Kotimaa

EK:n Kokkila mukana pi­ka­vip­pi­bis­nek­ses­sä

Kotimaa 6.4.2013 8:01
Panu Sivula

Huonoon valoon joutunut pikavippiliiketoiminta on kerännyt rahaa yhteiskunnan huippua myöten. Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) puheenjohtajan Ilpo Kokkilan sijoitusyhtiö Pontos Group omistaa siivun pikavippiyhtiö Ferratumista.

Kuluttajaekonomian professori Visa Heinonen Helsingin yliopistosta pitää EK:n puheenjohtajan osallistumista pikavippibisnekseen arveluttavana.

”Yhteiskunnan eliitin pitää pyrkiä noudattamaan korkeaa moraalia ja näyttämään esimerkkiä, jos halutaan, että tavalliset kansalaiset toimivat moraalisesti ja oikein”, Heinonen sanoo.

Kokkila myöntää, että ”toimialaan liittyy ikäviä piirteitä ja ikäviä yhtiöitä”.

Kun Ferratum-sijoitusta tehtiin puolenkymmentä vuotta sitten, käytiin Pontos Groupissa keskustelua myös asian eettisestä puolesta.

”Johtopäätös oli, että kyseessä on moraalisilla pelisäännöillä toimiva yhtiö.”

EK:n johdossa Kokkila on toiminut tämän vuoden alusta lähtien.

Lue lisää 06.04.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (60)

On ilmeistä, että EK moraali ja selitykset on samat kuin johtajalla koska mitää moitetta johtajan toimintatavasta hankkia rahaa ei ole julkisuuteen tullut, EK:n suunnalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Henkilökohtaisesti en näe ongelmaa idiotismissa, mutta jos näillä johtajilla ja poliitikoilla vois olla vaatimus nuhteettomuudesta, niin sillä päästäisiin jo aika pitkälle. Eli sakko tai enemmän niin edustusoikeus loppuisi välittömästi. Ovathan he kuitenkin tekemässä moraalisia ja oikeudellisia päätöksiä, eikö heidän pitäisi olla silloin rikoksettomia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikavipit on laillista kiskontaa joten onpa kumma että siellä on kaikki kynnellekykenevät joukossa mukana skalpeeraamassa tyhmiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikavippi firmoille annettiin kehysriihessä veronalennus 24,5 prosentista 20 prosenttiin, eli verotusta helpotettiin yli 18 prosenttia. Jään vaan miettimään miten se parantaa työllisyyttä. Sillä tavallahan veroalea perusteltiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokkila puhui vuodenvaihteessa palkkojen laskusta...saahan niitä laskea kun kerää köyhiltä rahaa kepulikonstein..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sivistyneisyys ja rahanahneus ei yleensä kulje yhtämatkaa,kuten oikeus ja kohtuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että pikavilppibisneksessä, jotain tällaista olenkin epäillyt pidemmän aikaa. Vilpit ovat kuitenkin herrojen hommaa, tavallinen kansa maksaa tunnollisesti veroja eikä tee pikavilppejä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä mistä kiikastaa. Kuka tahansa voi ostaa kyseisen firman osakkeita jos haluaa ja lainanottajat tasan tarkalleen tietävät mihin ovat ryhtymässä. Jos Ilpo Kokkila olisi ruti köyhä, mutta omistaisi kyseisen yhtiön osakkeita, ei kukaan olisi valittamassa. Tästä tulee niin mieleen kummelisketsi "heti kun on vähänkin massia päällä niin joku läski alkaa vinkumaan".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuslainen puhemies sanoi kerrattain et "työmies on palkkansa ansainnut". Eli keinoista ja vaikutuksista viis pääasia on massia päällä!
Ahneutta perustellaan työllistämisellä. Ympäristö ongelmineen alkaa muistuttaa kauhuelokuvaa (alkoholi, huumeet, raiskaukset, ryöstöt- puhumattakaan koulusurmista). Suomen kansa tuntuu olevan munatonta ja kädetöntä koska antaa kaiken tämän tapahtua.
Mutta mikäs siinä, massia massia massia teille, me läskit huudellaan mitä huudellaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipäs sitä moraalittomuutta tässä maassa valitettavasti enää kaikki ymmärräkään... Mikä lie meitä suomalaisia riivaakaan, että vielä ollaan katteellisia näille joilla on jo Massia ennestään (Massin keräyskeinoja ei tietenkään saa kenenkään kohdalla kyseenalaistaa!) ja jotka vielä toisten ahdingoilla ja heikkoudella itselleen lisää tätä Massia himoitsevat ja keräävät, mikä lie riivaakaan, että vielä ollaan katteellisiakin ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutama päivä sitten Kokkila tv:ssä kertoi kuinka häntä nolostutti poliitikkojen puolesta ja vaati osakesäästäjien tasapuolista kohtelua osinkoverotukseen, että mitä???.
Harvinaista puhetta EK:n mieheltä, joka muutama viikko sitten kertoi, kuinka johtajien palkka-ale on "teennäistä".
No, varsinainen "villakoiran" ydin selvisikin tämän päivän uutisen perusteella, jonka mukaan Kokkilan tv-puheita voidaan pitää pelkkänä teatterina ja teeskentelynä, sillä "ytimeltään" hän on keinoja kaihtamaton rahastaja, valitettavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se valitettavasti on...rahat mulle...ongelmat muille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä miehet,jotka pyörivät työnantajan puolella ovat bisnesmiehiä.
Heillä on tuomarit, jotka etsivät porsaanreijät kulloisenkin lain tullessa voimaan.
Lobbarina ollessaan he tietävät nämä porsaanreijät ennen lain astumista voimaan.
Näitä lakeja ja miehiä lie useita tuhansia Suomessa.
Mutta ihmettelen sitä, jos tavalliset työntekijät ,olivatpa he esimiesasemassa tai vastaavassa tehtävässä ovat kovia kokoomuslaisia.
Jos heillä ei ole suurenpaa bisnestaustaa, muuta kuin muutaman tuhannen euron kk-palkka.
Jos nyt ei ole huomannut kokoomus/sdp johtaman hallituksen linjaa tavalliseen kansalaiseen nähden, niin on aika pimeää ajattelua.
Keskustakin valitsi puheenjohtajaksi bisnestaustaisen miehen, joka ei varmasti ajattele mattimeikäläisiä.
Näkeehän sen jo kokoomuksen liehittelyistä.
Jos nämä yhdessä pääsevät Suomessa valtaan, on kaikki loppukin mennyttä, mitä meillä vielä jäljellä on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

