Kotimaa

Hailuodon siltahanke on vastatuulessa – hanke ei sisälly val­tio­va­rain­mi­nis­te­riön bud­jet­tieh­do­tuk­seen

Hailuodon lauttaliikenteen jatkuminen edellyttää lisäinvestointeja. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 10.8.2017 15:07
Kaleva

Liikenne- ja viestintäministeriön budjettiehdotukseen sisältyy Hailuodon kiinteän yhteyden rakentamishanke muiden väylähankkeiden mukana. Valtiovarainministeriön ehdotuksessa siltahanke ei sen sijaan ole mukana.

Kaikki liikenne- ja viestintäministeriön ehdottamat väylähankkeet eivät sisälly hallituksen julkisen talouden suunnitelmaan vuosille 2018-2021 eivätkä siten myöskään valtiovarainministeriön ehdotukseen.

Lvm:n ehdotuksessa Hailuodon lautta korvataan kiinteällä yhteydellä, joka sisältää pengertien ja kaksi siltaa. Investointi on ministeriön laskujen mukaan 76 miljoonaa euroa.

Ministeriön mukaan optiovuodet nykyiselle lauttasopimukselle päättyvät vuonna 2021 ja nykyisten alusten käyttöikä on niin ikään tulossa päätökseen.

Lauttaliikenteen jatkuminen edellyttäisi lisäinvestointeja. Määrärahatarve ensi vuonna on kahdeksan miljoonaa euroa.

Valtiovarainministeriö ehdottaa kuitenkin, että lvm:n väylähankkeista käynnistetään vain Kehä I Laajalahden kohta, Länsimetron jatkeen liityntäliikennejärjestelyt ja Vuosaaren meriväylä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Sipilä sinä lupasit Hailuodon sillan. Jos tämä hallitus ei sitä rakennuspäätöstä, niin viheriät ja demarit sen taas hautaa seuraavassa hallituksessa.

Sipilä pidähän äänestäjiesi ja veronmaksajien puolta. Silta on paljon halvempi ja ympäristöystävällisempi kuin kallis ja hankala lauttayhteys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole halvempi eikä todellakaan ympäristöystävällisempi hanke. Ei tuu pengertietä piste!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä ettei siltaa tule! Ainut asia joka tekee Hailuodosta vetovoimaisen, on lauttamatka sinne. Muuten se olisi yksi Liminka tai Lumijoki muiden joukossa, josta meri pilkahtaa rehevöityneen vesijättömaan takaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pernerin ja Sipilän sannaa voi aina luottaa :-) . Kiitän molempia epärehellisyydestä, koska saan edelleenkin matkustaa iloisella lautalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos siltaa ei saada, niin ilmasilta on aina mahdollinen. Oulunsalon lentokenttä on Hailuodon lähellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan tätä rahaa laitettu Oulun alueelle, moottoritien kunnostus, Kainuun ja Kuusamon tiet, uusi syväväylä oritkariin, kempeleeseen asemalaiturin kunnostus ja junat pysähtyy siellä. Kyllä tänne rahaa on laitettu! Hyvä että lauttayhteys säilyy! Oulussa merellisyyden rippeet säilyy!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä meidän nykyiset Pohjois-Pohjanmaan edustajamme ovat saaneet aikaiseksi? Miettikääpä sitä kun kävelette äänestyskoppiin seuraavan kerran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mikäli sinne pengertie tehtäis ei hailuodolla olis nykyisen liikenneyhteyden kaltaista vetovoimaa/ viehätystä ja kallishan se pengertie ja sillat on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten sattu sopivasti, että kaikki valtionvarainministeriön väylähankkeet on kehä III:n sisäpuolella..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse ei ole siitä vaan että Hailuotoon saataisiin matkailuelinkeino kasvuun ja alueelle lisää työpaikkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tänne haluta, tänne synnytään haluamatta. Vieköö valtio nuo lautanromusa pois ja antas ne lauttoihin vuosittain kuluvat milijoonat meille Luotolaisille, kyllä me päästään täältä mantereelle, jos halutaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa harmillista, jos hanke ei käynnisty. Toisi työtä, säästäisi verorahoja pitkässä juoksussa ja parantaisi oleellisesti kulkuyhteyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisi työtä? Aivan varmasti - kuka tuonne jumalanselän taakse haluaa kun kaikki asiakkkaat eri suunnassa. Raha (en puhu pikku roposista) tehdään kaupungissa eikä sen ulkopuolella

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sitä kiintiääyhteyttä päiväsä rakenneta, että ois siinä työytä joksikiaikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just. Joku puhuikin hiljattain lobbaritoimiston tarpeesta. Oulun suunnan asiat eivät etene itsestään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä. Eipä ole pääministeristäkään apua, kun on Kempeleestä eikä Oulusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on vaarallisen voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa etelätuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia itätuuli on voimakasta iltapäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan maakunnissa länsituuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Sadevaroitus: Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa voi sataa aamusta alkaen runsaasti, yli 50 mm vuorokaudessa. Kymenlaakson, Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnissa voi sataa rankasti, yli 20 mm tunnissa. Metsäpalovaroitus on voimassa Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

293 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Toisinaan sitä on vaikea uskoa lajitovereidensa ajattelukyvyn olemassaoloon. Siitä on kammottavan vähän merkkejä maailma... Lue lisää...
aery

Jari ja sarjakuvat

Jari

21.6.

Naapurit

21.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image