Kotimaa

Mainos

Fjäder: Hallituksen kil­pai­lu­ky­ky­mal­li oli esillä jo elokuussa

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäderin mukaan nyt ollaan samassa tilanteessa kuin 20. elokuuta. Arkistokuva. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 30.9.2015 10:11 | Päivitetty 30.9.2015 10:22
STT, Kaleva

Hallitus on pitänyt aikaisemminkin esillä toissapäivänä esittelemäänsä kilpailukykyehdotusta, kertoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder STT:lle.

Työmarkkinajärjestöt aloittivat aamulla neuvottelut Helsingin Etelärannassa omasta vaihtoehdostaan hallituksen kilpailukykypaketille.

– Nyt olemme samassa asennossa kuin 20. elokuuta eli hallitushan on aikaisemminkin pitänyt tätä esillä. Ei tämä uusi malli ole sinänsä.

Tuona päivänä työmarkkinajärjestöjen neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta kaatuivat, ja hallitus kertoi, että se ryhtyy valmistelemaan omaa malliaan kilpailukyvyn parantamiseksi. Sittemmin hallitus julkistikin oman, kovaa arvostelua saaneen pakettinsa.

Hallitus kertoi yllättäen maanantai-iltana, että se ei aikaisemmin kerrotusta poiketen pienennäkään sunnuntai- ja ylityökorvauksia. Sen sijaan lomarahoja leikataan 30 prosentilla. Myös muun muassa ensimmäisen sairauspäivän karenssi ja arkipyhien leikkaaminen ovat yhä listalla.

STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mukaan malli on ainakin osittain sama kuin 20. elokuuta. Nyt uutena tekijänä on se, että osapuolet neuvottelevat myös työmarkkinaratkaisusta.

Työmarkkinajohtajat arvioivat aamulla, että neuvottelut kestävät joitakin viikkoja.

–  Tässä on nyt palattu vähän normaalimpaan neuvottelutilanteeseen. Osapuolilla ovat neuvotteluesitykset pöydällä ja niistä lähdetään vääntämään, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoi.

Järjestöt saavat tukea kilpailukykylaskelmille valtiovarainministeriöstä. Ministeriön korkea virkamies olikin paikalla Etelärannassa jo neuvotteluiden ensimmäisenä päivänä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hallituksen ei pitäisi tulla sekoittamaan työmarkkinoita koska se ei kuulu eduskunnalle. Politikot politikoi ja yksittäisten poliitikkojen intressit ei kuulu työlainsäädäntöön. Työmarkkinajärjestöt sopikoon ammattitaidolla ja yhdessä työhön liittyvät asiat, kuten ennenkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kuitenkin SAK on aina vedonnut kolmikantaneuvotteluihin ? Siksikö,että SDP on ollut hallituksessa aina SAK:n takuumiehenä työehtoneuvotteluissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

150
Utajärvi vähentää johtajia – kunnanjohtajan mukaan pieni kunta pärjää pienemmällä hallinnolla
82
Kärpät avaa Raksilan jäähalliin uuden yli satapaikkaisen pystybaarin – katsomoihin K18-aluetta ei ole näillä näkymin luvassa
77
Oma lautakunta lyttäsi koko Oulun palveluverkkoselvityksen, lautakunta haluaa lapset ja nuoret keskiöön
65
Iivo Niskaselle kuninkuusmatkan olympiakultaa! "Lämmin oli se Suomen lippu kietoutua"
50
Ministeri Sampo Terho lupasi vetäistä arhinmäet, jos Iivo Niskanen tuo kultaa: "Luulen, että kyllä kansa ymmärtää"
32
"Me emme saa apua sinisten silmiemme tähden" - Jussi Niinistö vastaa, voiko Suomi turvautua Saksaan kuten aiemmin historiassa
28
Äänestys: Mikä on paras biisi Saara Aallon UMK18-kilpailukappaleeksi?

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

RentoReino

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän mahdoton työllisyystavoite toteutuu !

Huonoin hallitus ikinä. Takinkäääntäjiä ja valehtelijoita. Tempputyöllistämisellä ja mailmantalouden nousulla saavutettu... Lue lisää...
vempula porukkaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.2.

Naapurit

24.2.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image