Kotimaa

Eduskunnan feministit lyöttäytyivät yhteen – Tuppurainen ryhmän va­ra­pu­heen­joh­ta­ja

Oululainen kansanedustaja Tytti Tuppurainen (sd.) on feministiryhmän varapuheenjohtaja. KUVA: Teija Soini
Kotimaa 16.2.2016 20:51
Mirja Niemitalo

Eduskuntaan tiistaina perustettu feministiryhmä pyrkii vaikuttamaan päätöksentekoon ja edistämään tasa-arvoa.

– Kauden alusta lähtien on käynyt selväksi, että tällaiselle yhteistyölle on tilausta, kokouksen koollekutsujana toiminut kansanedustaja Saara-Sofia Sirén (kok.) sanoo.

Sirénin mukaan asiantuntijuuden määritteleminen puhutti ryhmän perustamiskokouksessa eli se, ketä kutsutaan valiokuntiin asiantuntijoiksi vai käydäänkö keskusteluja all male panels -hengessä.

Asiantuntijuus korostuu Sirénin mukaan tilanteissa, jossa puhutaan työmarkkinoista, turvapaikanhakijoista samoin kuin ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

– Tässä on tarkoitus tehdä yhteistyötä tutkijoiden kanssa, ja ensimmäisiä tapaamisia on jo sovittu.

Sirénin mukaan feministiryhmä on avoin kaikille eduskunnassa asiasta kiinnostuneille naisille ja miehille.

– Haluamme edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta järjestelmällisesti yli puoluerajojen, hän toteaa.

Onko sana feminismi mörkö joillekin?

– Meidän toiminnan tavoitteena on lisätä ymmärrystä, mitä feminismi tarkoittaa. Jos kannattaa tasa-arvoa, silloin pitäisi voida julkisesti julistautua feministiksi, kuten ilahduttavan iso joukko on nyt tehnyt, Sirén toteaa.

Ensimmäisen vuoden painopisteeksi on valittu tasa-arvon edistäminen työmarkkinoilla.

Ryhmän puheenjohtajaksi valittiin Saara-Sofia Sirén ja varapuheenjohtajiksi kansanedustajat Anders Adlercreutz (r.) ja Tytti Tuppurainen (sd.).

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Mahtavia kommentteja! Ei ole epäilystäkään enää ryhmän tarpeellisuudesta. Tietämättömyys suorastaan huokuu kommenteissa. Jollekin vielä vinkki: tarkistapa vaikka nimipäiväalmanakasta kumpaa sukupuolta Anders on. Että tätä tasoa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tytti Tuppurainen oikealla asialla nyt. Kansaa ja varsinkin kansallisia sosialisteja korkeammin koulutetut naiset tähyävät ja pääsevät enemmistöksi johtaville paikoille. Tekee hyvää miesten siirryttyä vaihteeksi matalapalkka-aloille. Ja osoitettya tyhmyytensä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

feministit nostaa sukupuolen tärkeysjärjestyksessä korkeimmalle, jopa puoluerajatkin ylittäväksi jakolinjaksia. Miksi sitten muka puhutaan siitä, että sukupuolisuus ei saisi vaikuttaa siihen miten ihmiseen suhtaudutaan?Minä tavallisena miehenä kohtelen kaikkia taspuolisesti, paitsi feministejä pidän ensisijaisesti ja ainoastaan naisina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarvitseeko maailma todellakaan feministejä, aate on enää kaukana tasa-arvosta vaan tuntuu enemmänkin tavoitteena ottaa miseten oikeudet pois. Sananna on mielestäni todella paha maku vaikka nainen itse olenkin. Tasa-arvoni hoidan kyllä itse kiitos päivittäisellä toiminnallani ja valinnoillani.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuppurainen&kumpp. Eikö teillä todellakaan ole tällä hetkellä suurempia huolia siellä päättäjien paikalla? Joutavanpäiväinen koko feminismin aate.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy kyllä todeta että kun seuraa tämmöisiä Tuppuraisia niin en ihmettele yhtään miksi Suomessa on niin paljon yksinäisiä epätoivoisia naisia! Ei mulla muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa eduskunnassa olla töijen vähyyttä ku on aikaa kaikenlaiselle joutavuuelle. Pitäs varmaan puottaa edustajien määrää 100-150 välille niin riittäs kaikille järkevää tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs työkaverinin tunnustautuu feministiksi eikä näe miehissä mitään hyvää. Syntyessään feminismi todella pyrki miesten ja naisten väliseen tasa-arvoisuuteen, mutta nykyajan feminismi unohtaa miehet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasa-arvo vain naisille tarkoitettu! Alottakaapa alusta ja hoitakaapa vaikka ekakaksi isien asiat kuntoon. Neuvolat on hyvä paikka alottaa. Isät kun käsketään ulos autoa lämmittämään. Äiti jää hoitamaan lapsen asioita. Eihän se mies mitään tiedä! Entäs kelle lapset, jos ero tulee? Ei ainakaan iskälle! Siinä vähän esimakua tasa-arvon tärkeysjärjestyksestä, vai johonkin lautakuntaanko itseäsi mielit!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