nämä eliitin koijarit näytää esimerkkiä köyhälle kansalle pääministeristä alkaen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pikavipit ja perintätoimistot. Kyllä on mahtavaa bisnestä ihmisten ahdingolla tienata.. Kiinnostaisi tietää myös perintätoimistojen kytköksen valtaeliittiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole luottanut kyllä Häkämiehiinkään ja nyt tämä Kokkila.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokkila voisi siirtyä sinne pikavilppiliiketoiminnan johtoon. Muutenkin nämä Herrat voisivat ottaa käyttöön "moraalin", koska kaikkia sekoiluja ei voida määritellä lakikirjoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa logiikkaa taas. Jos kokkilan sijoitusfirma omistaa pikavippifirmasta 10-20% niin hänen pitäisi siirtyä firman johtoon! Jatka samalla logiikalla, näitä ehdotuksia on ilo lukea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (60)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kemijärvi, Salla, Kolari, Pelkosenniemi ja Savukoski. Ruohikkopalojen vaara on suuri Pohjois-Lapissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Muonio, Kittilä ja Sodankylä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

124 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Orpo näpäytti Rinnettä punakapinasta

Jotkut hulluimmat syyttävät Mannerheimiä vankileirien olosuhteista. Hänhän lähti Suomesta 1.6.1918, ja palasi loppuvuonn... Lue lisää...
Ulkomailla

Jari ja sarjakuvat

Jari

24.5.

Naapurit

26.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image