Kotimaa

Mainos

EU-johtajat uhkaavat Syyrian hallinnon tukijoita sanktioilla

Kotimaa 20.10.2016 2:46 | Päivitetty 20.10.2016 12:01
STT

EU-johtajat uhkaavat Syyrian hallinnon tukijoita sanktioilla, ellei julmuuksia maassa lopeteta, ilmenee uutistoimisto AFP:n näkemästä kokousluonnoksesta.

Uhkauksen voi nähdä kohdistuvan Venäjään, joka on keskeinen Syyrian hallinnon tukija. Diplomaattilähteiden mukaan Syyriaan liittyville Venäjä-pakotteille ei kuitenkaan ole riittävää tukea, jotta niistä voitaisiin päättää tänään alkavassa EU-huippukokouksessa. Pakotteiden asettaminen vaatisi EU-maiden yksimielisyyden.

EU on jo asettanut pakotteita Syyrian hallintoa vastaan, ja uusia syyrialaisia tahoja todennäköisesti lisätään sanktiolistalle lähiaikoina.

EU-johtajien ei odoteta ottavan vielä kantaa Ukrainaan liittyvien talouspakotteiden jatkoon. Päätös on siirretty myöhemmäksi, jotta Venäjä-suhteesta voidaan keskustella yleisemmällä tasolla.

Italia on puhunut Unkarin, Kreikan ja Kyproksen tavoin Venäjä-pakotteiden asteittaisesta purkamisesta. Diplomaattilähteiden mukaan tähän ei ole toistaiseksi mitään mahdollisuuksia, koska Minskin rauhansopimuksen toimeenpano on yhä pahasti jumissa.

Myös siviilien pommitus Syyriassa lisää EU-maiden halua pitää painetta Venäjään yllä.

Muuttoliikkeen osalta valtiojohtajat keskittyvät yhteistyön edistämiseen lähtömaiden kanssa. Afrikan maille on luvattu lisäapua, jos ne rajoittavat siirtolaisten lähtöä ja suostuvat yhteistyöhön palautuksissa.

Suomesta huippukokoukseen osallistuu pääministeri Juha Sipilä (kesk.).

MAINOS
Mainos

Kommentoi

France24 ja FOX uutisissa kerrottin että Saksan Merkel oli käynyt Afrikan maissa lupamassa apua lähtömaille jos nämä hillitsevät muuttoaaltoa.

Suomessa tästä ei uutisoinut yksikään media. Ehkä pelättiin että se on vihakirjoittelua tai populismia. Voi olla että todella tapahtuneista asioista uutisoiminen tulkitaan vihakirjoitteluksi tai vihauutisoinniksi.

Pakolaisvyöry on tuonut mukanaan sensuurin, aivan kuin kyseessä olisi sotatila.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos välissä kehuttaisiin Venäjän viisautta ja rohkeutta kitkeä terroristit maan päältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan eteläosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Lapin länsiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemijärvi ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Älykkäät ovat usein ateisteja

241 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Koiviston hautajaiset

Olla sanomatta mitään. Kaikki sanomisen arvoinen on varmasti sanottu jo aikapäiviä sitten, kiitoksetkin lausuttu. Kaikk... Lue lisää...
Parrein

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 379 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image