minulla on poikalapsi mutta on minulla taitava miniä ja koulutettuja siskontyttöjä ja kannatan kyllä tasa-arvoa palkoissa samasta työstä ja kotitöissä mutta en niitä naisia jotka ihan yrittää nujertaa miehen kun on ihan järkeviä miehiäkin joilla on kykyjä tasapuolisuuteen ei nainen aina ole järkevä kokemusta on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Keisarin uudet vaatteet", näköjään tänäkin päivänä vielä ajankohtainen. Eihän tässä maassa muita tärkeämpiä ongelmia olekaan, kuin tämä "tasa-arvon" edistäminen. Voi hyvää päivää ja kirvesvartta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Feminismi ja tasa-arvo on iso vitsi, koska miehet on jätetty ulos koko tasa-arvo asiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tähän joukkoon on ainakin otettu miehiä mukaan ☺

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasa-arvo on vain ja ainostaan naisille tarkoitettu, miehet ei kuulu tasa-arvon piiriin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nainen esim parisuhteissa päättää, mies on vain tarjolla yleensä. Jos nainen juoksee jonkun perässä, tekee hän niin alistaakseen toisia miehiä ja harhaanjohtaakseen muita naisia. Miten muuten joku nainen olisi kiinnostunut jostain harkimosta tai selänteestä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten saadaan Suomen asiat kuntoon. Tuloksia odotellessa. Suomen ongelmat alkoivat eskaloitua feministisen naispresidentin 12 vuoden mitäänsanomattomalla ja tympeällä valtakaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen katunut elämässäni vain paria asiaa, toinen oli Halosen äänestäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Feminismi. Maskuulisuus. Käys likka kattoon Häplänperän valittajat Rumalta. Nää likat tekee minkä omalta työltä ehtii. Esiintyy koko Suomessa tai ulkomailla. Kukaan mies ei tule mollatuksi. On Tarja halosto on krisseä on vaikka mitä akateemistä koska porukka on johtavia naisia 16-20. Viisaita ja fiksuja. Ei politiikkaa vaan korkea huumori. Tukevat nuorisoa urheilua partio ym. Saavat asiat onnistumaan missä vaan. Positiivinen asenne. Missä oulun feministit ja mitä ne on. En ole edes kuullut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Tytti, saadaan voimaa sateenkaaren tälle puolelle. Meille femakoille todella suuri asia. Toivotaan suvaitsevaisuutta Rinteen äijärinkiin. Welcome Tytti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Mitä ajattelet Venäjästä?

194 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Uhkailulla ja kiristyksellä aikaansaadun kilpailukykysopimuksen kohtuuttomat lomarahaleikkaukset tuntuvat monen kukkaroissa!!

Kyllä, juuri näin. Eli aloittaja on hyvä, ja miettii uudestaan ketkä täällä näitä taloustalkoita todella tekeekään. + pä... Lue lisää...
Taloudellisesti riip...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

www.kaleva.fi/yrityspalvelut


stats-image