli, kun ilmoitin reippaasta ylinopeudesta kotimme piha-aluella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hittoa se mies voisi sitten tehdä kun ei naiseen voi käydä käsiksikään mutta nainen saa tehdä mitä vaan ja jos mies edes puolustautuu niin ei tarvita kuin vastavalmistunut lakimies kääntämään syyte miestä kohtaan. Eipä voi luottaa edes hätäkeskukseen jos siellä on joku vitsiniekka arpomassa että mitä otetaan todesta ja mitä ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisiala on matalapalkka-ala, johon ei ilmeisesti hakeudu porukka, joka kenties osaisi asettaa sanansa. Ihmeellistä että on mennyt huomiotta, vasta apulaisoikeusasiamies löysi huomautettavaa. Muualla maailmassa HÄKE-hommat olisi loppuneet melko varmasti aikaa sitten. Tietenkin, ehkä poliisi itse on tottunut lyömään naissukupuolen edustajia, mutta sitä tapaa ei kannata tarjota asiakkaille. Samaten asian uskottavuuden toteaa varmasti se lähetetty partio eikä useimmin muut sitä puhelimen perusteelola edes tehdäkään. Huoltajuuskiistan perusteeksi tuominen kuulostaa "aineiston keruulta omaksi edukseen", tuskin ensi mieleenjuolahdus. Kiistojen perusteet myös ratkotaan oikeusistuimissa, ei HÄKE-puheluissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muuta kuin uudestaa passipoliisista luomaa uutta uraa jos sitten järki pysys päässa paremmin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ne huomautukset tehoa. Pellolle vain! Ei tuollaisessa tehtävässä tuommoisia urpoja kaivata!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huumorin kukka on kaunis kukka, mutta tässä tapauksessa on kyllä mennyt pahasti överiksi !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ihme että virkamiehet on tollasii. Poliitikot on tietysti opettanu. Pitäs tehdä suursiivous tollasista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä sama ilmiö oli havaittavissa jo vuosia sitten puhelinmyynniin kohdalla. Ei mitään käytöstapoja myyjällä, vaikka toinen osapuoli pyrki olemaan ystävällinen. Pullamössö-sukupolvi alkaa kuulumaan ja näkymään työelämässä... Oliskohan kuitenkin kannattanut kasvattaa ne lapset???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos naisetkin kantelisivat oikeusasiamiehelle kaikesta kohtaamastaan epäasiallisesta viranomaiskohtelusta, oikeusasiamies hukkuisi kanteluihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tais olla entinen vartija. Kaikista ei ole asiakaspalvelutehtäviin, jollaiseksi myös hätäkeskustyöskentely voidaan ainakin osin lukea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Typical päivystäjä ! Jos soittaa poliisille niin ei se puhelu sinne oikein tahdo hätäkeskuksen kautta kääntyä " ettekö voi soittakaa suoraan numeroon".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei ole ihme kun muistelee omaa soittoa hätäkeskukseen. Piti 10 minuuttia selittää missä on kuusamontie. Varmaan oli viimenen kerta kun viitsin soittaa jos on kiireellinen asia kyseessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän miehet saa edes itsepuolustukseksi naisia lyödä, eli pakko "ottaa pataan".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hohhoijaa...ette voi kuvitellakaan millaisia pipipäitä lääkintä, ambulanssi ja terveyspuolelle eksyy...puhumattakaan muista viranomaistehtävistä. Mutta aika opettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti kyseinen hätäkeskuspäivystäjä on hakeutunut jo muihin hommiin (siis hoitoon).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

124 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image