Kotimaa

Tilaajille

Haluan tulla haudatuksi isäni syliin, sanoo pa­ran­tu­ma­ton­ta syöpää sairastava nainen – kuolemasta tuli armahtava ystävä

Kun vakava sairaus alkaa vallata kehoa, ajatus kuolemasta ei enää pelota. Elämästä luopuminen on kuitenkin kova paikka, eikä katkerilta ajatuksilta välty. Leiviskälle sairaudesta puhuminen on kuitenkin ollut yksi keino käsitellä asioita.
Kotimaa 3.6.2018 8:00
Minna Akimo

Tuula Leiviskä sairastaa harvinaista syöpää, jota ei enää voida hoitaa. Vaikeinta on hyväksyä se, ettei elämää voi suunnitella eteenpäin, eivätkä eläkevuosille siirretyt unelmat toteudu. Suomessa palliatiivisen hoidon alueelliset laatuerot ovat suuret.

Kesken työpäivän tullut vatsakipu oli kova.

Kipu oli niin kova, että toimistosihteerinä työskentelevä Tuula Leiviskän oli lähdettävä kotiin. Seuraavana päivänä työterveyslääkäri kirjoitti pikalähetteen ultrakuvaukseen.

Alkoi tutkimusten loputon noidankehä. Vasta ennen juhannusta vuonna 2015 kivuille löytyi selitys. Hän oli sairastunut erittäin harvinaiseen maksan sisäisten sappiteiden syöpään. 

Tilaajille

Haluatko lukea koko jutun?

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

283 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Keskusta on ahneuden perikuva. Tämän osoittaa hallituksen ja erityisesti Sipilän toiminta. Köyhiltä ja sairailta leikata... Lue lisää...
KEPU PETTÄÄ AINA

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

22.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image