Kotimaa

Eduskunta alkaa luovuttaa vie­rai­li­ja­tie­ton­sa

Eduskunnan vierailijatietoja aletaan luovuttaa niitä pyytäville.
Kotimaa 12.10.2017 13:18 | Päivitetty 12.10.2017 16:13
STT, Kaleva

Eduskunnan vierailijatiedot aletaan luovuttaa niitä pyytäville. Kansliatoimikunta päätti, että päivittäiset vierailijatiedot luovutetaan pyynnöstä kopiona, tulosteena tai sähköisesti. Pyydetyt tiedot säilytetään kunnes ne on luovutettu tietojen pyytäjälle, minkä jälkeen ne hävitetään. Mikäli tietoja ei ole pyydetty, tuhotaan vierailijatiedot päivittäin.

Kansliatoimikunta päätti jatkaa asian selvittämistä, koska piti tärkeänä turvata eduskunnassa vierailevien ihmisten yksityisyyden suoja.

Keskustan eduskuntaryhmä julkisti tiedot sidosryhmätapaamisista

Keskustan eduskuntaryhmä on julkaissut tiedot sidosryhmätapaamisistaan tältä vuodelta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoo, että keskusta haluaa lisätä avoimuutta.

- Haluamme kuitenkin puolustaa yksittäisen ihmisen oikeutta tavata kansanedustajaa ilman, että nimi päätyy lehteen, Kaikkonen sanoi tiedotteessa.

Keskustan eduskuntaryhmä on julkaisemansa listan mukaan vieraillut tänä vuonna SAK:n, Suomen Yrittäjien, Helsingin yliopiston, Alkon, Metsäteollisuuden, Suomen Pankin ja Kevan vieraana.

Eduskunnassa keskustan vieraana on käynyt muun muassa työmarkkinajärjestöjä, Metsä Group, kehitysyhteistyöjärjestö Kepa, Bioenergia ry, Metsähallitus ja Eläkeliitto.

Kaikkosen mukaan tilaisuudet ovat kansanedustajille vapaaehtoisia.

Kansanedustajat voivat tavata lobbareita myös itsenäisesti tai valiokuntaryhmien jäseninä.

MAINOS

Kommentoi

Mitä se hyödyttää, kun vain samana päivänä saa tiedot, sen jälkeen ne tuhotaan. Pitäisikö kansalaisen olla joku ennustaja, että osaa kysyä kävijät oikealla hetkellä? Voiko lähettää eduskunnalle pyynnön, että se automaattisesti lähettäisi sähköpostiin listan kunkin päivän kävijöistä erikseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rupesi ilmeisesti maanpetossyytteet pelottamaan.

Lobbaushuoraaminenhan ei kuitenkaan lopu, vaan siirtyy piiloon julkisuudelta. Jatkossa poliitikot viettävät enemmän aikaan esim. lounastapaamisissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas, eduskunta sentään yrittää jollain tavalla noudattaa lakia! Ei tämä kyllä vieläkään mene KHO:n päätöksen mukaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsinkin tuo tuhoaminen näuttää jälleen mallia miksei normaali kansalaisen kannata tehdä pimeitä töitä🕵

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulemani mukaan Suomen rauhanyhdisten keskusyhdistys kävi eduskunnassa lobbaamassa Tölliä ja Lohea mm. tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tämä ei mielestäni ole sopivaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

'' Mikäli tietoja ei ole pyydetty, tuhotaan vierailijatiedot päivittäin. ''
Tämä järjetön pelleily tarkoittaa siis sitä että jonkin tahoin on pyydettävä kaikkien päivien tiedot säköiseti ja tallennettava ne tulevia käyttötarpeita silmälläpitäen - esimerkikisi kymmen vuotta tms. merkityksellinen ajanjakso.
Mm. tutkiva journalismi tarvitsee tietoja menneisyydestä jo jonkin aikaa sitten tapahtuneista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

69
Lomallakin kannattaa muistaa nauttia alkoholia kohtuudella, tissuttelu hankaloittaa stressistä ja rasituksesta palautumista
64
Kaupunginvaltuusto linjasi: Oulun lukioista ei päätetä osana palveluverkkouudistusta
59
Oulun kaupunginteatterin ongelmat menivät kirjelmänä hallitukselle – ”Kattava asialista siitä, mitä teatterissa henkilö­kunnan sisällä tapahtuu"
37
Elina Lepomäki: "Tarve, joka Suomella oli sote-uudistukseen kymmenisen vuotta sitten, on aika pitkälle jo mennyt ohi."
33
Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – veneharrastajia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa
28
Trump haluaa luoda Yhdysvalloille "avaruusvoimat" – pelkkä läsnäolo avaruudessa ei riitä takaamaan Yhdysvaltojen puolustusta
27
Raportti: Ranska käännyttää alaikäisiä turvapaikanhakijoita rajaltaan kovin ottein, 12-vuotiaat telkien taakse

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia länsituuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta aamuyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja länsiosassa, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juha Sipilä ehdottomasti jatkoon.

Sipilä jatkoon! Höpö höpö, mies joka luulee että kun rangaistaan köyhiä, eläkeläisiä, työttömiä, opiskelijoita, eläkeläi... Lue lisää...
Härski

Jari ja sarjakuvat

Jari

17.6.

Naapurit

19.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image