Kotimaa

Fjäder: Hallituksen kil­pai­lu­ky­ky­mal­li oli esillä jo elokuussa

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäderin mukaan nyt ollaan samassa tilanteessa kuin 20. elokuuta. Arkistokuva. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 30.9.2015 10:11 | Päivitetty 30.9.2015 10:22
STT, Kaleva

Hallitus on pitänyt aikaisemminkin esillä toissapäivänä esittelemäänsä kilpailukykyehdotusta, kertoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder STT:lle.

Työmarkkinajärjestöt aloittivat aamulla neuvottelut Helsingin Etelärannassa omasta vaihtoehdostaan hallituksen kilpailukykypaketille.

– Nyt olemme samassa asennossa kuin 20. elokuuta eli hallitushan on aikaisemminkin pitänyt tätä esillä. Ei tämä uusi malli ole sinänsä.

Tuona päivänä työmarkkinajärjestöjen neuvottelut yhteiskuntasopimuksesta kaatuivat, ja hallitus kertoi, että se ryhtyy valmistelemaan omaa malliaan kilpailukyvyn parantamiseksi. Sittemmin hallitus julkistikin oman, kovaa arvostelua saaneen pakettinsa.

Hallitus kertoi yllättäen maanantai-iltana, että se ei aikaisemmin kerrotusta poiketen pienennäkään sunnuntai- ja ylityökorvauksia. Sen sijaan lomarahoja leikataan 30 prosentilla. Myös muun muassa ensimmäisen sairauspäivän karenssi ja arkipyhien leikkaaminen ovat yhä listalla.

STTK:n puheenjohtajan Antti Palolan mukaan malli on ainakin osittain sama kuin 20. elokuuta. Nyt uutena tekijänä on se, että osapuolet neuvottelevat myös työmarkkinaratkaisusta.

Työmarkkinajohtajat arvioivat aamulla, että neuvottelut kestävät joitakin viikkoja.

–  Tässä on nyt palattu vähän normaalimpaan neuvottelutilanteeseen. Osapuolilla ovat neuvotteluesitykset pöydällä ja niistä lähdetään vääntämään, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoi.

Järjestöt saavat tukea kilpailukykylaskelmille valtiovarainministeriöstä. Ministeriön korkea virkamies olikin paikalla Etelärannassa jo neuvotteluiden ensimmäisenä päivänä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Hallituksen ei pitäisi tulla sekoittamaan työmarkkinoita koska se ei kuulu eduskunnalle. Politikot politikoi ja yksittäisten poliitikkojen intressit ei kuulu työlainsäädäntöön. Työmarkkinajärjestöt sopikoon ammattitaidolla ja yhdessä työhön liittyvät asiat, kuten ennenkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kuitenkin SAK on aina vedonnut kolmikantaneuvotteluihin ? Siksikö,että SDP on ollut hallituksessa aina SAK:n takuumiehenä työehtoneuvotteluissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

108
Kaupunginhallitusta vetävä Kyösti Oikarinen haluaa Ouluun samanlaiset kaupunkipyörät kuin Helsingissä – 600 pyörää ja 50 asemaa olisi sopiva määrä
42
IL: Hoitajat järkyttyivät lomarahaleikkausten summista – ”Jäsenkuntamme ihan raivona” 
22
Jos kutsu käy, Ylivieskan uusi kirkkoherra Eija Nivala on kesän kansanedustajana
18
Eurobarometri julki: EU-kriittisyys laskee Euroopassa – suomalaisten usko EU:n suuntaan silti heikentynyt
17
Palon vaurioittama Äimäraution ravikatsomo remontoidaan, myös uusia tiloja tulossa - töiden tarkoitus alkaa kesällä
12
Lääkereseptejä uusivat verkkofirmat ministeriön syynissä – Lääkäriliitto suhtautuu toimintaa kielteisesti
12
Lions-järjestö haastaa kaikki lähiympäristön siivoustempaukseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari ja Pelkosenniemi. Ruohikkopalojen vaara on suuri seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä, Sodankylä, Savukoski ja Enontekiö.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Porvarihallituksen lomarahaleikkauksien antia!!, jopa 700 euroa kesässä - JHL: ”Moni pienituloinen perhe on menettänyt monta lomamatkamahdollisuutta”

Jos 30 % lomarahasta on 700 euroa, ei todellakaan ole enää kysymys pienituloisesta. Siihen kun pitää olla noin 4200 euro... Lue lisää...
Kuka vei nimimerkin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.5.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image