Kotimaa

Eu­ro­par­la­ment­ti äänestää keskiviikkona uusiutuvasta energiasta - tärkein kysymys Kaidin mil­jar­di­teh­taal­le

Kemin Ajoksesta otetussa kuvassa siintää Suomen suurin sähkönkäyttäjä, eli Outokummun terästehtaat Torniossa. Kaidi suunnittelee kuvauspaikan viereen miljardin euron biojalostamoa.
Kotimaa 16.1.2018 16:39
Henripekka Kallio

Euroopan parlamentti äänestää keskiviikkona uusiutuvan energian direktiivistä, jolla on paljon merkitystä sekä ilmastopäästöjen vähentämisen että suomalaisen teollisuuden kannalta.

Uusiutuvan energian direktiivillä määritellään EU:n tavoitteet uusiutuvalle energialle ja keinoja, joilla tavoitteeseen pyritään. Suomen kannalta keskeinen kysymys on ainakin se, millä ehdoilla metsäenergiaa voidaan jatkossa käyttää energiaksi liikenteessä ja muutenkin.

Esimerkiksi Kemiin suurta biopolttoainejalostamoa suunnitteleva Kaidi on ilmoittanut, että parhaillaan neuvoteltava Red II -direktiivi on ratkaisevan tärkeä investoinnin toteutumisen kannalta, koska se määrittelee biopolttoainemarkkinoiden kehittymistä Euroopassa.

Asialla on paljon merkitystä myös Nesteelle, joka on maailman johtava kehittyneiden uusiutuvien polttoaineiden tuottaja.

Euroopan parlamentti on perinteisesti vaatinut tiukempia toimia ilmaston hyväksi kuin EU-komissio ja unionin jäsenvaltiot.

Europarlamentaarikot ovat toisaalta suhtautuneet yleensä kriittisesti siihen, miten esimerkiksi liikenteessä päästövähennyksiä tavoitellaan ja millaisista raaka-aineista biopolttoaineet valmistetaan.

Jotkut parlamentaarikot olisivat jopa valmiita kieltämään kokonaan kantojen ja runkopuun polton energiaksi. Näin tiukka linja olisi hankala metsänomistajille, joilla voi olla joissain tilanteissa hankalaa saada puunsa muutettua rahaksi.

Lopullisesti uusiutuvan energian direktiivin sisältö ratkeaa parlamentin, komission ja jäsenmaiden välisissä neuvotteluissa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Aika paljon on pelissä. Torjutaanko ilmastonmuutosta vai lisätäänkö puun käyttöä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaaha, onko presidenttiehdokas Kyllönen äänestämässä kumoon suomalaisen metsänomistajan, metsureiden, puunkuljettajien, ja koko bioenergiateollisuudrn leipäpuuta? Eipä häntä näytä kiinnostavan kotimaansa työläisten elinmahdollisuudet. Mitähän vasemmistolaisuutta hän mahtanee edustaa. Ei ainakaan Suomen ja meidän suomalaisten etuja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä ole kovin asiat hallinnassa nimimerkillä " kenen asialla Kyllönen". Kyllönen on keskiviikkona tv-tentissä pressan vaaleihin liittyen, ei äänestämässä ko. direktiivistä. Toiseksi Kyllönen on aina ajanut suomalaisen työläisen etuja ja asioita. Ja asia mihin edellä mainittu nimimerkki viittaa liittyy ilmeisesti hiilidioksiditaseeseen, josta ei nyt päätetä. Sekin kannattaa tarkemmin selvittää mistä on kyse ennen kuin Kyllöstä syyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai olisiko tärkeämpää olla sittenkin äänestämässä asian puolesta, kuin tv-tentissä, joka ei varmasti hyödytä ketään eikä mitään. No, en ihmettele tuolla koulutuksella tehtyjä älyvapaita ratkaisuja...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se poliittinen tiede muokkaa myös meidän arkea. Luojalle kiitos tuohon sudotieteeseen ei lopulta monikaan usko. EU saa pidettyä myyttiä yllä hiilidioksidista rahoittamalla "tutkimuksia" jotka suoltavat heidän tilaamaansa propagandaa. Kyllä, ilmastonmuutos on täysin kiistaton fakta, mutta hiilidioksidin osuus ilmastonmuutokseen on harhausko. Meidän tulee korjata tämä hulluus ns. pääkytkimestä ja Suomen on erottava EU:sta. Muu maailma karkaa kohta saavuttamattomiin eli hypätään nyt kun vielä voidaan Britannian, Yhdysvaltojen ja Venäjän kelkkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Utsjoen, Inarin ja Enontekiön kuntia. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

122 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Yh-äippien mollaus

Joo, se on todella omituista. Minut kasvatti yh-äiti ja olen menestynyt elämässäni erittäin hyvin. Tärkeintä ei ole se m... Lue lisää...
Typykkä!

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image