Kotimaa

Eduskunnassa mitataan hallituksen luottamus

Pääministeri Juha SIpilä (kesk., oik.) sekä valtiovarainministeri Petteri Orpo viime viikolla Kesärannassa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 20.6.2017 1:01 | Päivitetty 20.6.2017 6:35
STT

Eduskunta äänestää tänään hallituksen luottamuksesta.

Äänestys seuraa valtioneuvoston tiedonantoa, jonka pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antoi muutoksesta hallituspohjassa.

Hallituksen riveistä lähti viime viikolla iso joukko kansanedustajia, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi kahtia. 20 kansanedustajaa lähti ryhmästä ja perusti uuden eduskuntaryhmän. Kaikki entiset perussuomalaisten ministerit kuuluvat uuteen ryhmään, joten hallitus jatkaa entisellä kokoonpanolla.

Oppositio esitti eilisessä keskustelussa hallitukselle epäluottamuslauseen. Samalla oppositiopuolueet höykyttivät hallitusta. Oppositio syytti kerta toisensa jälkeen hallituspuolueita ennalta suunnitellusta salaisesta operaatiosta hallituspohjan muuttamiseksi. Samansuuntaista kritiikkiä kuultiin niin opposition oikealta kuin vasemmaltakin laidalta.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan Laura Huhtasaaren mukaan hallituspohjan vaihdos oli "härski näytelmä".

- Kulisseissa oli jo pidempään juoniteltu operaatiota. Jussi Halla-ahon kutsuminen hallitusneuvotteluihin oli pelkkä näytelmä. Vedottiin höpöhöpö-verukkeisiin, jotta perussuomalaisista päästiin eroon, Huhtasaari sanoi.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mielestä Sipilän, valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) ja ulkoministeri Timo Soinin (uv.) "kyyninen manööveri" horjuttaa kansalaisten luottamusta politiikkaan.

Suurimman oppositiopuolueen SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin mukaan pääministeri Sipilä käveli ratkaisuillaan eduskunnan ylitse.

- Tapa, jolla hallitus koottiin, ei edusta avoimen kansanvaltaisen demokratian toimintaperiaatteita, Lindtman sanoi ja esitti hallitukselle epäluottamuslausetta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taas yksi farssinäytelmä.
Tuollaisen hallituksen luottamuksesta pitäisi järjestää kansanäänestys, niin tulisi oikea päätös.
Nythän tuo tulos tiedetään jo etukäteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli kyllä murheellista eilen seurata vasemmiston ja muiden oppositiopuolueiden turhaa suunsoittoa, toivoisi myös oppositiolta asiallista käytöstä, sillä viimeistään seuraavissa vaaleissa heidän negatiivinen käyttäytyminen tulee vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä pelle kaksikko joutaa mahdollisimman pian takaisin sinne Hiekkalaatikolle valehtelevat kansalaisille sen minkä kerkiävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajan hukaa koko äänestys luottamus tulee joka tapauksessa rimaa hipoen. Eduskunta porukan touhuja kun katselee niin kaikesta me veronmaksajat joudutaan maksamaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oikeasti...mittaustulos perustuu puoluekuriin. Sillä ei siis ole mitään tekemistä kansalaisen tai koko eduskunnan luottamukseen. Lopputuloshan on jo nyt meidän kaikkien tiedossa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei taida vieläkään opposition edustajien määrä riittää viheltämään peliä poikki...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Metsäpalovaroitus on voimassa maan etelä- ja keskiosassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Posio, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi ja Kemijärvi. Ruohikkopalojen vaara on suuri Kainuun maakunnassa, seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Taivalkoski ja Kuusamo sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Salla, Kolari, Muonio, Kittilä, Sodankylä ja Pelkosenniemi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mannerheim oli hieno mies

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ulkopaikkakuntalaisten huomioita Oulusta

Mistäpäin Suomea kyseiset henkilöt ovat? Kallioparkki on toimiva muttei todellakaan ole toimivin saati tilavin. Otetaan ... Lue lisää...
BoB

Jari ja sarjakuvat

Jari

20.5.

Naapurit

21.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image