Kotimaa

Mainos

Eduskunta alkaa luovuttaa vie­rai­li­ja­tie­ton­sa

Eduskunnan vierailijatietoja aletaan luovuttaa niitä pyytäville.
Kotimaa 12.10.2017 13:18 | Päivitetty 12.10.2017 16:13
STT, Kaleva

Eduskunnan vierailijatiedot aletaan luovuttaa niitä pyytäville. Kansliatoimikunta päätti, että päivittäiset vierailijatiedot luovutetaan pyynnöstä kopiona, tulosteena tai sähköisesti. Pyydetyt tiedot säilytetään kunnes ne on luovutettu tietojen pyytäjälle, minkä jälkeen ne hävitetään. Mikäli tietoja ei ole pyydetty, tuhotaan vierailijatiedot päivittäin.

Kansliatoimikunta päätti jatkaa asian selvittämistä, koska piti tärkeänä turvata eduskunnassa vierailevien ihmisten yksityisyyden suoja.

Keskustan eduskuntaryhmä julkisti tiedot sidosryhmätapaamisista

Keskustan eduskuntaryhmä on julkaissut tiedot sidosryhmätapaamisistaan tältä vuodelta. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoo, että keskusta haluaa lisätä avoimuutta.

- Haluamme kuitenkin puolustaa yksittäisen ihmisen oikeutta tavata kansanedustajaa ilman, että nimi päätyy lehteen, Kaikkonen sanoi tiedotteessa.

Keskustan eduskuntaryhmä on julkaisemansa listan mukaan vieraillut tänä vuonna SAK:n, Suomen Yrittäjien, Helsingin yliopiston, Alkon, Metsäteollisuuden, Suomen Pankin ja Kevan vieraana.

Eduskunnassa keskustan vieraana on käynyt muun muassa työmarkkinajärjestöjä, Metsä Group, kehitysyhteistyöjärjestö Kepa, Bioenergia ry, Metsähallitus ja Eläkeliitto.

Kaikkosen mukaan tilaisuudet ovat kansanedustajille vapaaehtoisia.

Kansanedustajat voivat tavata lobbareita myös itsenäisesti tai valiokuntaryhmien jäseninä.

MAINOS
Mainos

Kommentoi

Mitä se hyödyttää, kun vain samana päivänä saa tiedot, sen jälkeen ne tuhotaan. Pitäisikö kansalaisen olla joku ennustaja, että osaa kysyä kävijät oikealla hetkellä? Voiko lähettää eduskunnalle pyynnön, että se automaattisesti lähettäisi sähköpostiin listan kunkin päivän kävijöistä erikseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rupesi ilmeisesti maanpetossyytteet pelottamaan.

Lobbaushuoraaminenhan ei kuitenkaan lopu, vaan siirtyy piiloon julkisuudelta. Jatkossa poliitikot viettävät enemmän aikaan esim. lounastapaamisissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas, eduskunta sentään yrittää jollain tavalla noudattaa lakia! Ei tämä kyllä vieläkään mene KHO:n päätöksen mukaisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsinkin tuo tuhoaminen näuttää jälleen mallia miksei normaali kansalaisen kannata tehdä pimeitä töitä🕵

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulemani mukaan Suomen rauhanyhdisten keskusyhdistys kävi eduskunnassa lobbaamassa Tölliä ja Lohea mm. tasa-arvoisesta avioliittolaista. Tämä ei mielestäni ole sopivaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

'' Mikäli tietoja ei ole pyydetty, tuhotaan vierailijatiedot päivittäin. ''
Tämä järjetön pelleily tarkoittaa siis sitä että jonkin tahoin on pyydettävä kaikkien päivien tiedot säköiseti ja tallennettava ne tulevia käyttötarpeita silmälläpitäen - esimerkikisi kymmen vuotta tms. merkityksellinen ajanjakso.
Mm. tutkiva journalismi tarvitsee tietoja menneisyydestä jo jonkin aikaa sitten tapahtuneista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Mainos
Mainos

Uutisvirta

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi huomenna aamulla maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Kainuun maakunnissa lumipyryn vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna aamulla Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Pähkinä purtavaksi....

205 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen velkataakan vaikutukset käytännössä

Ei ole kristallipalloa kertomassa jäävätkö kaikki palkansaajat yhtäaikaa eläkkeelle tai menevätkö kaikki työeläkevakuutu... Lue lisää...
Puolitotuuksia...

Jari ja sarjakuvat

Jari

10.12.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
Mainos
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image