Kotimaa

Hal­li­tusk­rii­sin hoidosta yhdeksän kantelua oi­keus­kans­le­ril­le

Kanteluissa on epäilty muun muassa Timo Soinin rehellisyyttä.
Kotimaa 19.6.2017 12:04 | Päivitetty 19.6.2017 12:32
STT

Viimeviikkoisen hallituskriisin hoidosta on tehty tähän mennessä yhdeksän kantelua oikeuskanslerille, kertoo esittelijä Laura Pyökäri STT:lle.

Hänen mukaansa kanteluissa pyydetään selvittämään muun muassa sitä, toimittiinko oikein, kun hallitus sai jatkaa.

- Yksi kantelu alkaa siten, että kantelen pääministeri Juha Sipilän ja osan hallituksen ministereiden ratkaisusta jatkaa samalla kokoonpanolla.

Myös yksittäisten ministereiden toiminnan laillisuutta on pyydetty selvittämään.

- Muutamassa on epäilty, onko ministeri Timo Soini (uv.) ollut rehellinen niin kuin ministerille kuuluu, kun hän ensin ilmoitti blogissaan, ettei eroa perussuomalaisista ja sitten erosi.

Soinin lisäksi valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) toimintaa on pyydetty selvittämään. Kantelussa on epäilty sitä, onko Orpo toiminut virkavalansa vastaisesti, kun hän ilmoitti etukäteen, ettei voi olla samassa hallituksessa sittemmin perussuomalaisten johtoon valitun Jussi Halla-ahon kanssa, Pyökäri kertoo. Kaikki kantelut kumpuavat Pyökärin mukaan jollain tapaa perussuomalaisten puoluekokouksen tuloksista.

Pyökäri sanoo, että kaikki oikeuskanslerinvirastoon saapuneet kantelut käsitellään. Hän ei osaa arvioida, ehditäänkö nyt tulleet kantelut käsitellä vielä kesän aikana.

Asiasta kertoi ensin Demokraatti. Sen mukaan myös eduskunnan oikeusasiamiehelle on hallituskriisin hoidosta tehty yhdeksän kantelua.

Linkki juttuun

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Valittavat taholle joka on kokoomuslaisen oikeusministerin valitsema oma kaveri tähän virkaan jonka ei ole tarkoituskaan tuomita yhdenkään porvarin tekemisiä vai muistuuko mieleen edellistenkään oikeuskanslerien ajalta yhtään moitetta kovempaa "tuomiota",kansleri on pelkkä porvareiden juoksupoika jolla ei ole mitään todellista valtaa yhtään mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliittisen kerman meno täällä on kuin pohjois-koreassa. Poliittinen korruptio on tosin matkittu kreikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tällainen suhmurointi voi olla mahdollista missään oikeusvaltossa paitsi Suomessa ja Venäjällä ja trumppi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäs nyt, kun valtakunnassa ei ole oikeuskansleria? Vanha lähti eläkkeelle ja uusi astuu virkaansa vasta ensivuonna.
Suunniteltu juttu tämäkin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image