Kotimaa

Mainos

Evira: Brasilian ko­hu­lai­tok­sis­ta tuotu tuhansia kiloja lihaa Suomeen

Arkistokuva. KUVA: Tapio Maikkola
Kotimaa 20.3.2017 17:38
STT

Suomeen on tuotu alkuvuonna tuhansia kiloja lihaa Brasilian lihaskandaaliin yhdistetyistä laitoksista, kertoo Elintarviketurvallisuusvirasto Evira selvitystensä pohjalta.

Eviran mukaan alustavasti näyttää siltä, että ongelmalaitoksista on tuotu Suomeen tammi-helmikuussa 3 500 kiloa pakastettua naudanlihaa, 6 000 kiloa tuoretta naudanlihaa ja 9 000 kiloa siipikarjanlihaa.

Toistaiseksi ei tiedetä, onko näissä erissä ollut elintarvikkeeksi kelpaamatonta lihaa.

AFP:n mukaan Brasiliassa on suljettu kolme laitosta ja pidätetty kymmeniä ihmisiä lihaskandaalin takia.

MAINOS
Mainos

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Miksi meille kuluttajille ei kerrota suoraan, mitkä kauppaketjut ovat tuoneet "mätälihaa" Suomeen. On suorastaan rikollista peitellä vielä meilläkin brassien väärinkäytöksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko suomalainen syölihaa/vuosi.eipä taida paljon tehdä vaikka maksais 1-2€ kilolta enemmän kotimaisesta.tietäis mitä suuhunsa laittaa.ei tarvis kaikenlaista moskaa syödä.mites lie se antibiottien käyttö ulkomailla.aika hurjaa taitaa olla eläimille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalainen ravintola- alan yrittäjä on mielestäni kiero, kun sutkuilee tässä liha-asiassa! Kyllä kotimainen on parasta ja puhtainta lihaa ja sitä ainoastaan ostan. En uskalla mennä ravintolassa tilaamaan pipuripihviä, kun se on taatusti Brasialialaista hormooni lihaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma, että pitää lihaa raahata toiselta puolelta maapalloa.
Luulisi se suomalainenkin liha kelpaavan.
Hintakaan ei silti ole kuluttajalle yhtään sen halvempi, kuin kotimaisellakaan lihalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen aina luullut että Eviran tehtävä on estää jätteiden tuonti, eikä ihmetellä jälkikäteen. Ainakin ne kehuu sillä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksi Eviran pomo vielä eilen väitti, että Suomessa ei ole asian suhteen mitään hätää? Olisiko viestinnässä opittavaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin, kotimaisen lihan hinta pompsahti ylöspäin sopivasti kesän kynnyksellä.
Kerrankin voidaan nostaa ilman keksittyä syytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kotimaisen lihan hinnan pitäisi tämän takia nousta? Suomalaisen lihan tuotantokustannukset eivät nousseet. Kysyntää päin vastoin tulee enemmän, niin tuotantoakin tarvitaan enemmän. Tuotantomäärien noustessa hinnan pitäisi laskea. Jos suomalaiset tuottajat nyt hetkellisten pikavoittojen toivossa ja ahneuksissaan hinnoittelevat itsensä ulos, niin kuluttajat eivät suuntaa ostojaan suomalaiseen lihaan vaan muuhun eurooppalaiseen lihaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En oikein usko et tuottaja hinnat on noussut.taitaapi olla niin et kauppaporras nostaa hintaa ja omia voittoja

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tuotantomäärien noustessa hinnan pitäisi laskea"

Niinhän sitä luulisi, mutta tässä on sama ilmiö kuin bensiinin hinnassa: kesällä kulutus ja hinnat nousevat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lännen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta iltapäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Julkisensanan neuvosto

82 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen radikaali velkaantuminen johtuu eläkkeistä

Vuonna 1977, jolloin Suomessa vaikeroitiin energiakriisistä alkaneen lamakauden vuoksi, eläkemaksuja alennettiin vedoten... Lue lisää...
y

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image